16 januari 2016 door Cynthia Schultz 67 reacties
 • foundation
 • Review
 • Test
 • testpanel
Een MissLipgloss artikel

The Body Shop Shade Adjusting Drops

The Body Shop Shade Adjusting DropsDe perfecte tint foundation kiezen is een van de lastigste dingen op make-up gebied. Er zijn zo ontzettend veel huidskleuren en maar zo weinig tinten foundation! En wat dacht je er van dat je foundation die je in de zomer gebruikt in de winter weer te donker is… Daar heeft The Body Shop iets op bedacht: The Body Shop Shade Adjusting Drops. Om je foundation precies matchend te maken.

Ik heb het zelf altijd met foundations die ik graag in de winter gebruik en die in de zomer dan te licht zijn, of andersom. Zo lastig! Soms koop ik dus gewoon twee kleuren van die foundation of BB Cream en dan meng ik ze, maar dat is soms best een duur grapje, zeker omdat ik niet maar één favoriet heb.

Toen ik mijn visagie opleiding bij B Academy deed leerde ik om altijd een witte en een hele donkere foundation bij me te hebben zodat ik elke kleur foundation precies matchend met elke huidskleur kan maken. Ik had daar altijd van die grote flessen MAC Face & Body foundation voor, en dat werkte heel goed. Op dat principe zijn The Body Shop Shade Adjusting Drops ook gebaseerd: je hebt je ‘gewone’ foundation die nét niet helemaal matcht, en door er een drupje hele donkere of juist hele lichte (witte) foundation bij te doen, kom je bij de perfecte kleur voor jou uit. Een heel goed idee!

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Er zijn twee kleuren The Body Shop Shade Adjusting Drops: Darkening en Lightening. Beide kosten ze €14,95 voor 15ml. Het zit in een glazen flesje met een pipetje.

Dit zegt The Body Shop zelf over hun Shade Adjusting Drops:

Op zoek naar de perfecte teint? gebruik dan de Shade Adjusting Drops. De Shade Adjusting Drops zorgt ervoor dat elke huid haar perfecte teint kan vinden.

Lighting Shade Adjusting Drops
Als u een lichte of een medium huidskleur heeft dan kan het zijn dat de foundation te donker of te oranje is. De Shade Adjusting drops bevat een concentratie van wit en rose pigmenten die uw foundation neutraliseert en de gelige ondertoon verwijderd.

Darkening Shade Adjusting Drops
Heeft u een donkere tot zeer donkere huidskleur ? Dan kan het zijn dat de foundation te licht of te grauw lijkt. De Darkening shade Adjusting Drops bevatten een concentratie van zwarte en rode pigmenten die ervoor zorgen dat de foundation donkerder gemaakt wordt en daarnaast haar natuurlijke diepte behoudt.

Het is dus niet de bedoeling dat je dit product ‘op zichzelf staand’ gebruikt, nee, je mengt het met je huidige foundation die net wat te donker of te licht is.

Dit zijn de bestanddelen:

(Solvent), Diheptyl Succinate (Skin Conditioning Agent – Emollient), Cyclohexasiloxane (Conditioning Agent), Octocrylene (Ultraviolet Light Absorber), PEG-30 Dipolyhydroxystearate (Emulsifying Agent), Ethylhexyl Methoxycinnamate (Ultraviolet Light Absorber), Silica (Absorbent), Cetyl Dimethicone (Emollient), Titanium Dioxide (Ultraviolet Light Absorber), Hydrogenated Polydecene (Skin Conditioning Agent), Magnesium Sulfate (Absorbent/Bulking Agent), Alcohol Denat. (Solvent), Glycerin (Humectant), Disteardimonium Hectorite (Stabiliser), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Skin Conditioning Agent – Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Ammonium C6-16 Perfluoroalkylethyl Phosphate (Surfactant – Emulsifying Agent), Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer (Film Former), Ethylhexylglycerin (Skin Conditioning Agent), Caprylhydroxamic Acid (Chelating Agent), Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder (Skin Conditioning Agent – Humectant), p-Anisic Acid (pH Adjuster), Parfum (Fragrance Ingredient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Propylene Glycol (Humectant), Sodium Hyaluronate (Humectant), Rosa Alba Flower Extract (Skin Conditioning Agent – Emollient), BHT (Antioxidant), Sodium Benzoate (Preservative), Sorbic Acid (Preservative). [+/- CI 77891 (Colorant), CI 77499 (Colour), CI 77492 (Colorant), CI 77491 (Colorant)].

