Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
3 januari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • geur
  • muskus
  • parfum
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Tom Ford Violet Blonde

Wat zou ik je toch graag soms mee willen laten snuffelen aan de lekkere parfums die hier voorbij komen. Vandaag een parfum die de laatste weken echt mijn favoriet is geworden, Tom Ford Violet Blonde. Ik en dat parfum? Een match made in heaven!

Het flesje ziet er mooi uit, chic, maar ook wel weer heel simpel. Het doosje is diepblauw met goud, een chique, best wel preppy, combinatie. Verder is er niet veel bijzonders aan de verpakking. Gewoon elegant, simpel en chic.

Toen ik de geur voor het eerst opspoot was ik een beetje overwhelmed, het is best wel een heftig parfum. Hij is meteen heel peperig en kruidig, en hij droogt zwaar muskus-achtig op. Toen ik net de noten ging opzoeken, klopte dat ook. De geur opent namelijk met roze peper (die rook ik!), groene citrusvruchten, vioolblaadjes en mandarijn. Dit vind ik vrij scherp, dat ruik je ook meteen als je de geur opspuit. Enkele minuten later ruik je florijnse irisboter, violet en jasmijn. Iets bloemiger en een tikje frisser. De geur droogt vrij zwaar op met benzoë, orpur cederhout, vetiver (hmmm!), muskus en suede. Het is een geur voor het voorjaar maar ik vind hem eigenlijk erg winters, door dat warme, zware, peperige.

Het is een vrij aparte geur, niet iets wat iedereen zomaar lekker vind, denk ik. Ook wel riskant om deze cadeau te doen aan iemand, zorg dus dat je zeker weet dat de persoon in kwestie van deze noten hout. Ik vind het zelf een bizar lekkere geur, heel apart, sterk, en zwaar. Daar houd ik erg van!

Als je net als ik van zware, warme, muskus-achtige geuren hout met vetiver en peper, dan is dit wat voor jou. Ben je meer van de zoete, frisse, citrus-achtige parfums? Dan kan je deze beter skippen. Ik ben er dol op in ieder geval, wat een bijzondere geur! Wel grappig:  als ik teveel op spuit moet ik hier van niezen! Dat heb ik met andere parfums niet, ik denk dat het door die peper-noot (haha…) komt.

Lara Stone is trouwens model voor de campagne van de geur, wat een prachtige foto is dit!

Tom Ford Violet Blonde kost €88 voor 50ml en is bij de parfumerie te koop!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.