Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
27 december 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Terschelling december 2013

00000Zoals met jullie overlegd en beloofd: de foto’s die ik op Terschelling maakte! We waren er tien dagen samen met Chubby (de hond van mijn ouders). Verwacht geen spannend verslag, ik bedoel, we waren op Terschelling, niet op een spannend tropisch eiland. Maar we hebben het heerlijk gehad!

P1210845

Leesvoerrrr! Dit liet ik in de Sneak Peek ook al zien. Zeven boeken waarvan ik er vier uit las. Thuis lees ik toch stukken minder, ik gun me er zelf zo weinig tijd voor, terwijl ik het heerlijk vind. Als klein meisje zat ik ook altijd met mijn neus in een boek. Op vakantie kan ik uren achter elkaar lezen en totaal de tijd kwijtraken.

Het ik heb twee favoriete lees scenario’s:

 1. Ergens aan zee, in de zon, lekker warm, cocktail bij de hand, wat lekkers te eten… De ruisende zee, de zon op mijn huid…
 2. In mijn meest comfy en warme outfit op de bank of in bed.

Zoals je begrijpt vond het tweede scenario plaats op Terschelling. Ik lees ook graag in de trein, trouwens.

P1210846

Nog meer leesvoer bij de supermarkt gehaald. Weinig van gelezen eigenlijk, ik zat vooral in mijn boeken.

P1210847

De eerste keer dat we Chubby meenamen naar Terschelling was hij doodsbenauwd. Op de boot schrok hij op van elk geluidje en hij zat te trillen en te piepen. Zo zielig! Inmiddels geeft hij geen kik meer en slaapt hij lekker door alles heen. Hij vindt het volgens mij net zo leuk als wij, hij kan lekker rennen op het strand en in allemaal vieze dingen rollen.

P1210850

Op zonvakantie neem je veel bikini’s en slippers mee, op Terschelling wintervakantie veel mutsen en sjaals. Lekker afwisselen!

P1210853

P1210858

Uitzicht vanaf het huisje met heeeel veel zon!

P1210865

Sensationail Smoky Night en mijn nieuwe ring! Titanium met diamantjes. Ik ben er heel, heel erg blij mee.

P1210869

Geen hakken of ‘nette’ schoenen tijdens zo’n week. Vooral comfort, warmte en waterbestendigheid. Die Sorels kan ik niet meer missen, daarmee kan ik tot mijn enkels in het water staan zonder natte voeten te krijgen. Én ze zijn heel erg warm.

P1210938

Op Terschelling zijn we heel erg veel op het strand te vinden, het meeste bij de Noordzee (strand bij Midsland aan Zee) en bij het Groene Strand, dat is bij de Waddenzee, vlakbij de haven op West.

P1210963

Waar water en viezigheid is, is Chubby.

P1220027

De eerste dag veel in bed gelegen omdat ik me niet goed voelde, vindt Chubby niet erg.

P1220042

Dit was mijn redding de hele week: neusspray en lippenbalsem. Willem werd later ook vreselijk verkouden dus toen zaten we gezellig samen aan de neusspray.

P1220061

In de auto op weg naar West!

P1220069

Zonsondergang bij het Groene Strand.

P1220086

Samen!

P1220108

Chubby zag er de hele week telkens zo vies uit! Gelukkig droogt hij snel op en dan valt het zand uit zijn vacht. Al heb ik hem ook een keer onder de douche gezet en droog geföhnd.

P1220131

Vakantie = spelletjestijd! Kolonisten van Catan kaartspel vinden we allebei erg leuk en ik won weer eens. Dat is zeldzaam!

P1220134

Niet te missen: de beautyproducten die ik mee had. Een deel dan, de make-up staat hier niet op. Hier zie je:

 • Estee Lauder Advanced Night Repair
 • Lady Speed Stick
 • Bioderma micellair water (in dat kleine Lancaster flesje)
 • Philosophy Purity Made Simple
 • Murad SPF30 moisturizer
 • Love, Chloé
 • Philosophy Hope in a Jar Night
 • Brite Smile tandpasta
 • Lush Snow Fairy
 • Hema wattenschijfjes

P1220135

Clarisonic, Schwarzkopf Bonacure conditioner en shampoo en een Venus x Gilette scheermesje.

P1220146

Nieuwe dag, andere muts…. Deze is van Pieces.

P1220154

Onderweg!

P1220157

De ring van Willem. Hij lijkt heel los te zitten, maar zijn knokkels zijn dikker dan de rest van zijn vinger, vandaar.

P1220161

Kaas halen bij een boerderij in Lies. Check deze schattige kleine kaasjes! Ik vind het zo leuk dat er op Terschelling heel veel gebruik gemaakt wordt van producten die in de omgeving beschikbaar zijn. Zo eet je in heel veel restaurants dieren die op het eiland leven, net als vis. Er wordt veel gebruik gemaakt van de cranberries die op veel plekken groeien en ook de duindoorn wordt gebruikt. Heel lokaal en daar houd ik van.

Woensdagavond was  de avond waar ik al maanden naar uit keek. Ik houd van uit eten gaan en Caracol is mijn favoriete restaurant op Terschelling. Elke keer als we op Terschelling zijn eten we daar en het is elke keer zo ontzettend lekker. De chef en eigenaar Werner Zuurman kan geweldig koken en hij heeft opleidingen gedaan bij restaurants als De Librije. Ik laat je zien wat we aten…

P1220185

Een amuse, ik weet niet honderd procent zeker meer wat dit was – ik moet het de volgende keer opschrijven. Volgens mij hert of ree, met truffelmayonaise.

