Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
23 januari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • glitter glue
  • oogschaduwbasis
  • Review
  • shadow insurance
Een MissLipgloss artikel

Too Faced Shadow Insurance Glitter Glue

Too Faced Shadow Insurance is mijn favoriete oogschaduwbasis. Valt niet over te twisten. Maar naast de originele versie hebben ze meer soorten van hun Shadow Insurance, zoals de Glitter Glue. Ik was nieuwsgierig en ik haalde hem in huis! Benieuwd wat ik er van vind?

Zier hier de zusjes, links mijn (nieuwe!) Shadow Insurance, rechts de SI Glitter Glue. De verpakking ziet er mooi uit, zwart met een holografisch stukje en voor de rest een blauwe opdruk (in de kleur van de gewone Shadow Insurance) en een blauw dopje. Ik vind het zo fijn dat Shadow Insurance in een tubetje zit, dat werkt praktisch, je kan (bijna) al het product er makkelijk uit krijgen en het is hygiënisch.

Glitter Glue is bedoeld voor gebruik met glitters en losse pigmenten. Deze basis is wat plakkeriger waardoor de glitters op de basis blijven plakken en niet op je wangen vallen. Super handig, want met een gewone basis krijg je dan altijd heel veel fallout.

Net als de gewone Shadow Insurance komt de oogschaduwbasis er via zo’n klein ’tuutje’ uit. Zo kan je makkelijk doseren!

Laten we eerst eens naar de substantie kijken. Elke keer zie je links Glitter Glue, rechts de gewone Shadow Insurance.

Je ziet hier al dat Glitter Glue wat steviger qua substantie is.

En hier zie je dat nog beter. De kleur is ook anders, maar dat zie je op je oogleden niet, helemaal uitgesmeerd is het gewoon transparant.

Het hele verschil met de gewone Shadow Insurance is dat Glitter Glue gewoon vrij plakkerig is, waardoor de glitters of losse oogschaduw niet zomaar van je ogen af valt. Je merkt het meteen wanneer je de Glitter Glue aanbrengt, door de stickiness smeert ‘ie ook ietsje ‘stroever’ uit. In het begin was ik bang dat oogschaduw niet meer te blenden zou zijn, maar eigenlijk had ik daar totaal geen problemen mee. Het gaat wel íets stroever dan bij de gewone SI, maar het gaat echt maar om een fractie verschil. Mijn looks worden net zo mooi als met de gewone Shadow Insurance.

En, doet ‘ie wat ‘ie moet doen? Jep! Glitters en losse pigmenten blijven perfect zitten. Het helpt om de oogschaduw deppend aan te brengen in plaats van vegend, maar ook als je het veegt, valt het niet onder je ogen. Zo fijn! Het werkt trouwens niet wanneer je glitters nog óver een kleur oogschaduw heenbrengt, dan kan je beter Two Way Gel van Make Up Studio gebruiken. Maar als je glitters en losse pigmenten direct op de basis aanbrengt werkt het echt perfect.

Ik gebruik de Glitter Glue alleen als ik losse oogschaduws gebruik en glitters, en ik heb nu geen problemen meer met fallout of oogschaduws die niet ‘vast’ op mijn ogen willen blijven zitten. Ik vind het een superhandig product, moet je echt in je stash hebben als je graag met glitters en losse oogschaduws of pigmenten werkt! I like it!

Too Faced Shadow Insurance Glitter Glue kost €18,50 en is te koop bij Sephora.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.