Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
5 april 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • body butter
  • bodybutter
  • tip
  • verwarmen
Een MissLipgloss artikel

Tip: warme bodybutter

Body butter is heerlijk op je droge huid, zeker als het buiten guur is, maar het voelt soms wat koud en hard aan. Per ongeluk kwam ik tot een heel leuke oplossing: lekkere warme en makkelijk smeerbare body butter. Wat voelt dat heerlijk aan op je huid!

Ik ben zelf geen grote body butter fan. Om een paar redenen:

–       het is vaak zo hard en dik

–       het smeert niet prettig uit

–       doordat het niet snel uitsmeert blijft het lang zo koud aanvoelen op de huid, niet prettig als je het al koud hebt en juist opgewarmd wilt worden

 

Natuurlijk heb ik wel potten body butter in mijn kastje en gebruik ik ze ook, maar niet zo veel als prettige, makkelijk smeerbare en toch voedende body lotions. Of whipped body butters, die gewoon prettiger uitsmeren.

Anyway. Toen ik een weekend op Terschelling was afgelopen week, was het koud. Guur. Sneeuw, wind. Ik had dus een klein potje body butter meegenomen. In de badkamer was niet veel plek om hem neer te zetten, dus voor eventjes zette ik hem na gebruik op de verwarming.

En, heel logisch, de body butter smolt. Toen ik een uurtje later weer in de badkamer kwam, was de body butter zo zacht en dun geworden als gesmolten chocolade. Ik moest hem even doorroeren omdat er een dun vel op was gekomen, maar wat voelde het daarna heerlijk. De body butter was warm geworden – niet heel warm, maar net wat warmer dan mijn huid –, werd heerlijk smeerbaar en ik vond hem ineens geweldig. Dat warme gevoel van die zachte body butter op mijn huid: te gek.

Je kan het heel makkelijk doen: zet je potje body butter gewoon bij of op de verwarming. Of achter het raam in de zon. Ik zou het zelf niet bij een grote pot van 250ml doen, dit was echt een klein proefpotje van 50ml. Schep dus een beetje uit een grote pot over in een klein bakje en laat het lekker dun worden en opwarmen. Niet te warm, ik denk niet dat het goed is voor de bestanddelen van zo’n beautyproduct dat het té warm wordt.  En daarna: lekker smeren!

Als je het daarna snel weer hard wilt hebben, kan je je body butter even in de koelkast plaatsen. Dat is dan wel weer lekker in de zomer. Al zou ik dat dan met een bodylotion doen. Lekker in de koelkast!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.