Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
9 juli 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Boeken, televisie & tijdschriften
  • thriller
Een MissLipgloss artikel

Thriller: Level 26

Ik lees hoofdzakelijk chicklit. Vooral luchtige boekjes over de liefde, waar ik dol op ben. Laatst stond ik in de boekhandel en wilde ik eens iets anders. Iets spannends, een thriller ofzo. Ik zag Level26 liggen, de flaptekst sprak me wel aan en voor €12,50 nam ik het mee. Ik las het in één ruk uit. Misschien had ik wel iets minder heftig kunnen beginnen, want dit is écht een eng en luguber boek. Maar toch wil je verder lezen.

Moordenaars kunnen worden ingedeeld in 25 categorieën, beginnend bij Level 1 met de naïeve opportunist, tot de best georganiseerde seriemoordenaar op Level 25. Er is echter één killer die zelfs het profiel van Level 25 overstijgt: Sqweegel. Sqweegel is in zijn eentje Level 26. Hij is eng, doodeng.

Sqweegel heeft in 23 jaar meer dan 50 mensen in 6 landen vermoord. Een geheime FBI-eenheid is belast met de taak hem op te sporen én te voorkomen dat de media erover berichten. De enige die hem ooit bijna te pakken heeft gekregen is teamleider Steve Dark, maar Dark heeft ontslag genomen. Na wat zijn gezin is aangedaan, neemt niemand hem dat kwalijk.

Als Sqweegel na twee jaar weer van zich laat horen, kan de eenheid het niet zo gemakkelijk meer stilhouden. Het slachtoffer heeft connecties met het Witte Huis. Er worden resultaten geëist, resultaten die het team nooit zal behalen zonder Steve Dark. Hij is de enige hoop die ze hebben.

Het bijzondere aan Level 26 is dat het een extra dimensie heeft doordat je op hun website filmfragmenten kan bekijken. Er staan na elk hoofdstuk codes in het boek die je kan invoeren en dan krijg je een korte film te zien, van 5 minuten maximaal. De eerste twee filmpjes heb ik bekeken, maar ik vond het te eng. Ik heb het dus maar bij het boek alleen gelaten.

Ik denk dat ik dit boek niet wat vind voor mensen onder de achttien, het is echt een creepy boek waar je best wakker van zou kunnen liggen. Het was mijn eerste thriller (of beter gezegd: horror) en ik heb er echt van genoten. In één dag heb ik het uitgelezen, en hij was dik! Dit is echt een aanrader voor meiden die er van houden om superspannende boeken te lezen en die ook wel een beetje een sterke maag hebben…


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.