Some happy moments

Ik vertelde al eerder over vijftien geluksmomentjes in je leven. Die kleine dingetjes. Ik wil je vandaag vertellen over wat ‘happy moments’ van mijn afgelopen week. Gewoon, omdat ik het heerlijk vind om ze op te schrijven, en omdat ik je wil inspireren te genieten van kleine dingen.

 

 

Ik ben iemand die praktisch niet te laat kan komen. Het zit niet in mijn systeem. Just can’t do it! Ik ga altijd te vroeg weg en kom precies op tijd – of iets te vroeg, dan drentel ik nog wat rond in de omgeving van mijn afspraak – op de plek van bestemming aan. Maandagochtend had ik een afspraak en zou mijn collega me om 9 uur op komen halen. Ik wilde naar de plek fietsen waar ze me zou ophalen – natuurlijk al om kwart voor 9 terwijl het vijf minuten fietsen is – en toen zag ik dat mijn band lek was. Shoot. Lopen dus. En: ik was nog ruim op tijd. HΓ©t voordeel van altijd te vroeg weggaan: altijd op tijd komen, ook als je band lek is. Toen ik zat te wachten op haar, en de zon begon te schijnen, kon ik niet anders dan even hardop lachen.

Op bezoek bij een van mijn liefste vriendinnetjes Marije, in haar fijne vrouwenhuis waar ze met twee vriendinnen woont, afgezet door mijn broer die daarvoor spontaan op bezoek kwam bij mij, om bij te kletsen. Gewoon, met een groot glas ranja (ik ben gek op ranja) op de bank, naar de ondergaande zon kijken vanaf de zesde verdieping en kletsen over vriendjes, werk, vriendinnen, het huishouden en katten. Ik nam voor haar uit Londen een tas van Cath Kidston mee en haar stralende ogen en kreetjes toen ik het gaf, waren goud waard. Vriendinnen zijn zo belangrijk!

Lange, gemeende, lieve mailtjes van bezoeksters. De laatste week kreeg ik er meer dan normaal, en ik geniet van elke mail. Net als jullie reacties, ik word er zo blij van! Zo’n lange mail laat me toch wel even stilstaan en ik vind het altijd zo bijzonder hoe lief en aardig mensen kunnen zijn die ik niet eens ken. Soms zit ik met een brok in mijn keel die mailtjes te lezen. Ik vind het lief, en fijn, en het maakt dat ik nog meer zin krijg om te bloggen!

De blog van Lianne, theSelfhelphipster.com. Lianne blogt over De wet van Aantrekking en alles wat met happiness en blijdschap te maken heeft. En met ‘how-to’s over hoe je je leven zo mooi mogelijk kan maken en hoe je kan krijgen wat je wilt. Ik ben vaste lezer en vind haar blogs – en haarzelf – onwijs inspirerend. Daarnaast is ze zelf een heel lief persoon en komt ze op mij over als iemand die graag anderen wilt helpen het leven mooier te maken. Lianne, you rock! En je blog ook!

Woensdag ging ik boodschappen doen. What else is new? Niet zo bijzonder natuurlijk. In het winkelcentrum liep ik tegen Marije aan! Hoe gezellig?! Na wat geklets kon ik ein-de-lijk weer bij mijn vertrouwde Appie boodschappen doen nadat die een paar weken dicht was omdat ‘ie verbouwd werd. Wat is het moooooi geworden! Toen de vriendelijke kassajuffrouw zei dat ik een gratis appeltaartje kreeg om de opening te vieren, werd ik nog blijer! Terug op de fiets naar huis kwam ik een andere vriendin tegen. Op dat soort momenten vind ik Zwolle zo leuk, en dat ik altijd wel een bekende tegenkom. Een tochtje naar de supermarkt maakt me dan al helemaal happy!

 

Wat waren jouw ‘happy moments’ de afgelopen week? Ben je je bewust van de kleine mooie dingetjes die op een dag gebeuren? Let er eens op!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

79 reacties
 1. Sheela

  Leuk artikel.
  Ik vind jou zo inspirerend! x

 2. krabbelpoot

  Ik ben altijd happy als ik mijn vriend zie, of het nou is als ik wakker wordt, of als hij me onverwacht komt bezoeken op mijn werk, mijn vriend zorgt Γ‘ltijd voor een glimlach op mijn gezicht. 1 van de redenen waarom ik van hem hou natuurlijk πŸ™‚

  X

 3. Sophie

  Mijn happy moments: vandaag ingeloot voor Geneeskunde en morgen off to NYC! :love:

 4. Evelien

  Wat goed dat je ook stilstaat bij de kleine dingen! Ik probeer het ook, maar ‘vergeet’ het soms door de drukte e.d. Van de week bestond uit een en al gelukmomentjes voor mij. Ik heb eind juni mijn HBO diploma in ontvangst genomen en ondanks dat ik niet ben aangenomen aan de universiteit heb ik afgelopen week heerlijk kunnen genieten op mallorca, van mijn vriendje en de prachtige omgeving :). Gelukkig heb ik de foto’s nog en ontstaat er weer een glimlach op mijn gezicht.

