Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
5 juli 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • ashford
  • fabriek
  • reizen
  • rimmel
Een MissLipgloss artikel

Trip naar Rimmel London fabriek

Afgelopen dinsdag mocht ik naar Ashford (vlakbij Londen) om op bezoek te gaan bij de Rimmel fabriek! Al jaren ben ik nieuwsgierig hoe een cosmetica fabriek er uit ziet, en dinsdag was het zover. Een droom die uitkwam!

 

Ik mocht zelf ín de fabriekshallen geen foto’s maken, maar er was een professionele fotograaf die dat wel mocht, en deed voor ons. Ik wacht nog op die foto’s, en die ga ik zeker nog op mijn blog zetten, want wat is dat gaaf om te zien! Dit is dus vooral een verslag van de twee dagen Ashford. Kijk maar mee…

Om 7 uur ’s ochtends waren Debbie en ik al op Schiphol. Vroege ochtend dus, om 5 uur opstaan! Maar voor een heel goed doel, haha! Eerste stop even bij de Starbucks, koffie drinken en relaxen.

Typisch beeld. Telefoon, lekkers, koffie… Onmisbaar!

Debbie in het vliegtuig, vlak voor vertrek! De vlucht naar Londen duurt vaak iets minder dan een uurtje, je bent er zo!

Eenmaal aangekomen in Ashford, na een taxirit van anderhalf uur vanaf Londen Heathrow. Dit is de lobby van het Eastwell Manor Hotel. Hoe schattig en knus is dit?! Het hotel is echt een kasteeltje, dat al honderden jaren bestaat en waar vroeger Engelse prinsessen gewoond hebben. Inmiddels is het dus een hotel met 26 kamers en een enorme tuin, waar je ook kan trouwen!

Maar eerst: naar de Rimmel fabriek! Geen tijd om in te checken, alleen even snel de koffers droppen.

Aangenaam, Bea! Bea is mijn eerste doopnaam, dus ik word altijd overal Bea genoemd, haha.

Eerst tijd voor een hapje en een drankje, daar waren we wel aan toe, hmm!

Stiekem wilde ik deze wel meenemen, hoe leuk!

Binnenkort in de winkel: de Scandaleyes Show Off! De gewone Scandaleyes vond ik niet zo bijzonder, maar ik heb deze natuurlijk al geprobeerd en hij is een stuk fijner!

Houd je vast en keep away from the fridge, want hier komen een aantal food photos….

We werden verwend, lekker zeg!

Debbie helemaal in haar nopjes met haar nieuwe Tom Ford zonnebril. En laten we eerlijk zijn, hij staat haar prachtig!

Alles was heel lekker, maar de tomaat-geitenkaas hapjes waren mijn favoriet!

Niet geproefd, maar wel iets typisch Engels: Yorkshire Pudding.

Zoete toetjes…

En natuurlijk cupcakes!

Na de lunch was het tijd om onze labjassen aan te trekken en naar het laboratorium te gaan!

In het lab werd ons uitgelegd hoe een foundation precies wordt gemaakt en hoe de keuzes voor een samenstelling bepaald worden. Bij de vraag waarom een foundation bijvoorbeeld SPF18 bevat en niet hoger, vertelde het hoofd van Research & Development dat ze dat niet zomaar vooraf kunnen bepalen, maar dat de ingrediënten en samenstelling dat bepalen. Na tests wordt dan gekeken wat de SPF daadwerkelijk is.

Kleuren! Jep, in een foundation gaat wit, zwart, rood en geel. Op die manier worden de kleuren gemengd tot foundation tinten. Dat had ik niet verwacht!

De kleur links is de kleur van Georgia May Jagger, het gezicht van veel Rimmel producten. Het werd daar speciaal voor haar gemengd, zodat ze haar perfecte foundation had. Gaaf! Daar kan ze wel wat jaartjes mee vooruit.

De gele ‘blender’ voor in de foundation. Hier in kleine potjes, in de fabriek zit dit in enorme ketels. Ook is het eerst niet vloeibaar, maar zijn het enorme blokken die gesmolten en gemengd worden voor het deze substantie aanneemt.

Poeders, glansjes en glitters…

Siliconen!

Hierna deden we veiligheidsbrillen op onze neus en kregen we haarnetjes om ons hoofd om heel charmant de fabriekshallen te betreden. Bedenk je dat daar elke dag zo’n 100.000 mascara’s de banden af rollen. Er wordt 24/5 gewerkt, twee dagen in de week ligt de fabriek stil. Bijna alles gaat volledig automatisch, voor maar weinig dingen zijn nog mensen nodig. In totaal werken er zo’n 350 mensen in de Rimmel fabriek, wat ik verbazingwekkend weinig vond. In de fabriek zelf zie je dan ook niet echt veel mensen, het zijn vooral machines die het werk doen. Van de kleuren mengen, tot oogschaduws pressen tot het vullen van mascaraflesjes. Bizar om te zien!

Daarna deden we een leuke workshop met de visagist van Rimmel London. Zij demonstreerde de look die ze maakte op Georgia May Jagger en wij konden aan de slag met de nieuwe Rimmel producten. Op papier, of op ons eigen gezicht!

De mooie en heel aardige Georgia! Tijdens het maken van deze foto was ze al vier keer compleet opgemaakt (en was alles er weer afgehaald), en nog steeds was ze vrolijk en heel vriendelijk.

Lekker kliederen op papier, dat is lang geleden. Ik ging los met de kleurtjes en de mascara!

De look op Georgia May.

Nog een keer de nieuwe mascara!

Rond een uur of zes was het dan tijd om in te checken bij het Eastwell Manor hotel. Alles is daar zo lekker Engels, een beetje truttig, schattig, zo leuk!

Mijn prinsessenbed

En het uitzicht op de prachtige tuin, waar we ’s avonds (en de dag er na  in de ochtend) lekker gewandeld hebben.

De enorme badkamer…

…die zo’n twee keer zo groot was als mijn eigen slaapkamer thuis, haha!

Tijd voor wat te eten en te drinken (again), hmmm!

Mijn voorgerecht, zal met krab, avocado en venkel.

Zalm met mosselen

En dit was Debbies hoofdgerecht, ziet er heerlijk uit, en het was allemaal ook ontzettend lekker.

Tja, Engeland, niet zo mooi weer, dus lekker ’s avonds bij de open haar. Jep, in juli!

Een kijkje tussen mijn cosmetica-stash, de spulletjes die ik mee had genomen.

En de goodiebag!

Hier maakte ik meteen een look mee! Je ziet hier de Match Perfection foundation, de Scandaleyes Show Off Mascara, Stay Glossy lipgloss en Stay Matte poeder.

De producten zal ik nog los reviewen.

Check mijn kleine schattige flesje Love by Chloe!

Na een nacht slapen tijd om de koffer weer in te pakken, tijd om naar huis te gaan!

Nog een blik naar buiten…

Nog één rondje door de tuin!

Met z’n viertjes! Hier zie je Lotte van Vrouw (Telegraaf), Carla van Coty, Debbie van Beautyscene en ik. Fadime van Coty maakte de foto en Franciska en Fleur (ook mee op de perstrip) waren hier al weg.

Nog wat geshopt op Heathrow Airport en toen was het echt tijd om in het vliegtuig naar huis te stappen.

Rimmel, bedankt dat ik werd uitgenodigd voor deze bijzondere ervaring, ik vond het ontzettend leerzaam!

Er komt nog beeldmateriaal van de fabriek zelf, want dat is echt iets wat je móet zien. Het voelde net alsof ik in ‘How it’s made’ van Discovery Channel liep… Haha!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.