Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 september 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • dragen
  • geen make-up
  • How To
  • no make-up
Een MissLipgloss artikel

Tips om er mooi en fris uit te zien zonder make-up

nomakeupIk vertelde het laatst al: geen make-up dragen is superhip. Maar hoe zorg je er nou voor dat je er met je make-up loze gezichtje wel fris en fruitig uit ziet? Ik geef je tips.

Dat je geen make-up draagt, betekent natuurlijk niet dat je niks aan jezelf hoeft te doen. Een paar tips om er lekker fris en fruitig uit te zien zonder make-up.

 

Verzorg en reinig je huid

Heel logisch: zorg ervoor dat je huid er op haar mooist uitziet door goed te verzorgen, te reinigen en te beschermen. Reinig je huid twee keer per dag met zachte, milde reinigers en verzorg jezelf goed. Een mooie, gladde, egale huid doet al ontzettend veel en zorgt er al voor dat je die foundation helemaal niet nodig hebt.

Zorg ook voor gehydrateerde lippen zonder velletjes en barstjes.

 

Genoeg slapen

Slaap goed. Dat zorgt al voor een frisse, wakkere uitstraling. Al jaren geleden werd bewezen dat mensen die genoeg slapen mooier worden gevonden dan mensen die te weinig slapen. Ga op tijd naar bed, drink niet teveel koffie en sta ’s ochtends fris weer op.

 

Wenkbrauwen epileren + kammen

Heeeel belangrijk voor je gezicht: je wenkbrauwen! Epileer ze netjes en strak, of laat dat doen door iemand die daar heel goed in is. Dat geeft heel veel rust in je gezicht en het geeft ook nog eens een optische lift. Daarnaast zie je er dan in één klap mooi verzorgd uit.

Ook belangrijk: je wenkbrauwen omhoog borstelen. Dat opent je blik en het lift je gezicht nog een beetje. Zet ze eventueel vast met een beetje wenkbrauwgel (oeh, dat is wel cheaten!) zodat ze niet weer de andere kant op gaan staan gedurende de dag.

 

Krul je wimpers

Door je wimpers te krullen krijg je in een paar seconden een veel opener blik. Makkelijk, snel, simpel, maar groot resultaat.

 

Je haar

Als je haar maar goed zit! Zorg dat je haar niet vet is en mooi zit. Je kan er voor kiezen om je haar vast te doen voor een heel fris en open effect, maar je kan het ook juist mooi los laten hangen en er krullen inzetten. Het belangrijkste is dat je haar er netjes en verzorgd uitziet, dan heb je die make-up al zowat niet meer nodig.

 

Smile!

00000

Heel afgezaagd, maar een glimlach is natuurlijk de beste make-up die je dragen kan. Als je gelukkig bent, straal je. Je ziet het aan je ogen, je lacht meer, je hebt een blos op je wangen. Dat is met geen make-up na te bootsen.

 

Eet & beweeg

Ook belangrijk voor een mooie huid en een mooie uitstraling: eet gezond, veel groente en fruit en beweeg genoeg. Ga naar buiten voor een lekkere wandeling of fietstocht, voel de zon op je huid, eet gezonde en lekkere maaltijden en ping ping ping, daar scoor je alweer een paar punten.

 

Laat die make-up eens lekker zitten en geniet van zo’n make-up loze dag. Het is heerlijk!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.