 5. Jadylee

  wat leuk om te lezen dat jij echt de cynthia was die ik tegenkwam op woensdag in het winkelcentrum bij de appie, ik wist niet zeker of je het echt was,, maar dus toch.. mocht je je nog iets kunnen herrinneren… ik was dat meisje met die golden retriever dat je heel erg vragend aan keek.hahah vast niet. πŸ™‚

  erg leuk dat je altijd zo enthousiast kan worden van de kleine dingetjes in het leven!!!

 6. daydreamers

  Heel leuk om te lezen, niet iets van deze week. Maar ik wordt altijd vrolijk als je iemand op straat tegen komt en naar je lacht en heel vriendelijk gedag zegt, ook al ken je die niet. Daar kan ik wel vrolijk van worden.
  liefs,

 7. Lisa

  Hoi Cynthia!

  Wat leuk om dit te lezen :love: Maar waarom doe je eigenlijk altijd alles met de fiets? Heb je geen auto voor als het slecht weer is? Of is gewoon alles lekker dichtbij waardoor je geen auto nodig hebt?

 8. Tirsa

  Ik word ook altijd zo blij van vriendinnen! Echt fijn, om te merken wat mensen mensen van wie je houdt met je doen!

 9. Stèphanie

  Leuk artikel!! Lekker terug kijken naar geluksmomentjes.. en die maken je gelukkiger!
  Ik kan met dit regenachtig weer altijd heel blij worden wanneer de zon even gaat schijnen. Vriendinnen die je sms-en om te zeggen dat ze je missen omdat ze je al even niet hebben gezien. Of dat die ene jongen die ik al maanden leuk vindt laat merken dat ie mij ook leuk vindt. πŸ˜€

 10. Stephanie

  mijn happy momentje: dat al mijn familie en vrienden naar mijn afscheidsfeestje kwamen voordat ik naar amerika ga. Ze hadden allemaal een orgineel kaartje of een leuk cadeautje meegenomen πŸ™‚

 11. Milou

  Leuke momentje! Leuk dat je zo vaak mensen tegenkomt.
  Ik ben pas verhuisd van dordrecht naar naaldiwjk das best een eindje en ik vind het jammer dat ik nu hier niets meer heb! πŸ™

 12. Cynthiiaa

  Ah, amazing artikel! Lieve e-mailtjes zijn altijd leuk, helemaal als je de waardering krijgt voor iets waar je veel moeite voor doet. πŸ™‚ Maar dat verdien je ook!

 13. marije

  hooooi
  ik zag jou afgelopen maandag in zwolle! In de straat van de mac donalds! Ik zag jou en dacht echt van aaaaaaaah echt zo gaaf πŸ˜‰ hihi dat was dus even een happy moment!
  Liefs marije

 14. marije

  Hoi ik zag jou afgelopen maandag in zwolle in de stad in de straat van de mac finales! O

 15. lisanneleeft

  Leuke stukjes blijven dit, ik zeg; vaker doen! πŸ™‚ Geweldig om te lezen dat het toch ook echt de kleine dingen zijn!

  Ik vind de blog van Lianne trouwens ook geweldig, maar op een of andere manier heb ik op die manier moeite met het Engels πŸ™ (icm met de slechte aandacht van een internetlezer en mijn slechte concentratie)
  Slaat helemaal nergens op, maar daardoor haak ik eerder af. Ga het door jou nu vaker m’n best doen om het toch te lezen!

 16. Justine

  Zo’n artikels vind ik echt heel leuk om te lezen!

