Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
11 juni 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • Review
  • Test
  • The Body Shop
Een MissLipgloss artikel

The Body Shop Vitamin E Face Mist


Ik heb er weer een nieuw favoriet everyday product bij, de Vitamin E Face Mist van The Body Shop. Je leest wel eens over ‘finishing sprays’ in tijdschriften, deze zorgen ervoor dat je make-up er mooier uitziet en langer blijft zitten. MAC heeft zo bijvoorbeeld Fix+ en op MakeupAlley wordt deze Face Mist van The Body Shop daarmee vergeleken. Nu heb ik Fix+ nooit gebruikt, maar ik ben wel heel erg enthousiast over de Vitamin E Face Mist. Lees verder voor mijn review en wat je er nou eigenlijk aan hebt!

Waarom heb je nou eigenlijk zo’n watertje nodig?

  • Het fixeert je make-up. Net als een basis en een poeder zorgt het er voor dat je gezichtsmake-up langer mooi blijft zitten.
  • Je gezichtsmake-up ziet er mooier uit na gebruik, het is een beetje ‘dewy‘, en het zorgt ervoor dat alles nét even mooier blend.
  • Het haalt het poederige effect van je make-up weg en dit vind ik het beste punt. Altijd wanneer je poeder gebruikt na foundation (dat doe ik altijd om het te setten) óf wanneer je poederfoundation gebruikt zoals minerale foundation ziet het er toch een klein beetje ‘caky’ en ‘opgemaakt’ uit. Wanneer je een finishing spray gebruikt verdwijnt dat poederige meteen.
  • Het werkt verfrissend. Je kan het dus ook gedurende de dag gebruiken wanneer het warm is.

De Vitamin E Face Mist werkt naast deze functies ook nog vochtinbrengend, dus dat is ook nog eens heel fijn. Je kan het ook prima gebruiken zonder dat je make-up aanbrengt, gewoon als verzorgingsproduct. Lekker voor in het vliegtuig wanneer je huid snel uitdroogt, het zit in een 100 milliliter flesje dus het mag mee in je handbagage. Ik las ook al dat je het heel goed ’s ochtends kan mengen met een serum, om het zo op je gezicht aan te brengen, in plaats van een dagcreme.

De geur vind ik erg lekker, het is heel subtiel, maar je ruikt het wel wanneer je het op je gezicht sprayt. Het is een lichte rozengeur, dat komt doordat er rozenwater inzit. De hoofdingrediënten zijn verder glycerine (maakt de huid zacht en is vochtinbrengend), liposomen en lecithinen (zorgt ervoor dat de huid de vitamine E snel opneemt en herstelt de vochtbalans van de huid), en vitamine E (verzorgt, werkt vochtinbrengend, beschermd de huid en maakt het zacht, glad en gezond).

Sinds ik de Face Mist heb, gebruik ik hem iedere dag na het aanbrengen van m’n foundation en het werkt echt zoals ik het hierboven omschreef. Het voelt lekker fris, m’n make-up ziet er veel mooier en minder poederig uit én het blijft langer zitten. Ook verzorgt het m’n huid, en dat is wel zo prettig. Zeker in combinatie met minerale poederfoundation is dit een heerlijk product, maar ook met gewone foundation in combinatie met poeder. Op warme dagen neem ik de Face Mist ook mee in m’n tas om overdag een paar keer te spritzen.

De Vitamin E Face Mist kost €11, wat wel een minpuntje is. Niet echt goedkoop voor een ‘watertje’! Nu is het niet zomaar een flesje water, het werkt namelijk geweldig en dus heb ik het er wel voor over.  En het is wel goedkoper dan MAC Fix+. Wanneer ‘ie op is, haal ik sowieso een nieuwe.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.