Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
25 juli 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • gezicht
 • olie
 • olie reiniging
 • Review
Een MissLipgloss artikel

The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil

P1140810Je huid reinigen met olie is nu al een paar jaar een opkomende trend. Met olie neem je vettigheid mee en het is een superzachte manier om je gezicht schoon te maken. Ook The Body Shop heeft nu een reinigende olie voor je gezicht: The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil.

The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil – de eerste indrukP1140805

Mag ik je voorstellen aan The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil. De olie is verpakt in een heel praktisch en mooi gegeven pompflesje. Ik vind het flesje er leuk uit zien met de bloemetjes op de voorkant. Dat er een pompje op het flesje zit is top, dat maakt de olie lekker makkelijk in gebruik.

De The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil kost €13. Een stuk goedkoper dan de populaire MAC Cleanse Off Oil (die is €22,50 voor 150ml). Bedenk wel dat er hoogwaardige bestanddelen in zitten en dat je onwijs zuinig doet met zo’n fles olie. Dertien euro voor een goede olie reiniger vind ik niet heel duur.

Als je wat meer wilt weten over hoe je gezicht reinigen met olie precies werkt, je kan er hier een artikel met uitleg over lezen.

P1140806

Het is dus een zijdeachtige reinigingsolie voor je gezicht met Fair Trade kamille en deze olie is geschikt voor alle huidtypen. In de fles zit 200ml olie, wat vrij veel is. Olie is altijd zuinig in gebruik, dus je kan een hele poos met deze fles doen!

P1140807

De reinigingsolie verwijdert volgens The Body Shop moeiteloos onzuiverheden en het haalt ook waterproof make-up weg. Je moet de olie schudden voor gebruik en dan inmasseren op een droge huid. Daarna voeg je water toe, nog even masseren, en dan kan je de olie afspoelen. De olie is geschikt voor een gevoelige huid. Dat klinkt allemaal prima!

P1140808

Dit zit in The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil. De volgende oliën zitten er in:

 • sojaboon olie
 • amandel olie
 • zonnebloem olie
 • sesamolie

Er zitten geen parabenen in, geen SLS, SLES of iets wat daarop lijkt, maar wel een beetje parfum. Het staat helemaal onderaan de lijst dus het kan niet heel veel kwaad, maar als je overgevoelig bent voor parfum is het wel iets waar je even op moet letten.

The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil – Testen maar!

P1140809

Enthousiast begon ik met testen. Ik moet zeggen dat ik zelf liever een milk of face wash gebruik. Ik heb altijd wel reinigingsolie in huis, van allerlei merken, maar ik vind het olie gevoel op mijn gezicht toch niet helemaal je van het. Ik vind het persoonlijk altijd wat viezig aanvoelen, alsof ik met mijn hoofd boven een frituurpan heb gehangen, of alsof vettigheid uit mijn haar over mijn gezicht druipt (dat moet je wel heel vettig haar hebben, overigens). Je snapt me, ik vind het een beetje vies voelen. Natuurlijk ben ik de The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil wel gaan testen want ik weet hoeveel meiden olie wél een heel prettige manier vinden om te reinigen.

Op meerdere manieren heb ik The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil geprobeerd:

 1. Zoals op de verpakking staat: met mijn handen inmasseren op een droog gezicht, daarna water toevoegen en dan afspoelen.
 2. Ook heb ik het ingemasseerd op een al vochtig gezicht.
 3. Als laatste heb ik de olie gebruikt in combinatie met mijn reinigingsborstels, de Philips VisaPure en de Clarisonic Mia.

En… ik moet zeggen dat ik niet zo heel enthousiast ben. Hoe ik gewend ben dat oliereinigers werken is dat de olie een soort melkachtige structuur aanneemt wanneer je water toevoegt. Dit kan je makkelijk van je gezicht afspoelen met wat extra water. Je huid voelt daarna zacht en gevoed, maar niet vettig aan – oftewel, er blijft geen olielaagje op je huid liggen.

Het probleem dat ik ervaar met The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil is dat er wél een olielaagje op mijn huid blijft liggen. Om die reden heb ik meerdere manieren gebruikt om de olie te testen en… het werkt voor mij gewoon niet. Op elke manier blijft er een vettig laagje op mijn gezicht liggen en ik vind dat totaal geen prettig gevoel. De reden dat ik toch soms oliereinigers gebruik is omdat het zo grondig reinigt en omdat het zo ontzettend zacht werkt, zachter dan welke facewash of milk dan ook. Dat oliegevoel nam ik dan maar voor lief, dat verdween toch wel als ik het afspoelde. Bij The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil verdwijnt dat gevoel dus helaas niet… En ik houd daar niet van. En ja, je kan daarna nog een facewash gebruiken, maar dan kan ik net zo goed alléén een facewash gebruiken en de olie overslaan.

Ik denk dat The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil wel goed voor je werkt als je een extreem droge huid hebt en als je gezichtshuid die olie snel opneemt. Of als je het gewoon prettig vindt als je huid wat vettig en gevoed aanvoelt na het douchen. Zelf vond ik het niet echt een succes.

The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil – Conclusie

Goed idee. Mooie verpakking. Lekkere bestanddelen. Alleen bij mij blijft dus dat vettige laagje op mijn gezicht, wat ik echt niet prettig vind aanvoelen. Houd jij daar wel van? Of heb je een extréém droge huid? Misschien is The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil dan wel wat voor jou.

The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil is voor €13 bij alle The Body Shop filialen te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.