Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
21 januari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • 2012
  • eerlijkheid
  • honesty
  • inner beauty
Een MissLipgloss artikel

To do list voor 2012

Een nieuw jaar, een heel goede reden om eens te bedenken wat je dit jaar wil gaan doen. Ineens kreeg ik een idee: maak een lijstje van ‘gekke’, leuke of mooie dingen die je in 2012 echt nog eens móet uitvoeren. Gewoon omdat het kan en omdat het leven een feestje is!

 

Ik heb een lijstje gemaakt die voor mezelf kan, maar ook voor jou! Je kan er natuurlijk ook dingen uitkiezen die je leuk vind en zelf aanvullen. Hang het lijstje ergens op en streep het af. Hoe leuk is dat, heb je altijd wat te doen als je een dagje vrij hebt!

Voor mezelf: Nog een tattoo laten zetten. Mijn eerste tattoo heb ik nu sinds november en ik wil er nog een. Ik weet nog niet precíes wat (ik twijfel tussen nog een zwaluw, of een veer (van een vogel, om mee te schrijven, zeg maar, op de achterkant van m’n arm). Ik laat het nog even bezinken, maar hij komt er wel!

Een keer random ergens naar toegaan zonder dat vooraf te weten. Of dat nu met de trein is (in de eerste de beste trein stappen en dan naar die stad gaan) of met het vliegtuig. Naar Schiphol gaan met een koffer met spullen en dan gewoon random een vlucht boeken. Dat lijkt me nou gaaf. Een van de twee wil ik doen in 2012!

Je hele huis (of kamer) onder handen nemen. Sop in de aanslag, stofzuiger, en gewoon álles aanpakken. Totdat alles glimt en het superfris ruikt in huis. Heerlijk. Vuilniszakken er bij en alle overbodige rommel wegmieteren. En ’s avonds lekker op de bank een film kijken met iemand die je lief vindt, met lekker eten en drinken. Dat is pas fijn!

Naar New York. Misschien wil jij dit helemaal niet (dan is het niet wat voor op jouw to do list) maar ik móet weer naar die stad. Het is al geboekt. Dus ik ga! Elke keer als ik mijn New York foto’s terugkijk, of het zie op tv, krijg ik kriebels in mijn buik. Alles in mij zegt dat ik terug moet. En dus wil ik terug en ga ik ook terug! Ik heb er ontzettend veel zin in, weer heerlijk acht dagen genieten van die bruisende, geweldige stad!

Kaartjes kopen (of maken) en schrijven voor mensen die je lief vindt. Daarop zetten waarom. Wat zo leuk aan die persoon is. Gewoon, lief! En opsturen, ouderwets, met een postzegel.

Dat ene computerspel weer spelen wat je als kind zo geweldig vond. De laatste tijd ben ik weer helemaal into The Sims. Wat een gaaf spel is dat toch. Toen ik 12, 13 was speelde ik dat zoveel. En als ik nu even wat tijd over heb, ga ik er weer even voor zitten. Love it. Leuk is trouwens om een keer een superfoute familie te maken in plaats van de perfect happy family…  Kijk trouwens wel uit dat het je leven niet over gaat nemen. Dat is het risico met té toffe spellen!

Iets doen wat je altijd al wilde. Wat het ook maar is. Als je een droom hebt, moet je daar echt aan werken! 2012 is JOUW jaar! Ik ben het perfecte voorbeeld hiervan, toch? Ik wilde een webshop, ik heb er nu een. Ik wilde beautyredacteur worden bij een tijdschrift. Dat ben ik nu. Gewoon DOEN en er voor gaan. Wat het ook is. Misschien wil je wel een wereldreis maken. Ga NU sparen en zorgen dat je het geld bij elkaar krijgt! Wil je een boek schrijven? SCHRIJF! Wil je visagist worden? Werk eraan! Gewoon DOEN! Wil je bloggen? BLOG! Maar het kan ook heel simpel zijn. Misschien wilde je altijd al een keer inktvis eten. Of breakdancen. Ga inktvis eten. Neem breakdance lessen. Soms is het zo simpel!

Een spannend boek kopen en dat in één dag uitlezen. Lekker op de bank in je joggingbroek en een vest, kaarsjes aan, muziekje aan, lekker comfy. En lezen. Heerlijk. Gewoon doen.

Jezelf een dagje verwennen en alles goed vinden. Lekker uitslapen. Ontbijten met croissantjes, sapjes en zoete dingetjes. Einde van de ochtend lekker een beautybehandeling of massage nemen bij een salon bij jou in de buurt. ’s Avonds datgene eten wat je het aller-, aller-, allerlekkerst vindt. Maak een lijstje van dingen die je leuk, lekker en fijn vindt, en ga dat op die dag doen. Gewoon wat tijd en geld voor uit trekken en lekker van genieten. Je hebt het verdiend.

Doe iets wat je eng vindt. Je angsten win je alleen door jezelf ermee te confronteren! Laat het wel iets ‘leuks’ engs zijn. Iets waarvan je zenuwenkriebels in je buik krijgt, maar wat je ook excited en leuk vindt. Vind je het eng om in je eentje op reis te gaan, maar lijkt het je ook wel gaaf? Doe het dan. Hoeft niet ver weg, plan een weekendje Berlijn of Londen, en ga in je eentje. Of. In je eentje naar de bios. Die ene jongen bellen en mee uit vragen (ja! Doen!). Bungeejumpen (waaghals!)? Iets bijzonders eten wat je nog niet kent? Totaal andere kleding dragen dan normaal? Wedden dat het SUPER goed voelt?!

Eerlijk zijn wanneer je dat heel lastig vindt. Bijvoorbeeld tegen die ene klasgenoot waarmee je moet samenwerken, als je vindt dat hij of zij de taakverdeling niet eerlijk doet. Of tegen je collega die je iets vraagt, maar wat je eigenlijk niet wilt. Tegen je baas. Je vriend. Je moeder. Wees eerlijk. Zeg ook ‘nee’ als je iets niet wilt. Dat is ook eerlijk zijn. Super eng. Maar geloof me, iedereen zal je meer waarderen als je eerlijk bent in wat je doet en zegt. En het is voor jezelf ook zoveel fijner! En uiteindelijk blijkt het helemaal niet zo eng. En je wordt er steeds beter in.

Heb jij meer to-do’s voor 2012? En welke van dit lijstje zou jij ook wel willen doen (DOEN, hè!)?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.