 17. Kim

  Ik was met mijn moeder in Liverpool, dus elk moment was een geluksmomentje!
  En mijn vriend is voor 3 weken naar Thailand, dus ik had al geaccepteerd dat ik hem dan bijna niet zou spreken, maar elke keer als ik dan een whatsappje van hem krijg omdat hij internet heeft, ben ik weer helemaal gelukkig. πŸ™‚

 18. Nannick

  Ik vind dit echt zo’n leuk artikel! Het maakt mij helemaal blij πŸ˜†

 19. Sharon

  Wat een onwijs leuk stukje! Dit vind ik net als Sneek Peak het allerleukste om te lezen! Ga zo door, je doet het super! πŸ™‚

 20. Linda

  Tof hΓ¨? Die appeltaartjes? Ik mocht ze weggeven vanachter de kassa, zo leuk om mensen er mee te verrassen, werd echt blij van die verraste gezichten πŸ˜€

 21. Mia

  Geweldig om te lezen, ik houd hier echt van. Zelf ben ik ook een genieter van de kleinste dingen, dat wordt ook vaak zat door mijn vriend gezegd haha πŸ˜‰

 22. Kim

  Leuk dat je bij zulke momenten stilstaat. Mijn geluksmomenten zijn tegenwoordig veelal gevuld met mijn zoontje van 15 maanden, zijn uitbundige lach kan mijn hele dag goedmaken.

 23. Keziah

  Goed dat je blij kan worden door vrienden te zien. Dat heb ik ook heel erg. En van reizen, dan denk ik echt; wat is het leven toch een paradijs!

 24. Fien

  Wat leuk om te lezen! Ik kan heel blij worden van een vrolijk liedje of als het zonnetje schijnt (alleen die schijnt niet zoveel de laatste tijd :P) xx

 25. Annelise

  Leuk om te lezen, hier word ik nou happy van πŸ™‚

 26. Lotte

  Wij kregen ook zo’n appeltaartje bij appie hihi. Ik had hem in even kwartiertje op..l

 27. Luna

  Het mooiste was vrijdagochtend, toen werd ik wakker met allemaal lieve berichtjes van drie lieve mensen op mijn whatsapp en mailinbox. Opstaan met zulke lieve berichtjes is onbetaalbaar en zo waardevol. Het heeft mij zo geraakt dat ze alle drie aan mij dachten op het moment dat ik het even hard nodig had en toen ik die berichtjes las, dacht ik: wat is het heerlijk dat er mensen achter je staan en in je geloven!

  Verder had ik nog een paar andere happy-moments:
  Dat ik even mocht proeven van het leven in een bruisende grote stad
  Gewoon spontaan besluiten om ergens spare ribs met veel friet te gaan eten zonder schuldig te voelen.
  En ook nog een happy-beauty-moment: eindelijk kocht ik het Naked Palette van Urban Decay. Ben er heel blij mee!

 28. Sarah

  Ik heb een leuke jongen uit engeland ontmoet gewoon via een chatprogramma met een vriendin waar ik gewoon fijn mee kan praten. Vond het toch wel even bijzonder.

  Ook heb ik gister een vriendin geholpen met de jongen die ze leuk vind, blijkt dat hij haar waarschijnlijk ook wel leuk vind. Inderdaad, de blije berichtjes van haar waren goud waard (:

  En dan volledig make-uploos de spiegel inkijken, en dan gewoon even blij zijn met hoe je eruit ziet. Vond ik ook wel even bijzonder.

 29. Elize

  Echt zo leuk om te lezen! En super leuk geschreven ook :hihi:

 30. Florence

  Leuk artikel!! Heel inspirerend ook, enjoy every moment of live!

 31. Renee

  Leuk om te lezen! Ik sta niet vaak stil bij de kleine dingen. Moet dat toch wel vaker gaan doen.

  Morgen ga ik met mijn kleine neefje en nicht (die overigens weer zwanger is) naar de kinderboerderij, daar kan ik zo van genieten. Lekker in het zonnetje zitten terwijl die kleine de kippen voert en ondertussen laat horen dat hij alle dierengeluiden kent. Afgelopen week was ik weer afgevallen, bij de weight watchers, dan ga ik met een smile van oor tot oor de deur uit om vervolgens m’n trainer een smsje te sturen hoeveel er af is. Blij! πŸ™‚ Een gerecht op tafel zetten en horen dat het heerlijk is. M’n aardbeienplantje die groeit! :9 Opzoek naar een huisje in Amsterdam en ondertussen al bedenken wat voor inrichting ik wil (alsof een woning vinden zo makkelijk is, haha!). Het nieuwe boek van E.L. James, 50 tinten donkerder (I missed Christian Grey :inlove: ). Cocktails drinken met mijn collega’s op de Nieuwmarkt in Amsterdam. In de tram vanaf het Centraal Station naar de Pijp, lekker uit het raam staren naar alle mensen. Ben afgelopen week begonnen met het maken van een fotoboek van mijn vakanties afgelopen tijd, al die herinneringen zijn zo leuk!

