Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 mei 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • huidtype
  • masker
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Soorten maskers voor huidtypes

Bij je huidverzorging is het heel belangrijk om producten te gebruiken die bij jouw huidtype passen. En dat is niet alleen met je dagelijkse verzorging belangrijk, ook met de maskers die je gebruikt!

 

Ik ga je vandaag vertellen welke soorten maskers bij welke huidtypes passen. Nu is het altijd belangrijk om op de verpakking van je masker te bekijken, daar staat ook vaak wel op voor welk huidtype is, of voor welk ‘probleem’ (puistjes, onzuiverheden, droge plekjes). Let daar dus op wanneer je een masker koopt. Maar kan je het nu niet zo makkelijk vinden? Dan kan je ook deze regels in acht nemen…

 

Klei- of moddermasker

Klei- en moddermaskers zijn een goede keus als je een wat meer vette huid hebt, die gevoelig is voor acne. De klei (of modder) absorbeert overtollig vet en onzuiverheden op de huid, trekken viezigheid uit de poriën en maken je huid mat. Veel moddermaskers bevatten modder uit de Dode Zee,  die heel goed voor je huid is en onder andere de microcirculatie stimuleert. In veel kleimaskers zit bentoniet of kaolien die vooral onzuiverheden opzuigen.

Hoe gebruik je het? Breng het masker aan op een gereinigde, droge huid. Soms moet je je masker zelf nog mengen met water, soms krijg je het kant en klaar. Dit verdeel je gelijkmatig over je gezicht en dan laat je het zo’n tien tot vijftien minuten opdrogen. Wanneer het opgedroogd is, was je met warm water het masker weer weg.

Crèmemasker

Het crèmemasker is perfect geschikt voor de wat meer droge en vochtarme huid. Eigenlijk werkt zo’n masker als een dagcreme, maar dan meer geconcentreerd en intensiever. Vaak zorgt een crèmemasker ervoor dat je huid een vochtboost krijgt, minder droog is (droge plekjes verdwijnen, net als droogtelijntjes) en je huid zal na gebruik heel zacht en gevoed aanvoelen. Het is heel fijn om een crèmemasker te gebruiken als je huid droog of strak aanvoelt, bijvoorbeeld na een dag in de zon.

Hoe gebruik je het? Reinig eerst je huid en breng het masker dan in een dunne laag aan over je hele gezicht. Dit masker wordt niet hard, en na tien tot vijftien minuutjes kan je het zachtjes afspoelen of met een tissue afnemen, net wat je prettiger vindt. Er zijn ook nachtmaskers in crèmevorm, deze kan je de hele nacht laten zitten en de dag erna kan je het overtollige van je gezicht af wassen.

Peel-off masker

Bron foto

Peel-off maskers zijn maskers die je opbrengt in een gelvorm, en die je na het opdrogen er in één stuk van je gezicht af kan trekken. Op die manier nemen ze alle viezigheid uit je poriën en op je gezicht mee. Ze zijn geschikt voor praktisch alle huidtypen, ik zou er alleen een beetje mee uitkijken als je een extreem gevoelige huid hebt.

Hoe gebruik je het? Breng het masker gelijkmatig aan over je gezicht, laat het tien minuutjes tot een kwartier intrekken. Dan kan je het in zijn geheel of in stukjes van je gezicht af trekken. Doe dit voorzichtig en langzaam.

Exfoliërend masker

Als laatste zijn er ook nog exfoliërende maskers, deze verwijderen dode huidcellen. Dit is goed voor elk huidtype. Bij elk huidtype verstoppen dode huidcellen de poriën, waar je puistjes en andere onzuiverheden van krijgt. Er zijn verschillende soorten maskers die dode huidcellen verwijderen. Het eerste soort is een chemische peeling, waar een ingrediënt inzit dat de dode huidcellen weghaalt. Het tweede soort is een masker met scrubbende stukjes er in die je op het eind voor het afspoelen nog even over je gezicht moet masseren.

Hoe gebruik je het? Breng het masker gelijkmatig aan over je gezicht en laat het tien tot vijftien minuten intrekken. Als het een masker met scrubbende stukjes is, kan je deze op het eind nog even over je gezicht masseren. Dan kan je het afspoelen!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.