Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
18 april 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash

P1110536Een ‘creamy wash’ klinkt mij als muziek in de oren, en ik was dus erg benieuwd naar deze The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash. Geschikt voor een huid met onzuiverheden, en vooral bedoeld voor een wat vettere huid. Nu heb ik zelf een gemengde huid, dus ik ben aan het testen geslagen. En ik werd verrast.

The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash – eerste indruk

P1110537

De The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash zit in een flexibele tube die er strak en fris uitziet, en kost €9 voor 100ml. Niet echt heel duur, mits het een goede facewash is.

P1110538

Informatie op de achterkant van de tube. Dit zegt The Body Shop zelf over de face wash:

‘Tea Tree Cool and Creamy Wash is een diep reinigende, romige cleanser voor dagelijks gebruik. Dit is de perfecte cleanser voor iedereen met een vette of onzuivere huid. De huid is schoon en voelt fris en fluweelzacht aan.

 • Bestrijdt en voorkomt onzuiverheden door Tea Tree, een van de meest krachtige anti-bacteriële werkstoffen uit de natuur
 • Je huid voelt heerlijk zacht aan na gebruik door de verzorgende oliën
 • Geeft een verkoelend effect door een vleugje menthol.’

P1110539

Op de achterkant van de tube staan de bestanddelen.

Aqua/Water (Solvent/Diluent), Stearyl Alcohol (Emollient), Cetyl Alcohol (Emulsifier), Glycerin (Humectant), Myristyl Alcohol (Emulsifier/Emollient), Polysorbate 20 (Emulsifier), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient/Skin Conditioner), Melaleuca Alternifolia Leaf Oil/Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil (Natural Additive), Phenoxyethanol (Preservative), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Menthol (Fragrance/Cooling Agent), Calophyllum Inophyllum Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Salicylic Acid (Preservative), Sodium Benzoate (Preservative), Disodium EDTA (Chelating Agent), Limonene (Fragrance Ingredient), Leptospermum Petersonii Oil (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), Tocopherol (Antioxidant).

Mij vallen geen dingen op in deze lijst, ziet er goed uit! De soorten alcohol die er in zitten zijn vette soorten, dus niet irriterend of uitdrogend. Verder zitten er verzorgende bestanddelen in als sojaboon olie, glycerine, marula olie, kamani olie en natuurlijk de tea tree tegen onzuiverheden. Ook zit er menthol in, wat volgens The Body Shop zorgt voor een ‘verkoelend effect’. Menthol kan de huid irriteren, maar als het alleen een licht koel effect geeft is er niks aan de hand.

P1110540

De tube heeft een praktische klikdop. Nooit meer de dop kwijt raken. Hoezee!

The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash – testen maar!

P1110542

P1110543

De face wash is heel romig, verdeelt makkelijk over de huid en is er ook makkelijk weer af te spoelen. Op mijn handen voelde het prettig aan. Romig, een tikje verkoelend maar niet heftig, en de geur is ook lekker fris.

Ik nam de facewash mee onder de douche, de plek waar ik facewashes het meest gebruik. Eerst even mijn haar wassen, conditioner er in, tijd om de Cool & Creamy wash te gaan gebruiken! Ik deed een beetje op mijn vingers en masseerde het zachtjes in op mijn natte huid.

En oh my god. Eerst begon mijn huid heel fris en tintelend aan te voelen (ik dacht nog: ‘Hm, dit is best prettig’) maar enkele seconden daarna begon het heftig te branden, mijn ogen begonnen vreselijk te tranen en te prikken. Ik spoelde de facewash meteen van mijn gezicht maar het brandende gevoel bleef. Het duurde ongeveer tien tot vijftien minuten voor dat gevoel weg was, mijn huid was knalrood en voelde trekkerig en droog aan.

Mijn huid is helemaal niet extreem gevoelig en tegen Tea Tree kan ik prima, ik heb ook geen allergie voor bestanddelen in deze facewash. De menthol is simpelweg te heftig, ik denk dat er teveel in zit, het voelt in ieder geval ontzettend onprettig en ik kan me gewoon niet voorstellen dat dit goed kan zijn voor je huid…

Ik ben op een negatieve manier verrast door The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash. Dit heb ik niet vaak en zeker niet bij producten van The Body Shop, want daar ben ik normaal gesproken toch wel gek op door de goede prijs-kwaliteit verhouding. Een misser dus, wat mij betreft.

Pluspunten

 • Zit in een praktische verpakking
 • €9 voor een facewash is niet zo duur – mits hij goed is
 • Bevat verzorgende bestanddelen
 • Verkrijgbaarheid – bij alle The Body Shop filialen en in hun online shop te koop
 • Romige substantie
 • Zuinig in gebruik

Minpunten

 • Brandt vreselijk op mijn huid
 • Mijn ogen gaan er van prikken
 • Laat mijn huid rood, geïrriteerd en droog achter

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een reiniger voor je gezicht die het gevoel geeft alsof je bovenste huidlaag er af gebrand wordt

Skippen als… je een reiniger wilt gebruiken die zacht en verzorgend is

The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash is voor €9 bij alle filialen van The Body Shop te koop, en in hun online shop

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer..

xxxc Garnier Ultimate Beauty Oil


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.