 

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Darkening.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Lightening.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Het eerste probleem: de pipetjes. Dit zijn pipetjes uit de hel. Er komt nauwelijks product uit en als je te hard in het pipetje knijpt dan sproei je mini druppeltjes alle kanten op. Dat is niet zo grappig als je de Darkening hebt… Het product is te dik om met een pipetje te gebruiken en dat werkt zacht gezegd voor geen meter. Erg onhandig! Ik ben elke keer lang aan het stuntelen om genoeg van de Drops in het pipetje te krijgen en dan precies goed te doseren op de rug van mijn hand. Daar gaat het dus ook snel mis, want ik wil niet teveel van de Shade Adjusting Drops bij mijn foundation doen, want dan is de kleur niet goed.

Al met al had ik liever een klein pompje gehad.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Het is ook snel een smeerboel als ik de pipet terug in het potje wil doen. Als ik met de rand van de pipet langs de opening ga, wordt het flesje vies.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

The Body Shop Shade Adjusting Drops

P1870436

Hier zie je goed de substantie. De Shade Adjusting Drops zijn ook nog best dekkend. Wel aan de dikke kant, ik denk dat het beter was geweest als het dunner was.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Ik gebruik nu graag een foundation die net een tikje te donker is. Deze doe ik op de rug van mijn hand. Zo werk ik altijd, dan pak ik het met een kwast van mijn hand en dan breng ik het aan op mijn gezicht.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Daar doe ik een drupje Lightening bij…

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Even mengen…

The Body Shop Shade Adjusting Drops

En klaar. Het effect is natuurlijk, mengt goed en matcht veel beter met mijn huid. Perfect!

The Body Shop Shade Adjusting Drops

De werking van de foundation verandert er niet door, alleen kan het wel zo zijn dat de SPF in je foundation lager wordt omdat je hem als het ware verdunt.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Dan even met Darkening…

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Mengen…

The Body Shop Shade Adjusting Drops

…en klaar. Het wordt niet grauw, maar wel echt wat donkerder. Wat zonniger.

P1870445

En dat ziet er prima uit, al is dit natuurlijk veel te donker voor mijn gezicht nu. Het werkt gewoon heel goed en op mijn gezicht ziet het er ook hartstikke goed uit – maar dan wel met de Lightening Drops 😉 Wel zal het lichter en donkerder maken maar tot een bepaalde mate gaan. Een hele lichte foundation superdonker maken zal geen mooi effect geven qua kleur, maar ook niet qua effect van het product op je huid. En andersom, een hele donkere foundation heel licht maken gaat toch niet echt werken. Maar het is wel ideaal om je nét iets te lichte of donkere foundation perfect matchend met jouw huid te maken.

Ik vind dit idee perfect. Zo handig om in huis te hebben! Alleen die verpakking… Zó jammer, en daardoor zal ik het ook niet zo vaak gaan gebruiken, ik zit me ’s ochtend meteen te frustreren doordat ik niet goed kan doseren en het product uberhaupt niet goed uit de flacon krijg.

The The Body Shop Shade Adjusting Drops kost €14,95 en is nu bij The Body Shop te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

67 reacties
 1. Nicole

  Wat een fijne review! Ik zou dit zelf erg vermoeiend vinden om het elke morgen te doen haha.

 2. Mieke | Mieksmind

  Als ik zelf in de ochtend aan de slag moet met mengen en potjes houd het mij al tegen om dit te kopen. Ik vind het geen handige manier. Een foto met de foundation op je gezicht had ik graag gezien voor verschillend effect. Het zou denk ik makkelijker zijn als je in de winkel door middel van mengen de ideale foundation in een potje (of dergelijke) zou kunnen samenstellen!

 3. Tessa

  Zo handig! Maar de pipetjes lijken me ook niks. Ik wacht wel tot ze dit hebben verbeterd of een ander merk met een vergelijkbaar product komt in een andere verpakking. Ik vind degene die dit uitgevonden heeft wel echt een baas!

 4. Nicole

  Het lijkt me echt een heel erg handig product!

 5. Andréa

  Wat een handig idee! Wel jammer van het pipetje, maar daar is eventueel wel overheen te komen 😉
  x

 6. Suuz

  Het idee is top, maar ik ben bang dat het te dekkend is. Ik heb vrij veel sproeten, waardoor een transparante BB-cream het beste werkt. Helaas vond ik sommige merken wel heel fijn, maar qua kleur altijd veel te licht of veel te donker. Dit spul lijkt me iets te dekkend, waardoor het transparante effect verloren gaat.

