Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
23 maart 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • eyeliner
 • geeft af
 • How To
 • longlasting
Een MissLipgloss artikel

Tip: matte oogschaduw onder eyeliner

Vloeibare eyeliner is een prachtig product, maar ook wel wat lastig. Ten eerste het aanbrengen (daar lees je hier alles over), ten tweede de houdbaarheid. Vaak gaat eyeliner gedurende de dag afgeven op je ooglid, het gaat ‘stempelen’ in je arcadeboog. Argh! Vanaf nu is dat verleden tijd, want ik heb een heel snelle en makkelijke tip voor je: gebruik er wat matte oogschaduw onder. Probleem opgelost!

Koop een oogschaduw in jouw huidskleur en breng die gewoon over je hele ooglid aan. Ik zou eerst wel even een beetje oogschaduwbasis aanbrengen zodat het extra lang goed blijft zitten, zelf gebruik ik Too Faced Shadow Insurance. Zelf breng ik ook nog een beetje highlighter aan onder mijn wenkbrauw. Dit is zo gebeurd, ik doe dit zelfs gewoon met mijn vingers.

Daarna breng je je favoriete eyeliner aan! Wel even wachten tot je weer omhoog gaat kijken (anders stempelt de nog natte eyeliner alsnog op je ooglid!), maar als het eenmaal opgedroogd is blijft het de hele dag stevig op zijn plek en geeft je eyeliner niet af.

Je kan ook je ooglid afpoederen met een beetje gezichtspoeder – dat deed ik zelf altijd – maar het werkt toch minder goed dan met oogschaduw. Dit blijft beter zitten! Beide methodes heb ik veelvuldig uitgeprobeerd en ik weet nu dat dit de beste en fijnste manier is. En zo simpel… Ook hoeft het echt niet duur te zijn. Je kan gewoon bij de drogist kijken voor een matte huidskleurige oogschaduw, en voor één met een glansje, als je dat mooi vindt. Catrice heeft deze zeker.

Ik gebruik zelf het allerliefst twee MAC oogschaduws hiervoor, het zijn echt twee van mijn favoriete kleuren.

Links zie je Shroom, een subtiele highlighter, en rechts Blanc Type, een supermatte lichte tint.

Ik heb ook drie MIYO oogschaduws die er heel geschikt voor zijn, en net wat anders van kleur.

Je ziet hier White (links), Gold Dust (boven) en Haze (onder). Gold Dust heeft een subtiel gouden glansje, mooi onder je wenkbrauw of in je binnenste ooghoek.

Nog een favoriet voor onder mijn wenkbrauw is de Albatross highlighter van NARS. Deze is eigenlijk bedoeld voor je jukbeenderen (of waar je het ook maar op je gezicht wilt gebruiken), ik vind hem onder mijn wenkbrauwen ook erg mooi.

Zie links Albatross, rechts Blanc Type van MAC.

Voila. Simpel, snel, en zorgt ervoor dat je make-up de hele dag perfect blijft zitten. Op deze foto draag ik:

 • Make Up For Ever Aqua Brow in mijn wenkbrauwen
 • Too Faced Shadow Insurance
 • MAC Blanc Type
 • NARS Albatross (onder mijn wenkbrauw)
 • CK One Liquid Eyeliner Marker in Psycho Candy
 • Diorshow Maximizer
 • Givenchy Noir Couture Mascara

Ik hoop dat ik je op deze manier heb verlost van eyeliner die niet goed op z’n plek blijft zitten!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.