Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
8 december 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Studio 35 Beauty Exfoliating Cotton Squares

P1160139Dat bloggers je tot kopen aanzetten, is me wel weer duidelijk geworden toen ik in de zomer in Chicago was. Gelukkig was het een budget product, namelijk de Studio 35 Beauty Exfoliating Cotton Squares die me werden aangeraden door Kym van It-Girl.be. Niet-zulke-doodgewone watjes waar ik heel enthousiast over ben!

 

P1160127

Een blogpost over watjes? Jep, echt waar. Elke dag gebruik ik wattenschijfjes om mijn oogmake-up er af te halen en om tonic/lotion op mijn gezicht aan te brengen, dus ik heb altijd hele voorraden in huis. Ik heb veel merken geprobeerd en gebruik er ook altijd een hoop door elkaar heen. HEMA, Kruidvat, Action, Aldi, Demak’Up… Mijn favorieten waren tot nu toe altijd watjes die een soort ‘naadje’ hadden, die als het ware dicht waren genaaid langs het randje zodat ze niet uit elkaar vallen. Sommige Demak’Up wattenschijfjes hebben dat, maar super goedkope Aldi watjes ook.

Maar ik gebruikte ook altijd andere watjes, het maakte me nooit zo heel erg veel uit.

P1160128

In Walgreens, een drogisterij, ging ik op zoek naar de Studio 35 Beauty Exfoliating Cotton Squares waar ik Kym dus over hoorde. Ik ontdekte later dat ‘cotton squares’ heel gangbaar zijn in Amerika en dat ze die in grote verpakkingen bij praktisch elke drogist hebben liggen, voor heel weinig. Alleen deze hebben een ‘exfoliating’ kant! Onwijs handig!

Een zakje met zestig watjes kostte rond de drie dollar, wat €2,25 is. Dat is vergelijkbaar met de prijs van een verpakking Demak’Up wattenschijfjes, prima prijs dus. Ik nam drie zakjes mee en ik heb nu spijt, heel veel spijt, dat ik niet meer zakjes mee heb genomen. Ik bedoel, het weegt toch niks!

P1160130

Informatie op de achterkant van het zakje. Gemaakt van 100% katoen, ideaal voor het verwijderen van meerdere laagjes nagellak. Maar natuurlijk ook gewoon voor je gezicht!

P1160131

Het zakje heeft een ziplock sluiting wat ik zelf erg handig vind.

P1160132

De watjes zitten niet aan elkaar vast, je kan ze zo los uit het zakje plukken.

P1160136

De wattenschijfjes – of nou ja, schijfjes. Hoe noem je dit? Wattenvierkantjes? Wattendoekjes? Cotton squares klinkt wel cool, maar hoe zeg je dat nu in algemeen beschaafd Nederlands? Watten… watten… goed, ik denk er nog even over na.

De ene kant van de cotton squares hebben een reliëf, kleine witte bolletjes. Dit voel je duidelijk op je huid, het voelt een beetje scrubbend en schurend aan.

P1160138

De andere kant is gewoon glad. Ideaal om je oogmake-up mee te verwijderen – als je mascara hardnekkig is, kan je de ruwe kant gebruiken. Ik gebruik vaak de ruwe kant als ik tonic aanbreng, ik heb het idee dat het nog net een beetje dode huidcellen weghaalt. En als je er geen zin in hebt, hoef je die ruwe kant helemaal niet te gebruiken en houd je het bij de zachte kant zonder reliëf.

P1160140

Alleen… tja, deze zijn dus niet bij ons te koop. Nergens! Op eBay zijn ze wel te vinden, maar van een ander merk en een stuk duurder – dat ga ik niet betalen voor watjes. Oh Cynt, waarom heb je maar drie zakjes meegenomen? Tien had prima gekund, ik bedoel, ik heb toch watjes nodig, en dan had ik een voorraadje. Lekker dan!

Ik vind ze in ieder geval super handig en prettig werken, zowel voor make-up als voor nagellak. Goedkoop, makkelijk, I love it. Aanrader als je ooit eens naar Amerika gaat, in de drogist even uitkijken naar deze Exfoliating Cotton Squares! Of vraag het aan een bekende die toevallig eens die kant op gaat.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.