Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
7 oktober 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

The Body Shop White Musk Smoky Rose

000Elk jaar komt The Body Shop voor de feestdagen met een nieuwe versie van White Musk. White Musk is een enorm populaire geur van dit merk en elke keer spelen ze daar opnieuw op in. Voor dit najaar is er The Body Shop White Musk Smoky Rose, een verleidelijke geur met bergamot, roze peper, zwarte bessen, bloemen en muskus… Hmm.

P1190163

De verpakking is hetzelfde als de andere White Musk geuren, alleen de kleuren zijn anders. De fles van Smoky Rose heeft een dieppaarse kleur, die overloopt naar transparant aan de onderkant. Mooi! De fles is verder basic, klein (30ml, maar er is ook een 60ml) en handzaam. Dit kleine flesje kost €19,50, 60ml kost €31. Mooie prijzen voor eau de parfums, dat vind ik altijd heel leuk aan de geuren van The Body Shop.

Wat nog leuker is, is dat de alcohol in de White Musk geuren van The Body Shop fair trade is. Het is goedkoper om gewone alcohol te gebruiken, maar het merk kiest ervoor om hun alcohol in te kopen bij landbouwers van de CADO-coöperatie in Ecuador. De leden hebben door The Body Shop een zekere invloed op de prijzen en productieschema’s en zo hebben ze een stabiel inkomen om te besteden aan voedsel, gezondheidszorg en onderwijs. Ook stelt het ze in staat om een toekomst voor zichzelf en hun familie op te bouwen. Goed bezig, The Body Shop!

P1190164

Maar: de geur! Hoe is die? Volgens The Body Shop is het een verleidelijke geur met krachtige bloemnoten. De noten:

  • Top: bergamot, rode peper, zwarte bessen -> fris, fruitig & pittig
  • Hart: muskus, tabaksbloemen, rozen, oranjebloesem -> warm & bloemig
  • Basis: muskus, strobloem & gomhars -> warm & zacht

White Musk Smoky Rose is een frisse geur met een warme basis, die ik lekker vind, maar die niet mijn nummer één geur is. Wat ik zelf jammer vind is dat de geur vrij snel ‘verdwijnt’, ik ruik hem na een paar minuten al niet meer echt. Dat zou wel moeten; het is immers een eau de parfum (dit is geconcentreerder dan eau de toilette), het komt denk ik gewoon door de samenstelling van de geurnoten.

Als je houdt van een frisse geur die ook een beetje warm is en zeker niet te aanwezig, dan zou ik als ik jou was zeker even gaan ruiken bij The Body Shop.

P1190165

Naast de eau de parfum is er natuurlijk ook een douchegel! Deze kost €13 voor 250ml en zit in een langwerpige transparante fles met een klikdop (handig!). Deze ruikt exact als de eau de parfum, dus dat kan je mooi met elkaar combineren.

P1190166

De bestanddelen van de douchegel. Niet heel bijzonder, gewoon een basic douchegel. Ik vind hem erg lekker, ruikt vooral goed, schuimt prettig en laat mijn huid niet al te droog achter.

Naast de eau de parfum en de douchegel is er ook nog een Fragrance Mist, €14,50 voor 100ml. Je kan deze producten mooi met elkaar combineren (‘layeren’) voor een extra langhoudende White Musk Smoky Rose geur.

De White Musk Smoky Rose lijn van The Body Shop is nu bij alle The Body Shop filialen en natuurlijk online te koop.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.