P1220189

Brood met zeekraalcrème, zeezout en smeerbare olijfolie.

P1220192

Hier was ik nieuwsgierig naar: ravioli met Terschellinger konijn. Ik kon me niet voorstellen hoe konijn zou smaken. Het deed me denken aan stoofvlees, maar dan wat zoeter en zachter. Het schuim is trouwens parmezaan.

P1220195

Mijn favoriete gerecht ooit. Echt, van alles wat ik ooit heb gegeten vind ik dit het allerlekkerste en dit bestel ik altijd bij Caracol. Hun tartaar is de lekkerste die ik ken. Precies goed op smaak, supervers en mals vlees, perfecte kwarteleitjes, lekkere gel van augurk… Dit eet ik met mijn ogen dicht. Dit zou ik elke dag kunnen eten, zo heerlijk.

P1220200

Terschellinger kooi eend met duindoornsaus en gort met rode biet. Eend is mijn favoriete gevogelte, zo lekker zacht, zoet en sappig.

P1220205

Hertenrugfilet met saus van bloedworst, gel van pompoen, aardappelpuree en een uientaartje.

P1220212

KAAAAAS. Hmmmm! Zo lekker voor het dessert.

P1220222

Na alle bijpassende wijnen weet ik niet exact meer wat dit was, haha. Iets met grapefruit, en het was erg lekker – dat weet ik nog wel. Heerlijk fris, erg welkom na vijf gangen.

P1220269

Gelukkiger krijg je me niet, hoor. Met Willem eten bij ons favoriete restaurant op Terschelling. Met lekkere wijn. Met het vooruitzicht op nog meer dagen vakantie. Ik ben hier extreem tevreden.

P1220274

Omdat het kan…

Ik ben elke keer weer totaal gelukkig na een etentje bij Caracol en elke keer bedenk ik weer hoe ik zo snel mogelijk weer kan komen.

P1220352

Chubby overdenkt het leven terwijl de zon ondergaat bij het Groene Strand.

P1220353

Love my Sorels.

P1220356

P1220371

P1220381

Wow, een meeeega oester. Leeg, overigens.

 

P1220390 P1220400

Jummmm. Carpaccio en spinazierisotto bij Loods. Zoals je merkt, onze vakantie draait om slapen, lezen, eten en het strand.

P1220405

Ik wilde de foto maken die je hieronder kan zien, maar eerst wilde Chubby ook echt even gezien worden.

P1220410

P1220525

Niet likken!

P1220585

P1220596

Weer op weg naar West.

P1220598

De haven

P1220599

de Boomstraat op West.

P1220601

De Brandaris.

P1220604

Lunchen bij het Raadhuis, pasta met bospaddenstoelen, hmmmm.

P1220647

Vrijdag einde middag: voor de laatste keer het strand op bij Midsland aan Zee.

P1220648

De strandovergang.

P1220675

Chubby leefde zich uit met een roze bal.

P1220679

<3

P1220682

Chubby schrok hiervan, haha.

P1220714

Midsland aan Zee.

Vrijdagavond was onze laatste avond. ‘F*# it, we gaan weer naar Caracol’ was de gedachte. Willem zei ‘als de boot morgen zinkt, dan hebben we spijt dat we niet gegaan zijn’. En zo is het maar net. Want je leeft maar een keer (verschrikkelijke cliché opmerking, maar a la).

P1220716Amuse van oester. Ik ben geen oesterfan zo rauw uit de schelpt, maar zo was ‘ie wel lekker!

P1220722

Eend, maar dan een beetje anders dan de vorige keer. En met een pootje. Mmmm.

P1220728

JAAAAA. Nog een keer de lekkerste tartaar van de wereld.

P1220732

En nog een keer het hert, maar dan iets anders, met saus van rode kool, spruitjes, worteltjes…

P1220736

Bij het dessert (dat ik niet op de foto heb gezet, het was het kerstdessert dus dat was nog een beetje geheim) waren we testpersonen. Werner was bezig met het afronden van het kerstmenu en hij twijfelde over de dessertwijn die daarbij zou moeten. Dus mochten wij even onze mening geven. Heel vervelend. Als aperitief ben ik altijd het meest gek op lekkere droge, wrange wijn, maar daarna ben ik toch wel het meest dol op dessertwijn. Zo lekker zoet!

Tijdens ons eten bij Caracol heb ik besloten dat ik een wijncursus ga doen. Ik ben gek op wijn en vind het geweldig om in een goed restaurant bijpassende wijnen te drinken en hier meer over te weten, maar ik kom niet veel verder qua ‘smaak’ dan droog, zoet, wrang, vol… Al jaren wil ik hier meer over weten en ik ben me nu aan het verdiepen welke cursussen en opleidingen nu eigenlijk het beste zijn. Ik dacht eerst ‘Maar ik kan daar voor mijn werk niks mee’ en meteen daarna dacht ik ‘maar dat hoeft toch ook niet? Het lijkt me geweldig leuk, ik wil het voor mezelf doen’. Dus. Ik ga dat doen. En het lijkt me geweldig leuk om meer over wijnen te weten.

P1220742

We gingen even boven kijken bij het hotel van Caracol. Ooo! Heel mooi. Daar gaan we een keer slapen.

P1220744

P1220745

Die bedden..

P1220809

Laatste ontbijtje! Dag van vertrek. Vroeg opstaan, wassen draaien, schoonmaken, opruimen, gaan!

P1220861

Doeg!

Deze foto’s maakte ik trouwens allemaal met mijn nieuwe camera, de Panasonic Lumix GM1. Hierover komt binnenkort een review 🙂

Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.