Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 oktober 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Bourjois
  • eye pearls
  • How To
  • look
Een MissLipgloss artikel

Stap voor stap how to: Bourjois kerst paletje

Ik liet je de nieuwe Bourjois Paris Fantasy Christmas Collection al zien, met de mooie paletjes er in. Natuurlijk kriebelden mijn handen om looks te maken, en ik besloot dat maar eens vast te leggen voor een nieuwe stap voor stap how to. Ik pakte mijn favoriete kleur, Révélation, en maakte daar een donkere look mee, perfect voor kerst (en dat lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het zover!).

 

Deze look gaan we maken.

Dit paletje gebruiken we, en we gebruiken eigenlijk alleen de tweede en derde kleur.

 

Begin met een schoon oog en breng oogschaduwbasis aan over je hele ooglid en een beetje onder je oog, langs je wimperrand. Ik gebruik Too Faced Shadow Insurance.

Pak zwart oogpotlood (ik gebruik Lancome Le Crayon Kohl) en zet daarmee een lijn langs je onderste wimperrand, naar buiten (volg de lijn van de onderkant van je oog) en dan je arcadeboog in. Dit hoeft niet heel netjes, maar zorg dat die hoek aan de buitenkant er scherp in zit.

Pak een kwast (liefst een ronde) en blend dit een beetje, vooral in de arcadeboog.

Pak met een kleine pencilkwast de tweede kleur uit het paletje.

En breng dit over het zwarte oogpotlood heen aan.

Zo ziet dat er uit.

Hier heb ik het wat beter geblend met een blending kwast.

En hier is het goed, ik heb iets meer kleur toegevoegd met de blending kwast om het mooi zacht te maken. Zorg wel dus dat dat scherpe hoekje houdt, dat bepaald deze look.

Pak dan de derde kleur.

Hiermee vul je het lege deel op je ooglid in. Ik vind het stiekem jammer dat Bourjois er geen fel groen kleurtje in heeft gedaan, want dan had ik die op mijn ooglid gebruikt.

Zo ziet dat er uit.

Ik heb hier de donkerste kleur nog iets meer in de buitenste ooghoeken aangebracht om de lichtere groen eter over te laten lopen.

Met potlood ook een randje langs de bovenste wimperrand gezet. Met potlood, omdat dat mooi zacht is. Vloeibare eyeliner vind ik te hard voor zo’n smokey look als deze. Maar het kan wel hoor, als je dat mooi vindt!

Huidskleur op de waterlijn (MAC Chromagraphic Pencil), mascara op de wimpers (Estee Lauder Sensuous) en ik heb een MAC Mineralze Skinfinish gebruikt om de binnenste ooghoeken en onder de wenkbrauw iets te highlighten. De highlighter in het paletje vind ik hier niet zo mooi voor.

Tadáaaa… Klaar!

Foto ’s ochtends gemaakt

En ’s middags (was toen net naar de kapper geweest).


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.