Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
12 november 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • dreams unlimited
  • parfum
  • Review
  • Test
Een MissLipgloss artikel

The Body Shop Dreams Unlimited

Ik houd ervan als achter een product een mooi verhaal zit. Dat is het geval bij de nieuwe The Body Shop geur: Dreams Unlimited. Dit parfum is namelijk geïnspireerd door een quote van de oprichtster van The Body Shop, Anita Roddick. Ze zei: ‘Wat je ook kunt doen, of droomt, je kunt eraan beginnen.’ Haar droom was het veranderen van de beauty-industrie. Het uitbrengen van deze geur is voor The Body Shop een manier om positiviteit tot uiting te brengen, en om alle vrouwen te laten weten dat ze moeten geloven in hun dromen en in hun vermogen om die dromen waar te maken. Een prachtige boodschap, waar ik helemaal achter sta! Maar hoe ruikt die geur nou? Past die bij die boodschap? Lees snel verder voor een review.

Dreams Unlimited komt in een simpel flesje van glas, in een doosje dat lichtheid en positiviteit uitstraalt. Op het doosje staan allerlei teksten, zoals ‘your dreams are where you’ve been and who you are’, ‘you are a shooting star, alight and brave – unstoppable’, ‘you are a paper kite, vivid and free.’ Op het eerste gezicht zie je ze niet, maar als je het doosje beter bekijkt kan je deze prachtige teksten lezen.

De alcohol in dit parfum is gekocht van suikerrietboeren in Ecuador. Hierdoor hebben deze boeren betere levensomstandigheden doordat ze een eerlijk loon krijgen. Dit zorgt voor stabiliteit in de gemeenschap, waar meer dan 100 gezinnen rechtstreeks van profiteren.

Maar: hoe is de geur? Deze is een mix van lichte, frisse sinaasappelbloesem, fruitige zwarte bes, tintelende groene-chilipeperbloesem en verfrissende akkoorden van zachte iris en sprankelend cederhout. De eerste woorden die door mijn hoofd schieten zijn ‘fris, vrolijk, energiek’. Dat past dus perfect bij de boodschap die deze geur wil uitdragen. Ik vind het parfum een beetje lijken op het appeltjesparfum van DKNY, Be Delicious. Het is niet exact hetzelfde maar als je die geur lekker vindt, dan vind je Dreams Unlimited zeker lekker. Het is een eau de parfum, de geur blijft dus heel lang hangen. De basis van het parfum is iets zwaarder door het cederhout, dat vind ik erg lekker. Het begint fris en eindigt iets zwaarder.

De prijs van dit parfum is ook heel erg fijn. Voor €20 heb je al een flesje van 30 milliliter en voor €28 heb je 50 milliliter. Ik vind dit een geweldig cadeau voor een verjaardag, of voor kerst of Sinterklaas. Dit is namelijk niet zomaar een parfum, maar iets met een boodschap.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.