Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
23 november 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Te leuk voor deze winter: handgemaakte Original Mocros mutsen

P1210216Ik zit al weken te juichen dat het zo koud is, want dat betekent: mutsen en sjaals. Mijn favoriete accessoires. Via een vriendin kwam ik in contact met Original Mocros. Handgemaakte mutsen die gemaakt worden door moeders in Marokko. Allemaal uniek, met liefde gemaakt voor een Fair Trade loon. En: ze zijn zó leuk! En warm!

 Aaliyah Bochhah is de oprichtster en eigenares van Original Mocros. Ze komt zelf uit Marokko en tijdens haar reizen naar haar geboorteland ontdekte ze op een lokale markt een groep Marokkaanse moeders die geweldige mutsen maakten. Ze was op slag verliefd en ze kreeg het idee om een nieuwe mutsenlijn te lanceren in Nederland. Samen met deze Marokkaanse mama’s heeft ze een collectie ontworpen, Original Mocros.

De Original Mocros mutsen zijn 100% Marokkaans, met de hand gemaakt door Marokkaanse moeders met 100% eco-vriendelijk, zachte wol van Marokkaanse schapen. De lokale moeders die met Original Mocros samenwerken krijgen een Fair Trade vergoeding en 10% van de winst.

Nog leuker: alle Original Mocros mutsen zijn uniek. Geen muts is hetzelfde, ze hebben allemaal een ander design en van elke muts wordt er maar één gemaakt. Je hebt dus sowieso een unieke muts!

P1210211

Original Mocros heeft lange en korte mutsen. Beide soorten kosten €44,95. Ik koos deze lange muts met een zeeblauw met wit motiefje. Ik dacht dat dit wel mooi bij mijn rode haar zou staan.

P1210212

Op de voorkant van de muts zit een leren labeltje met het logo van Original Mocros. De muts ziet er goed uit, voelt vooral heel stevig en zacht.

P1210214

Maar… toen ik hem binnen kreeg, dacht ik wel even: ‘huh, hoe gaat zo’n stevige, lange muts nu mooi op mijn hoofd zitten?’ Kijk hoe groot hij is! Gelukkig bleek deze vrees onterecht, dit is namelijk gewoon een muts die lekker ‘los’ hangt aan de achterkant. Ik vind zelf van die beanies altijd wel leuk, maar meestal moet je die meer achterop je hoofd dragen en ik wil een muts graag ook op mijn voorhoofd dragen als het echt koud is. Deze muts is zo lang dat je hem lekker ver naar voren kan dragen en dat ‘ie dan nog heerlijk ruim is aan de achterkant.

En als je heul veul haar hebt, kan je je haar erin doen! Lekker warm en handig als het waait, bijvoorbeeld. Als ik op Terschelling ben doe ik ook altijd mijn haar in mijn muts, anders waait het zo alle kanten op.

P1210201

Zo zit ‘ie aan de achterkant. Hoe langer je de muts draagt, hoe ‘slapper’ de achterkant wordt dus uiteindelijk zal dit nog iets naar beneden zakken.

P1210202

En ik kan hem mooi ver naar voren dragen, dat zit het lekkerst en is het warmst! Je kan hem natuurlijk ook wat meer achterop je hoofd dragen als je dat leuk vindt, dan ‘hangt’ de achterkant nog wat meer naar achteren.

De muts is heerlijk ruim zoals je kan zien maar blijft toch goed zitten doordat de muts van zwaar materiaal gemaakt is. En hij zit heerlijk, is super warm (maar echt héél warm), dik en prikt niet.

P1210207

Ik ben mega blij met deze kleur, ik vind het erg mooi staan bij mijn haar en huid.

 P1210210

Toen ik de muts binnenkreeg dacht ik ineens ‘Hee! Ik heb een sjaal die hier bij past…’ en verrek! Het is een sjaal van vorig jaar van Brrr en die matcht superleuk met mijn muts. 

€44,95 is een investerinkje voor een muts, maar dan heb je er wel een die mega uniek is, met de hand wordt gemaakt, fair trade is en die gewoon super mooi van 100% wol is en heerlijk zit. En warm is. Ik vind Original Mocros echt onwijs leuk. Als je nog op zoek bent naar een lekkere ruime muts die lekker zit en er te gek uit ziet, check dan zeker even de webshop van Original Mocros.

Sneeuw, kom maar op, ik ben voorbereid!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.