Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 december 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • home tour
  • interieur
  • tekst
Een MissLipgloss artikel

Teksten op de muur


Ik vertelde het al in mijn home tour filmpje: ik wilde een tekst op de muur gaan maken, in de slaapkamer. Ook in de keuken komt er nog iets op de muur. Ik had nog verf over en ik had de perfecte quote al gevonden, en dus ging ik laatst op een avond aan de slag. Zonder beamer, ik heb gewoon de tekst met potlood op de muur gezet, en daarna met muurverf en een dun kwastje de tekst er op gezet. Ik dacht: ‘Ik zie wel hoe het wordt, als het niks is, gooi ik er een paar lagen witte muurverf overheen.’ Ik heb het niet met een beamer, sjabloon of sticker gedaan omdat ik het juist mooi vind dat het met de hand is gedaan, in mijn ‘handschrift’, met de imperfecties die daar bij horen. Ik Twitterde al een fotootje en ik kreeg superveel reacties, zo leuk!


De tekst is dus ‘The best way to make your dreams come true is to wake up.’ Ik vond het een perfecte tekst voor op de slaapkamermuur. Als ik wakker wordt, kijk ik daar tegenaan. Ik kwam de tekst tegen in een meubelwinkel en heb daar met m’n telefoon snel een foto gemaakt zodat ik hem niet zou vergeten. Ik vind het heel mooi geworden, ben er echt tevreden mee!


Verder ben ik nu bezig met een tekstje in de wc. Daar heb ik twee muren donkerpaars, en een muur metallic. Met die metallic kleur ben ik op de donkerpaarse muur een tekst aan het maken, strakker en kleiner dan in de slaapkamer. Door dat metallic effect is het niet zo ‘in your face,’ dat vind ik niet zo mooi omdat de wc al een kleine ruimte is. Als het licht aan is zie je de tekst. Daar komt ‘De wet van vrijheid is de weg van de liefde. Heb lief en doe wat je wilt.’ Ik zag die quote in de Happinez agenda 2011 staan. Hij sprak me meteen aan, ik vind het een mooie tekst omdat het aangeeft dat je jezelf vastzet als je geen liefde hebt of uitstraalt. Nu interpreteer ik het niet als liefde met één persoon (relatie), maar meer liefde voor de dingen die je doet, liefde voor de mensen om je heen. Als je leuk vindt wat je doet heb je vanzelf een soort vrijheid. Ik twijfelde tussen deze tekst en ‘Doe niet waar je van houdt, maar houdt van wat je doet.’ Ik vond die eerste toch leuker.


Heb jij thuis ook ergens een tekst op de muur? En wat staat daar dan? Wat betekent het?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.