Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
11 februari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boek
  • kookboek
  • magnolia bakery
  • recensie
Een MissLipgloss artikel

The Magnolia Bakery Cookbook

Ik ben gek op bakken. Ook op koken, maar ik vind dingen bakken toch wel het heerlijkst. Cakes, taarten, muffins, gebakjes… Het leuke is dat je daar lekker veel van kan maken en dan weg kan geven aan mensen die je leuk vind. Bij Barnes & Noble in New York kwam ik het Magnolia Bakery Cookbook tegen. Een dag ervoor was ik bij de Magnolia Bakery geweest dus ik moest dat boek wel meenemen. En ik heb geen spijt!

Jullie konden laatst al mijn allereerste creatie zien, de Vanilla Vanilla Cupcakes, die echt goed gelukt waren! Verder staan er in het boek ongelooflijk veel andere recepten, ook voor cupcakes, maar ook voor taarten, koekjes, cakes, brownies… Er staan ook veel soorten frostings en buttercreams in om je taart of cakes mee te versieren. Het liefst zou ik alles uit dit boek een keer proberen.

Leuk zijn de mooie foto’s in het boek. Helaas staat niet bij elk recept een foto van het gerecht, wat ik wel jammer vind. Ik houd er van om te zien hoe een gerecht er uit ziet! Vaak ga ik dan naar aanleiding daarvan iets echt maken.

De recepten zijn goed te volgen, maar ze zijn wel in het Engels. Moeilijk is het niet, gelukkig! Wel gebruiken ze het Amerikaanse matenstelsel, wat je dus wel even om moet rekenen.

Ik kocht dit boek in Amerika, maar je kan hem ook doodnormaal op Bol.com bestellen voor €17,99. Echt een aanrader voor meiden (of jongens) die er van houden zoete dingen te bakken.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.