Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
23 juli 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • body butter
 • body butter duo
 • body lotion
 • bodybutter
Een MissLipgloss artikel

The Body Shop Body Butter Duo

Sommige delen van je lichaam hebben een lichte bodylotion nodig (zoals je decolleteé en armen) en andere plekken (ellebogen en benen) verdienen soms wel wat extra’s. Natuurlijk wissel je dan af, je gebruikt gewoon de ene keer een bodylotion en de andere keer een rijke bodybutter die net even wat beter hydrateert en voedt. The Body Shop is slim geweest en heeft nu de Body Butter Duo’s: een bodylotion én een bodybutter in één pot, zodat je alles wat je nodig hebt gewoon in één verpakking hebt zitten. Er zijn vier geuren en ze zitten propvol fijne hydraterende en Fair Trade bestanddelen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder!

De verzorgende bestanddelen in de Body Butter Duo: shea boter, soja olie, cacao, babassu, bijenwax en brazil nut. Allemaal ingrediënten die heerlijk voedend, verzorgend en hydraterend zijn! Er zijn vier geuren Duo’s, namelijk Vanille, Sweet Pea, Floral Acai en Macadamia Nut. De ingrediënten die ik net noemde zijn trouwens ook Fair Trade, wat betekent dat de boeren die deze ingrediënten verbouwen een eerlijk loon krijgen. De geuren die ik heb zijn Vanille en Sweet Pea. Vanille ruikt puur naar vanille, en Sweet Pea vind ik naar zoete rozen ruiken. Het doet me erg denken aan de geur van de Moroccon Rose lijn. Wat er precies in de Body Butter Duo’s  zit:

Aqua (Solvent/Diluent), Butyrospermum Parkii (Skin-Conditioning Agent/Emollient), Theobroma Cacao Seed Butter (Emollient), Glycerin (Humectant), Isododecane (Solvent), Neopentyl Glycol Diheptanoate (Skin Conditioning Agent – Emollient), Glyceryl Stearate (Emulsifier), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), PEG-100 Stearate (Surfactant), Cera Alba (Emulsifier/Emollient), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Glycine Soja Oil (Emollient/Skin Conditioner), Orbignya Oleifera Seed Oil (Emollient), Parfum (Fragrance), Bertholletia Excelsa Seed Oil (Emollient), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (Skin-Conditioning Agent), Phenoxyethanol (Preservative), Dipentaerythrityl Hexahydroxystearate/Hexastearate/Hexarosinate (Skin Conditioning Agent), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Phenethyl Alcohol (Fragrance Ingredient), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Propylene Glycol (Humectant), Hexyl Cinnamal (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Benzyl Alcohol (Preservative), Disodium EDTA (Chelating Agent), Tocopherol (Antioxidant), Citronellol (Fragrance Ingredient), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Alpha-Isomethyl Ionone (Fragrance Ingredient), Lathyrus Odoratus Seed Extract (Skin Protectant), Amyl Cinnamal (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), Amylcinnamyl Alcohol (Fragrance Ingredient), Cinnamal (Fragrance Ingredient), Cinnamyl Alcohol (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient). [+/- CI 14700 (Colour), CI 15985 (Colour)].

Helemaal bovenaan zie je meteen shea boter en cacaoboter staan, waar ik heel blij van word! Dat zijn super hydraterende en voedende boters. Ik zie heel vaak dat dat pas ergens achteraan de ingredientenlijst staat (dat betekent dat er maar heel weinig van in zit), maar gelukkig is dat bij deze  The Body Shop Body Butter Duo’s niet zo. Hoera voor een super voedende body butter (en lotion) die mijn huid superzacht en soepel maken.

Het gekke vind ik alleen dat er maar één ingrediëntenlijst op de verpakking staat. Dat zou dus moeten betekenen dat de lotion en de boter dezelfde ingrediënten hebben, alleen een andere substantie. De lotion is lekker dun en trekt snel in, terwijl de boter wat dikker is.

Ik heb al vaker body butters van The Body Shop gereviewed en zoals je misschien wel weet vind ik ze erg fijn. Ze maken mijn huid superzacht, ze trekken snel in, voelen lekker aan, ruiken lekker, zitten in een mooie pot… Daar kan ik eigenlijk maar weinig aan toevoegen! Het idee van de Duo’s vind ik superleuk en slim en ik vind het erg handig. Op warme dagen bijvoorbeeld gebruik ik liever een lotion, maar wanneer het wat kouder is (of wanneer mijn huid echt droog is) gebruik ik liever een butter. Na het douchen en voor het slapen gaan houd ik ook meer van butter, overdag en zonder dag ik gedouched heb (dan is mijn huid niet zo droog) ga ik dan weer liever voor een lotion. Dus: ideaal, deze Duo’s!

Ze kosten €17,95 per stuk net als alle andere The Body Shop Body Butters. Ze zijn nu te koop bij alle filialen van The Body Shop.

Pluspunten
 • Fijne voedende ingrediënten
 • Bevat Fair Trade bestanddelen
 • Ideale combinatie van body lotion en body butter: gebruik een van de twee soorten wanneer jij dat wilt
 • Twee producten in één pot
 • Lekkere geuren
 • Keuze uit vier varianten
 • Verkrijgbaarheid (te koop bij alle The Body Shop filialen)

Minpunten

 • Prijs (€17,95) voor een pot

Iets voor jou als… je je lichaam graag verzorgt en het fijn vindt om  te kunnen afwisselen tussen een butter en een lotion

Skippen als… je geen bodybutter of -lotion gebruikt (of alleen één van de twee)

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Houdt MissLipgloss.nl in de gaten want je kan heel binnenkort zo’n lekkere pot Body Butter Duo winnen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.