Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
16 januari 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • foundation
  • Review
  • Test
  • testpanel
Een MissLipgloss artikel

The Body Shop Shade Adjusting Drops

The Body Shop Shade Adjusting DropsDe perfecte tint foundation kiezen is een van de lastigste dingen op make-up gebied. Er zijn zo ontzettend veel huidskleuren en maar zo weinig tinten foundation! En wat dacht je er van dat je foundation die je in de zomer gebruikt in de winter weer te donker is… Daar heeft The Body Shop iets op bedacht: The Body Shop Shade Adjusting Drops. Om je foundation precies matchend te maken.

Ik heb het zelf altijd met foundations die ik graag in de winter gebruik en die in de zomer dan te licht zijn, of andersom. Zo lastig! Soms koop ik dus gewoon twee kleuren van die foundation of BB Cream en dan meng ik ze, maar dat is soms best een duur grapje, zeker omdat ik niet maar één favoriet heb.

Toen ik mijn visagie opleiding bij B Academy deed leerde ik om altijd een witte en een hele donkere foundation bij me te hebben zodat ik elke kleur foundation precies matchend met elke huidskleur kan maken. Ik had daar altijd van die grote flessen MAC Face & Body foundation voor, en dat werkte heel goed. Op dat principe zijn The Body Shop Shade Adjusting Drops ook gebaseerd: je hebt je ‘gewone’ foundation die nét niet helemaal matcht, en door er een drupje hele donkere of juist hele lichte (witte) foundation bij te doen, kom je bij de perfecte kleur voor jou uit. Een heel goed idee!

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Er zijn twee kleuren The Body Shop Shade Adjusting Drops: Darkening en Lightening. Beide kosten ze €14,95 voor 15ml. Het zit in een glazen flesje met een pipetje.

Dit zegt The Body Shop zelf over hun Shade Adjusting Drops:

Op zoek naar de perfecte teint? gebruik dan de Shade Adjusting Drops. De Shade Adjusting Drops zorgt ervoor dat elke huid haar perfecte teint kan vinden.

Lighting Shade Adjusting Drops
Als u een lichte of een medium huidskleur heeft dan kan het zijn dat de foundation te donker of te oranje is. De Shade Adjusting drops bevat een concentratie van wit en rose pigmenten die uw foundation neutraliseert en de gelige ondertoon verwijderd.

Darkening Shade Adjusting Drops
Heeft u een donkere tot zeer donkere huidskleur ? Dan kan het zijn dat de foundation te licht of te grauw lijkt. De Darkening shade Adjusting Drops bevatten een concentratie van zwarte en rode pigmenten die ervoor zorgen dat de foundation donkerder gemaakt wordt en daarnaast haar natuurlijke diepte behoudt.

Het is dus niet de bedoeling dat je dit product ‘op zichzelf staand’ gebruikt, nee, je mengt het met je huidige foundation die net wat te donker of te licht is.

Dit zijn de bestanddelen:

(Solvent), Diheptyl Succinate (Skin Conditioning Agent – Emollient), Cyclohexasiloxane (Conditioning Agent), Octocrylene (Ultraviolet Light Absorber), PEG-30 Dipolyhydroxystearate (Emulsifying Agent), Ethylhexyl Methoxycinnamate (Ultraviolet Light Absorber), Silica (Absorbent), Cetyl Dimethicone (Emollient), Titanium Dioxide (Ultraviolet Light Absorber), Hydrogenated Polydecene (Skin Conditioning Agent), Magnesium Sulfate (Absorbent/Bulking Agent), Alcohol Denat. (Solvent), Glycerin (Humectant), Disteardimonium Hectorite (Stabiliser), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Skin Conditioning Agent – Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Ammonium C6-16 Perfluoroalkylethyl Phosphate (Surfactant – Emulsifying Agent), Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer (Film Former), Ethylhexylglycerin (Skin Conditioning Agent), Caprylhydroxamic Acid (Chelating Agent), Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder (Skin Conditioning Agent – Humectant), p-Anisic Acid (pH Adjuster), Parfum (Fragrance Ingredient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Propylene Glycol (Humectant), Sodium Hyaluronate (Humectant), Rosa Alba Flower Extract (Skin Conditioning Agent – Emollient), BHT (Antioxidant), Sodium Benzoate (Preservative), Sorbic Acid (Preservative). [+/- CI 77891 (Colorant), CI 77499 (Colour), CI 77492 (Colorant), CI 77491 (Colorant)].

 

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Darkening.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Lightening.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Het eerste probleem: de pipetjes. Dit zijn pipetjes uit de hel. Er komt nauwelijks product uit en als je te hard in het pipetje knijpt dan sproei je mini druppeltjes alle kanten op. Dat is niet zo grappig als je de Darkening hebt… Het product is te dik om met een pipetje te gebruiken en dat werkt zacht gezegd voor geen meter. Erg onhandig! Ik ben elke keer lang aan het stuntelen om genoeg van de Drops in het pipetje te krijgen en dan precies goed te doseren op de rug van mijn hand. Daar gaat het dus ook snel mis, want ik wil niet teveel van de Shade Adjusting Drops bij mijn foundation doen, want dan is de kleur niet goed.

Al met al had ik liever een klein pompje gehad.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Het is ook snel een smeerboel als ik de pipet terug in het potje wil doen. Als ik met de rand van de pipet langs de opening ga, wordt het flesje vies.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

The Body Shop Shade Adjusting Drops

P1870436

Hier zie je goed de substantie. De Shade Adjusting Drops zijn ook nog best dekkend. Wel aan de dikke kant, ik denk dat het beter was geweest als het dunner was.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Ik gebruik nu graag een foundation die net een tikje te donker is. Deze doe ik op de rug van mijn hand. Zo werk ik altijd, dan pak ik het met een kwast van mijn hand en dan breng ik het aan op mijn gezicht.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Daar doe ik een drupje Lightening bij…

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Even mengen…

The Body Shop Shade Adjusting Drops

En klaar. Het effect is natuurlijk, mengt goed en matcht veel beter met mijn huid. Perfect!

The Body Shop Shade Adjusting Drops

De werking van de foundation verandert er niet door, alleen kan het wel zo zijn dat de SPF in je foundation lager wordt omdat je hem als het ware verdunt.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Dan even met Darkening…

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Mengen…

The Body Shop Shade Adjusting Drops

…en klaar. Het wordt niet grauw, maar wel echt wat donkerder. Wat zonniger.

P1870445

En dat ziet er prima uit, al is dit natuurlijk veel te donker voor mijn gezicht nu. Het werkt gewoon heel goed en op mijn gezicht ziet het er ook hartstikke goed uit – maar dan wel met de Lightening Drops 😉 Wel zal het lichter en donkerder maken maar tot een bepaalde mate gaan. Een hele lichte foundation superdonker maken zal geen mooi effect geven qua kleur, maar ook niet qua effect van het product op je huid. En andersom, een hele donkere foundation heel licht maken gaat toch niet echt werken. Maar het is wel ideaal om je nét iets te lichte of donkere foundation perfect matchend met jouw huid te maken.

Ik vind dit idee perfect. Zo handig om in huis te hebben! Alleen die verpakking… Zó jammer, en daardoor zal ik het ook niet zo vaak gaan gebruiken, ik zit me ’s ochtend meteen te frustreren doordat ik niet goed kan doseren en het product uberhaupt niet goed uit de flacon krijg.

The The Body Shop Shade Adjusting Drops kost €14,95 en is nu bij The Body Shop te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.