Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
10 juli 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • bed head
  • conditioner
  • haar
  • haarshop
Een MissLipgloss artikel

Tigi Bed Head Some Like It Hot

Tigi is mijn favoriete haarproductenmerk. Zonder twijfel. Ik ben gek op hun shampoos en conditioners maar ook op hun styling- en verzorgingsproducten. Normaal word ik niet echt snel wild van een shampoo, en vroeger (lees: voordat ik Tigi kende) boeide me het niet wat voor shampoo ik gebruikte. Wat in de douche stond, gebruikte ik. Maar dat is nu anders. Ik word nu zelfs blij van shampoos, door de heerlijke geuren die Tigi gebruikt en gewoon door de superfijne producten. Voor de zomer hebben ze een aantal producten die ik met jullie wil delen: Some Like It Hot. Dit is een kleine lijn van producten met daarin een shampoo, conditioner en serum, speciaal voor de periodes met veel zon en hitte.

Wat ten eerste opvalt aan deze producten is dat er geen sulfaten in zitten. Dit is SLS (Sodium Lauryl Sulfate) en zit bijna in alle shampoos en zepen. Het is een beetje een omstreden ingrediënt omdat het wordt gelinkt met kanker (al zijn hier geen bewijzen voor) en je krijgt er sneller droog haar van. Je haarschubben zijn als het ware aan elkaar ‘gelijmd’ door een stofje, en sulfaten breken dit af waardoor je haar broos en pluizig kan worden. Voor meiden die liever geen producten met SLS gebruiken is dit natuurlijk geweldig! Niet veel merken brengen speciale shampoos zonder sulfaten op de markt.

Verder is het dus speciaal gemaakt voor gebruik tijdens warme periodes met veel zon. Ze beschermen je haar tegen de UV-stralen die je haar droog en dof maken. Zeker meiden die hun haar geverfd hebben (zoals ik!) moeten oppassen met zoveel zon, het is niet goed voor je mooie lokken. Bescherm ze dus met een hoedje én gebruik beschermende producten, zoals deze van Tigi. Ook werken de producten anti-pluizend en beschermen je haar tegen vochtigheid en warmte.

De verpakkingen zijn ten eerste leuk, zoals ik gewend ben van Tigi. De conditioner en shampoo zitten in een knalgele tube met oranje tekst en het serum zit in een roze pompflesje. Beiden handig en hygiënisch! En niet geheel onbelangrijk: ze geven het instant zomergevoel. De shampoo ruikt heel zoet en citrus-achtig, naar citroen. De conditioner ruikt meer vanille-achtig en het serum ook. Erg lekkere geuren, zeker de shampoogeur maakt me heel vrolijk wanneer ik onder de douche sta. De shampoo werkt prima, en schuimt ook erg goed ondanks dat er geen SLS in zit. Dit ingrediënt zorgt er namelijk voor dat het product schuimt. Ik heb maar een héél klein beetje shampoo nodig (een hoeveelheid ter grootte van een euro muntstuk) dus hij werkt erg zuinig. De conditioner vind ik ook geweldig en wat me opvalt is dat ‘ie heel ‘licht’ is. Het maakt m’n haar absoluut niet zwaar en voelt ook heel luchtig aan. Wel lekker in de zomer en zo weet je zeker dat je haar niet sluik langs je gezicht valt na het wassen. Na een paar minuutjes voel ik dat m’n haar superzacht is en dan spoel ik het uit.


Shampoo, conditioner & serum

Na het handdoekdroog te hebben gemaakt doe ik het serum erin, waar ik maar een klein drupje van nodig heb – again: superzuinig – en laat het aan de zwoele buitenlucht drogen. Normaal gaat m’n haar, zeker m’n lange blonde lok, pluizen en moet ik er meer serum of stylingspul indoen. Nu niet! En de eerste keer dat ik de Some Like It Hot producten gebruikte was het 31 graden in de schaduw, en mijn haar bleef mooi, zacht, glanzend en niet dof en pluizig! Ook rook het heerlijk naar de conditioner en serum, die dezelfde geur hebben.

De Tigi producten zijn bij kappers te koop en bij Haarshop.nl. De shampoo kost daar €16,90, de conditioner €18,40 en het serum ook €18,40. Iets aan de hoge kant inderdaad, maar let wel dat deze producten enorm zuinig zijn. Je doet er veel langer mee dan de producten die je gewoon bij de drogist haalt. Ik ben in ieder geval dol op ze 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.