Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
15 augustus 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • haar
 • haarverzorging
 • Review
 • shades
Een MissLipgloss artikel

Subtil Shades Kleurconditioner Copper

P1150513Geverfd haar kan soms een gedoe zijn, zeker als je het in een felle, opvallende kleur hebt. De kleur loopt altijd terug en zeker als de zon schijnt kan je mooie geverfde kleur snel wat doffer worden. Daarvoor is er kleurconditioner! Bezoekster Angelique wees me op Subtil Shades en die heb ik geprobeerd in Copper.

P1150512

Van Angelique kreeg ik even geleden een lieve mail waarin ze me de Subtil Shades conditioner tipte.

Ik vind het leuk te lezen dat je van de kleur koper houd. Waarom? Nu wel, ook ik ben sinds kort helemaal koper verslaafd! Mijn dochter had examen (is inmiddels geslaagd allround kapster) en ze had mijn haar geverfd in een bruintint met rode gloed en daarbij… koperkleur highlights gedaan! Sinds die dag, kijk ik uit naar koperkleur lipstick, glossjes, en nagellak. Wat een geweldige kleur!

Om de koperkleur highlights mooi te houden, gebruik ik van het merk Subtil, de koperkleur conditioner. Op deze manier loopt de kleur dus niet terug.

Misschien een tip voor jou om Subtil te gebruiken voor kleuronderhoud van je haar?
Bij elke kappersgroothandel is deze tube te koop!

Ik mailde haar terug met bedankjes en zei dat ik de conditioner zeker zou opzoeken en aanschaffen want dit klonk mij als muziek in de oren. En een paar dagen later kreeg ik een mailtje van haar met ‘Surprise!’ als onderwerp. Wat bleek, Angelique had Subtil gemaild waarin ze vertelde over mijn blog. En toen kreeg ik gewoon een tube opgestuurd! Onwijs lief van Angelique, dus nogmaals dank daarvoor!

Subtil Shades is dus bij veel kappersgroothandels te koop maar ook online bij bijvoorbeeld Haarshop. Een tube conditioner kost €11,84. Een mooie prijs, niet echt heel duur.

P1150516

Er hangt een klein boekje aan de tube met informatie en gebruiksaanwijzingen.  Subtil Shades is ideaal voor mensen die hun haar willen laten glanzen en om de kleur op te frissen. Het houdt tot zes wasbeurten en je kan het ook op natuurlijk haar gebruiken, om je kleur wat intenser te maken. Het is niet echt verf, maar wel een product dat kleur afgeeft op je haar.

Gebruiken is makkelijk: je brengt het aan op handdoekdroog haar en dan laat je het vijf minuten intrekken. Daarna gewoon uitwassen! Wel handschoentjes gebruiken, anders krijg je oranje handen. Ik had zelf geen handschoentjes in huis dus ik heb diepvrieszakjes om mijn handen gedaan (ha! Echt!) en dat werkte prima!

P1150517

Dit zijn de bestanddelen van Subtil Shades. Er zitten geen siliconen en parabenen in en het is lekker verzorgend voor je haar.

P1150518

Er zit een klikdop op de tube wat wel zo praktisch is tijdens het aanbrengen, anders zou het wel een bende worden.

Ik besloot mijn haar te wassen onder de douche, me af te drogen (net als mijn haar, tot het handdoekdroog is) en een badjas aan te trekken. Ik wilde de conditioner niet onder de douche aanbrengen omdat het toch wel een wat preciezer klusje is dan wanneer je een gewone conditioner gebruikt. Ik deed een handdoek over mijn schouders als bescherming, deed de diepvrieszakjes om mijn handen (hehe) en begon.

Ik deed het een beetje in ‘secties’ en verdeelde telkens wat van de conditioner door mijn haar. Meteen viel me op dat het súperfel koper was en dat het ook flink vlekte. Daar had ik rekening mee gehouden (handdoek om mijn schouders) en gelukkig maar, want het is zó fel van kleur dat het overal vlekken in maakt. Het verdelen ging op zich prima, ik had wel vrij veel van de conditioner nodig om al mijn haar te bedekken. Ik was er denk ik iets langer dan vijf minuten mee bezig en liet het vijf minuten intrekken.

Onder de douche is dit eigenlijk niet te doen omdat je echt wel goed moet kijken waar je de conditioner aanbrengt en het verdelen gaat niet zo snel en makkelijk als met een normale conditioner. Je moet dit eigenlijk zien als een soort verfbeurt. Eerst je haar wassen, dan de kleurconditioner op handdoekdroog haar aanbrengen, en dan na vijf minuten uitspoelen.

Het voelde prettig aan op mijn hoofdhuid en rook niet vervelend, het rook juist lekker. Na vijf minuten stapte ik weer onder de douche en ik spoelde het uit. Het water dat door het putje spoelde was knal oranje! Toch schrok ik er niet van want mijn haar is nu eenmaal vrij fel koper, dan mag de conditioner dat ook zijn.

Dit was het resultaat:

01

Boven voor het gebruik van Subtil Shades Kleurconditioner Copper, onder na.

02

Links voor gebruik Subtil Shades Kleurconditioner Copper, rechts na. Je ziet vrij duidelijk dat mijn koperkleur wat feller en intenser is geworden. Mijn haar voelde ook super glad, glanzend en verzorgd aan. Wel iets té glad (je ziet het ook op de foto), maar een dag na het wassen zat het weer zoals ik het prettig vind.

Deze fellere tint is gewoon blijven zitten en vervaagde wel na een paar keer wassen, maar dat doet gewone verf ook en dat ben ik gewend. Ik was meteen blij verrast door Subtil Shades Kleurconditioner Copper, het werkt echt super goed! Angelique had niets teveel gezegd.

P1150519

Heel zuinig in gebruik is Subtil Shades Kleurconditioner Copper niet, ik denk dat ik in totaal zes keer kan doen met een tube, misschien drie keer. Als ik er zes keer mee kan doen dan kost één ‘opfrissing’ nog geen twee euro. Ik heb het nu één keer gedaan en ik zal dit ongeveer om de vier weken doen, denk ik, gewoon wanneer mijn kleur wel weer even een opfrisser kan gebruiken. Ik vind het effect mooi, het maakt de kleur net weer even wat intenser en het verzorgt mijn haar ook nog. Ik ben enthousiast!

Pluspunten

 • Prijs: €11,84 voor een kleurconditioner waar je zo’n zes keer mee kan doen (afhankelijk van de lengte van je haar) vind ik een prima prijs
 • Bevat geen parabenen of siliconen
 • Werkt verzorgend en is goed voor je haar
 • Frist je kleur op, maakt de kleur intenser
 • Is makkelijk in gebruik, verdeelt makkelijk
 • Hoeft maar vijf minuten in te trekken
 • Spoelt makkelijk uit
 • Haar is na gebruik glad, zacht en glanzend
 • Prettige geur

Minpunten

 • Verkrijgbaarheid: te koop bij kappersgroothandels en online in webshops

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een product dat je haarkleur wat kan opfrissen en intenser kan maken zonder dat jet het hoeft te verven

Skippen als… je geen intensere haarkleur wilt of als je het liever gewoon nog een keer extra verft.


Subtil Shades Kleurconditioner Copper is voor €11,84 bij kappersgroothandels en online te koop.

xxxc LOréal Infallible Lipstick

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.