 7. Vera

  Wat jammer van de verpakking maar wat een super handig product. Ik zou vooral gaan voor de witte aangezien bij mijn foundations altijd de donker zijn.

 8. Milou

  Mooi product! 🙂
  Wie weet komen nu ook andere merken met dit product op de markt!

 9. Rosamina

  Heb echt een hekel aan pipetjes. MAC heeft ook een foundation met een pipet. Toen ik zei dat ik dat jammer vind en een pompflacon handiger vindt, werd ik aangekeken alsof er hoorntjes op mijn hoofd begonnen te groeien.
  Ik weet het niet, maar de merken vinden het er leuk uitzien misschien?

 10. ish

  wauw wat een gaaf product, jammer dat het alleen zo een kliederbol wordt.
  Wel denk ik dat ik ze ga halen, want ik heb nog nooit ene foundation kunnen vinden die met mijn huid matcht, ik zit echt tussen bruin en bleek in 🙁

 11. Céline

  Jammer van die pipetjes want het lijkt best handig!

 12. jasmijn

  Dit is voor mij de beste uitvinding binnen make up ooit! Bedankt voor de tip!

 13. Jana

  Ik heb ook een paar foundations die ik enkel in de winter of enkel in de zomer kan dragen omdat ze te licht/donker zijn voor het andere seizoen. Deze druppels klinken echt perfect, jammer dat de verpakking heel wat minder perfect is. Net zoals jou zou ik de druppels ook nooit gebruiken als het zo’n gedoe is.

 14. Anita

  Wat handig! Ik heb alleen geen zin om elke ochtend mijn foundation te moeten gaan mengen..

 15. Margot

  Ik vind het idee echt super! Ik weet enkel niet of ik elke ochtend wil zitten mengen (en zitten stuntelen met het pipetje)…

 16. Ilse

  Wat handig lijkt mij dit! Echt ideaal als je een te donkere foundation hebt!

 17. Cher

  Zou die witte een mooie highlighter zijn onder je oog als je het niet verdunt?

 18. Eline

  Ik ben inderdaad ook elke keer aan het klunzen met die verpakking. Smeer wat aan de buitenkant van de pipet zit altijd maar op m’n hand, want uit ze pipet zelf komt niks. Verder wel een fijn product. Helemaal omdat de witte MAC face&body (voor mij) wat moeilijker te krijgen is.

 19. Susa

  Wauw, dit is perfect voor mijn heeeele bleke huidje! Nog nooit een kleur gevonden die ermee matcht. Nou ben ik niet zo van de foundation, maar mocht ik ooit van gedachten veranderen dan zou ik dit zeker proberen.

 20. Caitlyn

  Ik heb er al zo’n verschillende dingen over gelezen, dus ik twijfel om het te kopen. Het principe lijkt me echter top.
  xx

 21. Kelly

  Het idee klinkt heel fijn, verder word ik niet heel enthousiast als ik je review zo lees!

 22. Desiree

  Wat een handig product! Ik ga zeker eens een kijkje nemen bij TBS.

  Ik zei vanochtend trouwens “hoi” tegen je toen ik langs je huis (?) liep en jij stond te wachten. Ik dacht hee die ken ik ergens van en besefte later pas dat jij het was. 😉

 23. julie

  Ik hoop dat andere merken dit ook oppakken. Ik vind het een heel goed idee!
  Wel heb ik een opmerking over de SPf in je foundation. In feite moet je elke keer maar de helft van de SPF rekenen die er op je flesje staat omdat je te weinig prouct gebruikt om die SPF factor te bekomen. Of je zou een hele lepel foundation op je gezicht moeten smeren. Maar ik dnek niet dat iemand dit doet haha

 24. Lindsey Beljaars

  Wat jammer! Ik vond het idee zo leuk. Balen dat de verpakkingen zo tegenvalt. Ik heb een keer een foundation gehad van Lancome met pipet en dat werkte juist erg goed!

 25. Rianne

  Weet niet hoe groot de opening is, maar misschien een idee om er een druppelpipet van de apotheek in de gebruiken? Die pipetjes worden los verkocht bij de apotheek! 🙂 ziet er wel uit als een topproduct!!!

 26. Amy-Denise

  Ik gebruik de lightening drops al een tijdje, ben er heel tevreden mee. Alleen die verpakking inderdaad, werkt voor geen meter. Daar zouden ze wel iets anders op mogen verzinnen.

