Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
15 oktober 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • gadget
  • iphone
  • sleep cycle
  • sleep cylcle
Een MissLipgloss artikel

Tip: Sleep Cycle

De ene dag spring je je bed uit en ben je supervrolijk (en begint je dag lekker) en de andere dag ben je super chagrijnig en kan je je bed niet uitkomen. Herkenbaar, toch? Volgens mij heeft iedereen dat wel. Dat hangt van verschillende dingen af, bijvoorbeeld hoe laat je de dag er voor naar bed ging, maar ook het moment waarop je gewekt wordt. Als je in een diepe slaap wordt wakker gemaakt (door je wekker) voel je je veel minder uitgerust dan wanneer je wordt wakker gemaakt wanneer je in een lichte slaap bent. Ik gebruik al maanden Sleep Cycle op mijn iPhone (hij is er ook voor Android), het is een programmaatje dat je wakker maakt op het moment dat je licht slaapt. Het is geweldig en ik sta iedere ochtend met een uitgerust gevoel op.

Het werkt heel makkelijk. Je stelt Sleep Cycle in (bijvoorbeeld op 7.00u) en je laat het programmaatje open staan, je zet je scherm ook niet op lock. Je doet je telefoon aan de lader en dan leg je hem op de hoek van je matras. Slapen maar. Door je bewegingen op je matras analyseert het programma hoe diep je slaapt. Het kan zijn dat je een half uur eerder gewekt wordt (dus om 6.30u) maar dan voel je je super uitgerust omdat je bent gewekt in een lichte slaap. Je ziet na een nacht slapen ook een grafiekje van hoe rustig of onrustig je geslapen hebt, wat echt leuk is om te zien.

“This isn’t really something new. These so called bio-alarm clocks have been around for years and work very well, but they usually come with a hefty $200 price tag. I realized that the iPhone has all the components needed, and decided to make an alarm clock that works exactly the same, but sell it for a dollar or two instead.” Maciek Drejak, the programmer behind the application, says.

Het werkt niet elke keer omdat het ook wel eens voorkomt dat je in de ochtend nog heel diep slaapt, maar dan maakt Sleep Cycle je gelukkig wel wakker. Enige nadeel is dat er geen snooze-stand opstaat, maar dat is misschien ook maar goed 🙂

Het kost 0.99$ in de App store van de iPhone, super goedkoop en ik gebruik hem echt elke dag. Ik wilde deze tip met jullie delen, misschien is het wat voor jou! 😀

Dit zijn een aantal van mijn Sleep Graphs:

Leuk om te zien, toch?Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.