Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
22 december 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Terschelling december 2012

Afgelopen weekend was ik op Terschelling, dat heb je al kunnen zien in de Sneak Peek! Ik beloofde daarin ook foto’s die ik met mijn camera heb gemaakt, en niet met mijn iPhone. Ik neem je vandaag dus even mee naar dit heerlijke eiland, waar het lekker rustig en vooral heel erg koud was!

Vrijdagochtend vertrokken we naar Harlingen. De vorige keer gingen we met het openbaar vervoer, nu besloten we de auto mee te nemen, toch wat praktischer op het eiland. En we namen Chubby mee! De eerste keer voor hem dat hij op een boot ging, en volgens mij is hij ook nog nooit op het strand of in de duinen geweest. Ik was dus heel benieuwd naar zijn reactie!

De boot vond hij wel een beetje spannend, maar het ging eigenlijk heel goed.

Je kan trouwens met een paar verschillende rederijen naar Terschelling vanaf Harlingen. Wij gingen deze keer met Doeksen, maar de vorige keer gingen we met EVT. EVT is goedkoper dan Doeksen maar gaat op andere tijden. Het is maar net wat je zelf prettiger vindt, ze zijn beide prima qua voorzieningen!

Eenmaal aangekomen gingen we naar de Walvis. Dit is een strandtent vlakbij de haven en het is daar zo heerlijk zitten. Je kijkt uit over het wad en ze hebben prima eten. Ik vind het vooral leuk om daar wat te drinken na aankomst, je kan er voordat je weggaat natuurlijk ook nog even zitten.

Honden zijn op Terschelling bijna overal wel welkom (het is echt een honden eiland) zolang hij maar aangelijnd is. Chubby zit het liefst op schoot. Hij kijkt hier wel een beetje twijfelachtig, haha.

Na een lunch gingen we boodschappen doen en door naar het huis. Wij verblijven in het huis van de familie van mijn vriend, die helaas niet te huur is voor niet-familie. Ik kan je daar dus niet zoveel over vertellen. Wel zijn er zat andere huisjes te huur op het eiland en er zijn ook een paar hotels. In de zomer kan je natuurlijk kamperen!

Eenmaal aangekomen bij het huis gingen we ons meteen warm aankleden en naar buiten. Daarvoor kom je toch naar Terschelling, om lekker door de duinen en over het strand te wandelen. Koud was het wel zeg, maar ik vond dat juist wel lekker.

Warm ingepakt! Ik was op Terschelling mega blij met mijn nieuwe Sorel laarzen. Ik heb tot mijn enkels in de blubber gestaan en had geen koude, vieze of natte voeten. Ze zijn heerlijk warm en lopen perfect, ideaal als je vaak wandelingen maakt door de kou of viezigheid. Hier was ik trouwens Chubby aan het roepen, haha. De jas is trouwens van Second Female, de muts van H&M, handschoenen van Hema, sjaal van Brrr en tas van Longchamp.

Het was écht koud!

En dan is het juist zo lekker om even bij een strandpaviljoen te zitten en wat warms te eten en drinken. De geitenkaaskroketjes bij De Branding zijn echt zó lekker!

Daarna was het tijd om even te relaxen en warm te worden ’thuis’, met een boekje en lekkere hete thee. ’s Avonds gingen we uit eten. Je weet het wel, eten is een enorme hobby van mij, ik kan bijna nergens zo van genieten als lekker eten. En dus hoort een etentje of twee ook bij een weekend Terschelling voor ons, en zeker omdat we wat te vieren hadden.

Vrijdag gingen we naar Loods, dit is vlakbij de haven in West en echt een aanrader. Erg lekker eten, super leuke sfeer en vriendelijke bediening.

Ik had hertenrugfilet met puree van pastinaak en paddenstoelen. Enorm lekker was het, echt perfect.

Willem had entrecote met puree van wortel en nog iets… Ik ben het vergeten.

Willem zijn toetje… met koffie natuurlijk.

…en mijn toetje. Witte chocolade mousse met advocaat. Jum.

Haha, in Willem zijn gelukskoekje.

Als je naar Terschelling gaat, ga zeker even naar Loods! Wij lunchten er ook vlak voor we zondag weer weg gingen, was ook erg goed, zie later hier ook foto’s van.

Op een duin achter de Walvis prachtig uitzicht over West. Mooie rode daken met achterin de Brandaris.

Spetter spetter… In de zomer vond ik Terschelling leuk, maar ik denk dat ik het nu in de winter (of nou ja, eigenlijk is het nog herfst) nog leuker vind. Het is rustiger, stiller, en wat is het heerlijk om jezelf warm in te pakken en een lange wandeling te maken.

Chubby genoot er onwijs van en rende als een dolle over het strand.

Op het strand vlakbij de haven.

Zaterdagavond gingen we naar Caracol. Bij Caracol waren we in augustus ook en dat beviel zo goed dat we nu weer gingen. We gingen voor een uitgebreid diner om te vieren dat we een jaar samen waren. Zie hieronder mijn favorieten van de avond:

Ravioli met paddenstoelen en saus van eekhoorntjesbrood

Tartaar

Coquilles met risotto

Mijn favoriet: het dessert met crumble, een macaron, een meringue, cranberry ijs en karamelsaus. Oh, wat was dit heerlijk, zeker met die mierzoete dessertwijn. Geweldig was het.

Ik vertelde het in de Sneak Peek al, hier gaven we elkaar dus hetzelfde cadeau. Willem vermoedde het al, ik had niks door. Toen de pakjes op tafel kwamen werd het al snel duidelijk…

Ook nog een beetje beauty! Als ik ergens anders slaap zet ik mijn kwasten en kleine make-up dingen altijd in een beker. Zo kan je er makkelijk bij.

Verzorgingsspullen die ik mee had… Geen mini’s, we gingen met de auto, dus we konden zoveel meenemen als we wilden.

Douche spulletjes.

Door de duinen wandelen.

De strandopgang, zo mooi!

<3

Dit vind ik zo’n mooie foto!

Chubby vermaakte zich hier perfect met stokken, schelpjes en andere honden.

Weg hier! 😉

Toen was het alweer zondagmiddag, tijd om van het strand af te gaan en de spullen te pakken. Hier op de voorgrond zie je Strandpaviljoen de Branding, hier zitten wij graag. Het is dichtbij het huisje, maar wel een beetje in ’the middle of nowhere’, Midsland aan Zee is echt een mini dorpje.

Chubby was doodmoe.

Nog even (mega lekker) lunchen bij Loods! Dit is vlakbij de haven dus als je met de boot gaat is dat de perfecte locatie om nog even wat te eten.

Terschelling met de Brandaris.

Kom Chub, op naar huis!

We hebben echt een heerlijk weekend gehad en ik wil echt snel weer terug! Wat is Terschelling een fijn eiland. Ik heb genoten en hoop dat ik jou op deze manier een beetje mee heb kunnen nemen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.