Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
14 juli 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • swatches
  • Test
  • testpanel
  • The Body Shop Colour Crush Lipstick
Een MissLipgloss artikel

The Body Shop Colour Crush Lipstick

P1140814Make-up nieuws van The Body Shop! The Body Shop heeft een compleet nieuwe collectie lipsticks, namelijk The Body Shop Colour Crush Lipsticks! De kleuren variëren van rode-loperrood, lief roze en natuurlijke nudes, en elke lipstick is 100% diervriendelijk, vegetarisch en intens. Ik heb drie kleuren getest – uit elke kleurfamilie één – en ik wil je er vandaag alles over vertellen.

The Body Shop Colour Crush Lipstick – de eerste indruk

P1140815

The Body Shop Colour Crush Lipstick – €12

De Colour Crush lipstick is verkrijgbaar in maar liefst 24 kleuren in drie kleurfamilies:

  • Stralend Rood
  • Lieflijk Roze
  • Geraffineerde Nudes

In deze families zitten weer allerlei tinten in verschillende formules en finishes, van superdekkend tot meer transparant en glanzend. Alle lipsticks bevatten verzorgende (Fair Trade) bestanddelen als maroela-olie, gemaakt van de rijpe vruchten van de maroelaboom. De olie wordt ingekocht bij het Eudafano Women’s Cooperative, die 1750 vrouwen helpt een eerlijk inkomen te verdienen. DE vrouwen die bij het project betrokken zijn, vertellen dat het hen meer oplevert dan alleen geld: het geeft een gevoel van onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en zakelijk inzicht.

Verder bevat het ook kersenpitolie. Het resultaat is een lipstick die makkelijk aanbrengt, prettig voelt en er geweldig uitziet. Elke lipstick ruikt subtiel naar rozen.

De verpakking is strak: de stick zelf is zilverkleurig en de dop heeft de kleur van de lipstick! Deze is half transparant en het The Body Shop logo staat er op. De lipsticks kosten twaalf euro per stuk wat ik een mooie prijs vind voor een kwalitatief goede lipsticks.

P1140817

P1140818

Red Hot Raspberry, Red Siren, Coral Kiss

Deze drie lipsticks komen uit de drie verschillende kleurfamilies!

The Body Shop Colour Crush Lipstick – testen maar!

P1140819

 

Bovenaan Coral Kiss, daaronder Red Siren, onderaan Red Hot Raspberry

Je ziet op deze swatches al dat de lipsticks mooi gepigmenteerd én lekker romig zijn.

P1140820

P1140821

Coral Kiss is een bijna-nude kleur. Hij zit tussen koraal, oudroze en beige in en op het eerste gezicht vond ik hem maar niks. Nu ik langer en vaker naar de foto kijk waarop ik hem draag vind ik hem eigenlijk wel heel mooi! Toch is het geen kleur die ik heel vaak zou dragen. Misschien meer geschikt voor dames die net wat getinter zijn dan ik.

P1140822

P1140823

Red Siren is súper fel rood! Wow! Deze rode lipstick heeft een warme ondertoon en is ontzettend in your face. Ik vind hem prachtig!

P1140828

P1140831

Red Hot Raspberry is lekker fel roze, hot pink, maar wel draagbaar. Het is niet neon, maar gewoon lekker fel. Echt een Cynthia-kleur, van de drie tinten ga ik deze zeker weten het meest opdoen. Gewoon een lekkere vrij casual kleur voor overdag die toch lekker opvalt. Ik ben er dol op.

P1140834

Over de pigmentatie hoef ik eigenlijk niet veel meer te zeggen, dat zit wel goed met de The Body Shop Colour Crush Lipstick. Ze zijn super intens van kleur en met één veeg zijn je lippen bedekt. Super.

De lipstick glijdt over mijn lippen, voelt super comfortabel aan en heeft een mooie glans. Het is echt een romige lipstick die bijna aanvoelt als een lippenbalsem. Daardoor is de houdbaarheid niet mega indrukwekkend, na een maaltijd moet ik The Body Shop Colour Crush Lipstick wel even bijwerken. Dat vind ik geen probleem, ik heb liever een lipstick die comfortabel aanvoelt en die ik even bij moet stiften dan zo’n droge lipstick waar je geheid velletjes van krijgt (maar die wel tien uur lang op z’n plek blijft).

Twaalf euro voor zulke mooie, prettige lipsticks in zóveel (24! Wow!) kleuren vind ik een mooie prijs. En lekker makkelijk verkrijgbaar: gewoon bij alle filialen van The Body Shop en in hun online winkel. Miss Lipgloss approves!

The Body Shop Colour Crush Lipstick kost €12 en is vanaf 29 juli (dat is over twee weken) bij alle The Body Shop filialen en online te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.