 27. Mariska

  Wat zonde van de pipetjes! Het leek me zo een fijn product, gewoon superhandig! Helemaal met een huidskleur als die van mij, die met elk straaltje zon of gebrek daaraan verandert. Duidelijke uitleg, fijn 🙂

 28. Petra

  Huh. Ik heb gewoon 2 foundations, een voor als ik lekker bruin ben in de zomer en een lichte voor de winter… Ik gebruik altijd een combinatie van beide..

 29. Mariebeauty

  Ik zag bij nog andere bloggers dat de ondertonen niet goed waren. Jammer dat het bij jou ook niet helemaal is zoals het zou moeten!

 30. Esther

  Super handig om de perfecte kleur te mengen, eigenlijk nooit zo overna gedacht. Zijn er geen andere merken die dit ook hebben, met een wél handige verpakking? ..

 31. mar

  Fijne review! Ik ga die witte bestellen denk ik, mijn foundation is te donker en ik heb al de lichtste kleur. Dit is echt een uitkomst voor mij. De visagist voor mijn bruiloft gebruikte het ook, vond het toen erg fijn maar wist niet waar ik het zelf kon halen.

 32. Aboutsbstyle

  Het pipetje lijkt mij inderdaad niet erg handig in gebruik en daardoor ook veel product verlies. Maar of ik het zo snel zou kopen weet ik ook niet. Maar wel handig dat het bestaat en ik het ook weet nu. Liefs soraya

 33. Caro ~ My Beautycase

  Wat een goed idee dit van The Body Shop! Ik zou dit zeker wel willen proberen, ondanks dat het misschien wat meer gedoe is. 🙂

 34. Dominique

  De witte is alleen constant uitverkocht

 35. jeapiebel

  Wat een handig concept is dat, ik denk dat veel mensen er baat bij hebben. Jammer dat je het product er moeilijk uit krijgt en iedere ochtend doseren, daar nemen wij misschien niet altijd tijd voor.

 36. Lilia | Lily Like

  Balen, toen ik dit artikel kopje zag, was ik meteen super excited (alles is voor mij altijd te donker). Maar de onhandige verpakking + dikke consistentie vind ik echt een nadeel – ik hou van vloeibare foundations. Bummer, dan toch maar naar MAC Face & Body gaan kijken! xo

 37. Mariëlle

  De verpakking klinkt inderdaad niet fijn, maar het is wel handig voor een verkeerde kleur foundation!

 38. Frederique

  Ze lijken me ontzettend handig, al denk dat ik zelf eerder geneigd ben om gewoon een nieuwe foundation te kopen 😉

 39. Akosua

  Bijzonder dat de meningen hierover zo verschillen. Het zou trouwens wel een uitkomst zijn voor sommigen, als het werkt.

 40. Kirsty

  Het concept vind ik wel heel goed, alleen jammer dat de verpakking niet zo fijn mee werkt!

 41. Chahrazad

  Ik zag ze toevallig bij NikkieTutorials voorbij komen. Ik vind het zo leuk bedacht van TheBodyShop!

 42. Syl

  Ik heb onlangs een negatieve review gelezen over dit product, maar als ik hier het effect zie ben ik al iets enthousiaster. Ik hou alleen niet van mengen, ik wil dat het meteen goed zit.

 43. Svenja

  Fijne uitgebreide review! Ik heb al verschillende verhalen over deze nieuwe producten gehoord, de een wat negatief en de ander juist weer positief. Als ik jouw foto’s zie en review lees word ik toch wel erg enthousiast. Ik heb zelf een vrij lichte huid dus de Lightening drops zouden voor mij ideaal zijn! Sowieso spreekt het concept mij wel aan, omdat veel vrouwen vaak struggelen met het vinden van de perfecte kleur. Echt een heel tof concept dus van The Body Shop!

 44. Shiralee

  Met drops had ik het idee dat je het echt gemakkelijk kon doseren. Jammer, zo laat je een product toch snel staan terwijl het de moeite waard kan zijn.

 45. Julie Tina

  Grappig dat de meningen zo uiteen lopen over dit product. Voor mezelf vind ik het een overbodig product.

 46. Maaike

  Fijne review! Jammer dat de verpakking niet meewerkt maar dat het product het wel goed doet. Dat heb ik nog niet bij iedereen langs zien komen, maar jij laat zien dat het wel degelijk doet waar het voor gemaakt wordt. Ik ben nu best nieuwsgiering omdat veel foundation voor mij te donker zijn.

