Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
14 maart 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • gezichtsscrub
  • goedkoop
  • lidl
Een MissLipgloss artikel

Suhada Facial Scrub review

Heel af en toe kom ik bij de Lidl en laatst liep ik langs het cosmeticaschap. Ik denk eigenlijk altijd meteen dat het flutspul is, maar mijn nieuwsgierigheid won. Ik nam de Suhada Facial Scrub mee, voor een euro of drie. Ik dacht al meteen “Cyn, je begaat een miskoop”, maar ik nam het toch mee naar huis. En als het niks zou zijn, had het me in ieder geval ook geen tientallen euro’s gekost.

Eenmaal thuis ging ik op zoek naar informatie over Suhada, wat er op internet bijna niet is. Ik heb gevonden dat het een natuurlijk merk is en ook nog organisch. Zelfs de verpakkingen zijn verantwoord gemaakt, zo is het houten deksel van het potje van gecertificeerd hout. Klinkt allemaal heel erg goed, in ieder geval.

Ik vind de verpakking van de scrub er ook mooi uitzien, niet goedkoop. Het potje is van plastic en de deksel is van hout. Op de verpakking staat duidelijk hoe je het moet gebruiken en de ingredienten. Dit zit er in:

cocos nucifera fruit, oryza sativa grain powder, simmondsia chinensis seed oil, parfum (natural essential oils), oryza sativa bran oil, bambusa arundinacea stem powder, butyrospermum parkii (shea butter), carthamus tinctorius flowers, eugenol, geraniol (natural essential oils), linalool (natural essential oils), limonene (natural essential oils).

Helemaal natuurlijk, en dat vind ik wel een fijn gevoel.

Laten we het gaan testen! Wanneer ik het dekseltje van het potje haalde rook ik kokos. Niet heel sterk, maarop een natuurlijke manier. In het potje zitten grote korrels, die er heel zacht uitzien. Een beetje zoals shea boter, en dat klopt, want dat zit er ook in.

Ik moest een beetje uitvogelen hoe ik deze losse gezichtsscrub moest gebruiken, maar ik heb een goede manier gevonden. Ik pak een beetje uit het potje, verdeel dit over mijn handen (het blijft plakken) en dan breng ik het aan op mijn gezicht. Wat vooral opvalt is dat er geen harde korrels inzitten, het ‘schuurt’ niet over je gezicht. Toch scrubt het erg goed! Je voelt dat het je dode huidcellen weghaalt. Na het scrubben en afdrogen zag mijn huid er superzacht uit en zonder velletjes. Ik had niet eens meteen een dagcreme nodig daarna. Normaal gesproken moet ik na het scrubben meteen iets op m’n gezicht smeren omdat het zo droog en trekkerig aanvoelt.

Dit is dus een perfecte scrub voor dames met een droge huid. Dat komt natuurlijk doordat al die olien er in zitten en de shea boter, dat is heel goed voor een uitgedroogde huid. Ik kan wel zeggen dat dit een van de fijnste scrubs is die ik ooit heb gehad. Het werkt perfect en het is ook makkelijk weer van je gezicht te verwijderen. It does the job! En dat voor maar drie euro bij de Lidl. Ik had het niet verwacht! Zo zie je maar, de prijs van een product zegt niet altijd iets over de werking ervan.

Edit: Vijf dagen later schrijf ik dit stukje er bij. Een van mijn beste vriendinnen zei al dat het de beste scrub e-var is, maar dat ‘ie na een tijdje enorm gaat stinken. Ik dacht, dat zal wel. Dat komt vast doordat je er perongeluk water bij hebt laten komen in de douche. Dus ik deed extra voorzichtig. Maar nu wilde ik gisteren mijn gezicht weer scrubben met de Suhada scrub en… het stonk echt ongelooflijk! Niet een klein beetje, nee, het stonk echt naar iets wat weken over datum is en bijna verrot. Het zag er nog prima uit, maar het stonk. Wat een tegenvaller…Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.