Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
31 augustus 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • de wet van de aantrekking
  • inner beauty
  • law of attraction
  • lianne
Een MissLipgloss artikel

The Law of Attraction

Hallo lieve lezeressen van Miss Lipgloss.nl! Een tijdje terug vroeg Cynthia mij een gast-artikel te schrijven voor Miss Lipgloss.nl. Hele eer, vind ik, en natuurlijk ontzettend leuk om te doen! Ik ben Lianne, 24 jaar, afgestudeerd basis-psycholoog en ik blog met mijn nerdenbril op over zelf hulp op mijn Engelse website www.theselfhelphipster.com ! Daar schrijf ik in van alles over zelf ontwikkeling, gezondheid en geluk. Ik moest dus even omschakelen naar het Nederlands…maar voor Cynthia doe ik dat graag!

Law of Attraction, wat is het?

Dit gast-artikel gaat over de Law of Attraction (LoA: Wet van de Aantrekkingskracht): Simpel gezegd is dit het principe dat je de dingen aantrekt die het meest overeenstemmen met je gevoel en je gedachten. Wanneer je je rot voelt en veel negatieve dingen denkt zul je automatisch meer dingen aantrekken die dit gevoel en deze gedachten in stand zullen houden. Wanneer je je blij voelt en positief denkt zul je juist steeds meer aantrekken om blij en positief over te zijn.

Op zijn grofst gezegd is dit het principe van “Like attracts like.” (= hetzelfde trekt hetzelfde aan) en mijn twee favorite verfijnde definites zijn “Energy flows where attention goes” (Energie gaat naar waar je aandacht is) en “Waar je veel aan denkt, trek je aan.”

Het basisprincipe van deze wet, filosofie, of denkwijze is dus eigenlijk dat je met wat je voelt, denkt (en ook doet!) bepaalde dingen kunt aantrekken, en dat je hier dus ook een bewust aandeel in kunt hebben! Wat je aantrekt hangt helemaal van jezelf af. Je kunt in principe alles aantrekken, van simpele dingen zoals een fijne dag, een onverwachte date, een mooi make-up product of een Moleskine boekje tot een droombaan, droomman, een droomlichaam of geldbedrag.

 

Hoe werkt het?

Het idee van de LoA is dat wat jij voelt (erg belangrijk, nog meer dan gedachten!) en wat jij denkt wordt opgepikt door het Universum en weer wordt teruggekaatst. Jij pikt dit vervolgens ook weer op — omdat je dingen zoekt die overeenstemmen met je stemming en je gedachten.

 Sceptisch? Snap ik. ‘Het Universum’ klinkt superzweverig, en ik heb ook geen verklaring voor het ‘hoe werkt dat dan’. Ik denk hier veel over na en hoewel ik nog geen perfecte verklaring heb  (en die waarschijnlijk ook niet zal vinden) heb ik wel een filmpje gemaakt over waarom het toch geen kwaad kan om op deze manier na te denken: die kun je hier (link naar What If The Law of Attraction Doesn’t Work) zien.

 Naast het zweverige imago heb je nog het probleem dat de LoA wordt geassocieerd met het idee dat zieke mensen dit allemaal aan zichzelf te danken hebben. Dit veroorzaakte ontzettend veel weerstand toen The Secret uitkwam. Snap ik ook helemaal. Let wel, stress en negativiteit kunnen je zeker ziek maken; in de psychologie worden dit psychosomatische klachten genoemd. Ik geloof echter niet dat dit in alle gevallen opgaat.

 Daarbij vind ik dat je van de LoA moet meenemen wat jij persoonlijk wel kan/wil geloven en gebruiken in plaats van te focusen op het negatieve, zodat je er wellicht je voordeel mee kunt doen op wat voor manier dan ook!

 Ik ben er de afgelopen jaren serieus mee aan de slag gegaan. Positief denken, visualiseren, dankbaarheid en bewust dingen aantrekken. Het is niet alleen heel leuk, ik heb er ook hele goede resultaten mee geboekt. Ik kan niet anders dan concluderen dan dat het werkt. Er is een bepaalde wisselwerking tussen mij en ‘Het Universum’ en hoe gek dat ook klinkt, ik vind het heerlijk. Je kunt dit idee ontzettend leuk toepassen om je leven nog mooier en leuker te maken!

Enthousiast?

 Als je dit artikel interessant vind en er meer mee wilt doen of over wilt weten raad ik je een aantal kleine dingen aan.

  • Ten eerste, doe je best om zo veel en zo vaak mogelijk je gelukkig te voelen. Hiermee zet je de ‘basis frequentie’ goed om fijne dingen aan te trekken: Geluk trekt geluk aan.

 

  • Ten tweede, schrijf lijstjes op van dingen waar je dankbaar voor bent. Die dankbaarheid zorgt ervoor dat je nog meer dingen ziet en krijgt om dankbaar voor te zijn!

 

  • Mocht je er meer over willen weten neem dan een kijkje in de Law of Attraction categorie van mijn blog (is wel in het Engels maar het is geen Encyclopedisch Brits dus maak je geen zorgen 😉 )

 

  • …Of neem een kijkje in het boek ‘The Law of Attraction’ van Michael Losier. Heel dun, simpel, praktisch boekje over de Wet van de Aantrekking en ik vind hem persoonlijk beter en veeeeel bruikbaarder dan The Secret!

vragen? go ahead!

Vragen over de Wet van de Aantrekking, wat je er nog meer mee kunt en ook natuurlijk waarom het soms niet werkt of niet (meteen) lijkt te werken? Laat een comment achter en ik zal proberen de vragen te beantwoorden!

Hele fijne dag allemaal!

Liefs, Lianne


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.