 47. eva

  Hmmm alleen al als ik lees dat je moeite moet doen om het eruit te krijgen… Nee dit is niks voor mij.ik vind het effect wel mooi! Helaas zie ik halverwege de lijst ook alcohol denat staan en daar kan ik ook niet zo goed tegen.

 48. anna

  Fijne review! Het moet ’s ochtends inderdaad wel een beetje makkelijk en snel gaan, anders word ik gek, haha. Ik vind het idee erg leuk, ik had het op Facebook voorbij zien komen en ik was er al zo benieuwd naar! Fijne review. Ik ben trouwens wel erg benieuwd hoe het er op je gezicht uitziet, of maakt dat niet zoveel verschil met je normale foundation? 🙂 Wel erg jammer en onhandig van de verpakking…

 49. Loes | Hyggelig mama

  Wat een grappig product, en wat een goede oplossing voor de verandering in de kleur van je gezicht! Jammer dat de verpakking zo’n ellende is. Je krijgt het er zonder pipet lastig uit denk ik. Jammer, want anders was het een groot succes.

 50. Margot

  Het lijkt me zo’n handig product, jammer van de verpakking! Ik heb pas een hele negatieve review gelezen, maar misschien dat ik het toch ga proberen.

 51. Suzanne

  Leuk idee! Ik vind het ook altijd heel lastig om een goede foundation te vinden.

 52. Esmée

  Leuke review! Dit lijkt me een erg handig product! Wel jammer van de verpakking

 53. Saskia

  Het idee is geinig, maar ik zou het zelf niet aanschaffen. Ik heb inmiddels ook zo veel foundation in huis dat ik die weleens meng met elkaar, werkt ook goed.

 54. Griet

  Ik was hier zo benieuwd naar, maar echt jammer van de verpakking! Had gehoopt dat dit makkelijk in gebruik zou zijn. Het resultaat vind ik dan wel weer prima! Ik ga het eens proberen in de winkel als het pipetje me stoort 😉

 55. Yvonne

  Ik heb die witte en ik heb juist geen problemen met dat pipetje, wat gek? Ik heb al snel dat foundations te donker zijn, dus dit vind ik een uitvinding. Fijn artikel!

 56. Dorien

  Ik was heel benieuwd naar dit product maar jammer van de verpakking! Dan maar een nieuwe foundation kopen voor als mijn huid wat lichter of donkerder is.

 57. Femke

  Deze review ziet er goed en fijn uit, dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Afgelopen week heb ik namelijk al een review over dit product gelezen en die was totaal anders. Met de lightening drops werd de foundation amper lichter (was al een hele lichte kleur foundation) en met de darkening drops werd de foundtion veeeeel donkerder. Nu ik dit zie, vind ik vooral het lightening effect erg mooi. Fijne review!

 58. Anniek

  Dit product is zó´n uitkomst! Echt ideaal, goed van TBS dat ze dit nu ook in kleine verpakkingen op de markt hebben gebracht voor de ´gewone´ make-upliefhebbers! Ik zou vooral aan die lichte wel wat hebben, want in de winter zijn foundations mij vaak te donker. Top!

 59. Carlijn

  Wow wat een uitkomst is dit zeg?! Ik heb regelmatig een foundation die nét te donker is (te licht nooit) en die ik daardoor amper gebruik, terwijl het gewoon goede producten zijn. Ben blij dat dit zo goed werkt, alleen erg jammer van de dosering uit de flacon.

 60. Britt

  Het product lijkt me een handige oplossing voor te lichte foundations, maar inderdaad jammer van de verpakking.

 61. Carina

  Nja ik zou de pipet meer als aanstippen gebruiken. Werkt dan beter gok ik. Wel interessant dat jij ze fijn vindt terwijl VeraCamilla er helemaal niet over te spreken was.

  • Elisa

   Zij reviewd ook een body shop foundation. Daarnaast ziet ze geen verschil met de lichte drops terwijl ik dat wel duidelijk in deze review zie. Elk product is weer verschillend, elke huid is weer verschillend!

 62. Kelly Caresse

  Vervelend dat de verpakking met die pipetjes zo onhandig werkt, dan wordt het snel een knoeiboel denk ik. Voor mij voor persoonlijk gebruik zou het niets zijn, dan koop ik wel een nieuwe foundation als m’n kleur niet goed is

 63. MamaOnderneemt

  Een pipetje lijkt mij inderdaad niet handig. Geef maar een foundation met een pompje, dat is veel gebruikersvriendelijker.