Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor â‚Ŧ10
28 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • b academy
  • How To
  • smokey eyes
Een MissLipgloss artikel

Stap voor stap smokey eyes

Ik blijf jullie verrassen met mijn huiswerk dat ik maak voor B Academy 🙂 Deze keer stap voor stap smokey eyes. Dit moesten we op papier tekenen, met make-up. Dus ik heb mijn oogpotlood (Estee Lauder), zwarte oogschaduw (Visign Pro) en kwasten er bij gepakt en ben lekker gaan kliederen. Voor het eerst dat ik met make-up op papier ging tekenen, lastig hoor! Vooral het blenden is een hele klus, maar ik kreeg al een tip dat het met een wattenstaafje makkelijker gaat. We moeten dit huiswerk nog een keer doen (om het te perfectioneren) dus dat is handig voor de volgende keer.

Dit is het eindresultaat. Het is niet perfect (de lijn loopt bijvoorbeeld bij de binnenste ooghoek te ‘stijl’ naar beneden), maar het idee is er. Zo gaat de smokey eye er uit zien! Hier stap voor stap ziet het er easy peasy uit, maar het is super moeilijk. Ik heb het nu zelf zo’n vier keer gedaan en ik kan het nog steeds niet heel goed, want ‘goed’ is niet goed genoeg natuurlijk. Het moet perfect zijn! Het is wel heel leuk om er mee te spelen en het uit te proberen dus ik wil jullie zeker uitdagen het thuis gewoon lekker te proberen 🙂 Ik kan in dit geschreven artikel niet alle tips geven, zo zijn er heel veel lijnen en dergelijke waar je naar moet kijken, maar dit laat ik nog wel eens zien in een filmpje.

Stap 1. Teken met oogpotlood een dikke rechte lijn die in een punt loopt. Zorg dat deze punt niet heel stijl loopt. Het is lastig om te bepalen waar de hoek/punt komt, als richtlijn kan je het uiteinde van je wenkbrauw gebruiken. Al is dat niet echt een heel goede tip, want het kan zijn dat je heel korte wenkbrauwen hebt en dan gaat je lijn recht omhoog 🙂 Dus neem die tip met een korreltje zout.
Doe het oogpotlood ook flink goed tussen de wimpers anders zie je stukjes huid als je je ogen open doet. Doe het lekker dik, wees niet zuinig.

Stap 2. Blend dit omhoog met een kwast. Als de kracht weg is, tegen het dan weer bij met je potlood. Het moet echt gitzwart blijven.

3. Teken een lijn met je oogpotlood in je arcadeboog. Dat is de boog nÊt onder het bot dat je daar voelt. Teken dit met je ogen open, dan kan je precies zien waar je arcadeboog zit. Dit hoeft niet strak en netjes want je gaat het toch blenden…

4. En wel nu! Blend het omhoog. Weer geldt: als het afzwakt, teken het dan weer bij met je potlood.

5. Nu pas ga je oogschaduw toevoegen. Gebruik gitzwarte, zonder glitter. Voor het aanbrengen tik je je kwast even af zodat je niet teveel poeder erop hebt zitten.
Geloof me, je bent nu al zeker een half uur bezig met je smokey eye. En nu pas oogschaduw pakken! Breng het aan op de plek waar je zwarte oogpotlood zit. Doe dit rustig en blend het mooi. Maak het zo extreem als je wil, je kan lekker hoog gaan. Onthoud dat de ‘sterke plek’ zit waar ik het hoogste punt heb getekend. Daar kan je lekker overdrijven.

7. De laatste stap is het toevoegen van de highlight, doe dit voorzichtig en doe het niet over het zwart heen, want dan wordt het grijs. Doe het onder de hoogste punt van je wenkbrauw, en een klein beetje bij je binnenste ooghoek (onder die bovenste lijn) en een mini beetje op de bolling van je ooglid.

Klaar! Mijn tekeningen zijn niet perfect en ik kan het zelf ook nog niet perfect, maar ik vind het gewoon leuk om mijn huiswerk te laten zien en zo kunnen jullie er ook nog wat van opsteken!

Het is een hele speciale manier van smokey eyes maken, ik vind het effect heel erg mooi.

Homework!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.