  Life is good!

 32. Amanda

  Leuk om te lezen! Mijn happy moment van de afgelopen paar weken: hele lieve comments op de looks die ik heb gemaakt. Het maakt me zo blij en ik vind het zo leuk dat anderen de moeite nemen om een comments achter te laten. Als hij dan ook nog eens heel erg positief is, is dat voor mij een happy moment!

 33. Hester

  Leuke ‘happy moments’! Ik kan ook eigenlijk nooit te laat komen. En van je appeltaartje zal je zeker wel genoten hebben! :love:

 34. Cariena

  Ik herken me echt in het stukje over dat je gewoon niet te laat kan komen. Ik kan dat ook niet, behalve als ik me ontzettend verslaap! Ik vond dit trouwens echt een leuk artikeltje voor tussendoor, even wat persoonlijks en ik vond het erg leuk om te lezen omdat het HAPPY moments zijn πŸ˜€

 35. Patricia

  Mijn happy moments van deze week:
  * van daten naar relatie gegaan, hij wil met mij verder en ik met hem :love:
  * eindelijk m’n schoonmoeder mogen ontmoeten. Wat een ontzettend lieve vrouw is dat.
  * Na hard werken eindelijk uitgenodigd worden voor het sollicitatie gesprek bij het bedrijf waar ik zo graag wil werken, hopelijk deze week goed nieuws πŸ˜‰
  * elke dag een mooie levens-quote lezen en genieten van de mooie dingen om mij heen.

  Fijne zondag meiden!

 36. Maaike

  Happy momentjes: complimentje op linkedin van begeleider op de uni, goed exit gesprek op mijn werk, vakantie!, niet 1, niet 2, maar 3 borrels met collega’s, een hele bak B&J voor mij alleen en Fast & the Furious 1 t/m 5.

 37. loes

  mijn happy moments van deze week :

  – m’n hondje weer knuffelen na op vakantie te zijn geweest met m’n vriend
  – m’n vriendinnen weer zien en lekker bijkletsen en alle foto’s laten zien
  – een kadootje geven aan een vriendin die jarig was en die helemaal blij was met mijn kadootje!
  – lekker de stad in en uren kletsen onder het genot van een cocktail

 38. Fien

  Super leuk om te horen! Ik had ook happy moments deze week (:
  liefs

 39. Nanda Love

  Heerlijk; gewoon de simpelste dingen die je blij kunnen maken.
  :love:

 40. Kimberly

  Wat leuk om te lezen! :love: Ik kom zelf ook altijd ruim op tijd, ik ben standaard 10 minuten te vroeg haha. Mijn happy moment van afgelopen week was de date die ik vorige week had :love:

 41. Lotte

  Leuk om te lezen! Ik vergeet zelf vaak om stil te staan bij leuke momenten. Ik sta meer stil bij negatieve dingen dan bij positieve.

 42. Christel

  Super om te lezen. Dat maakt mij ook altijd weer vrolijk. Ik volg Lianne ook sinds kort en ik vind haar schrijfstijl ontzettend leuk! πŸ™‚

 43. Lin

  Jaaa http://theselfhelphipster.com/ is the best <3

  Mijn hele week was eigenlijk een geluksmoment. Toestemming om in september aan mijn master te beginnen, een nieuwe baan bij een PRbureau en hardlopen over het strand.

 44. Cindy

  Wat leuk om te lezen!
  Mijn geluksmomentjes van afgelopen week was het ontmoeten van nieuwe mensen in mijn nieuwe woonplaats, een onverwachts heerlijk etentje in de stad met mijn vriend en het vinden van een nieuwe hobby: sieraden maken, waarbij ik al direct de vraag kreeg of dat ik ze ook wil gaan verkopen (omdat iemand er al veel interesse in had)

 45. Emilia

  Ah wat leuk om te lezen, allemaal van die fijne geluksmomentjes :blush: .
  Dat van dat niet te laat kunnen komen, is heel herkenbaar! Vorige week had ik met een vriendin afgesproken, maar toen ik op de trein stond te wachten kwam ik erachter dat ik een uur te laat was vertrokken. En alsnog kwam ik maar 5 minuutjes te laat (ik weet nog steeds niet hoe me dat nou is gelukt haha). X

 46. Susanne

  Ik had er gisteren nog 2, eerst zat ik helemaal gelukkig te zijn tijdens en na het kijken van Intouchables, en daarna werd er een pakketje van zalando afgeleverd waarbij de postbode zei: ‘Niet schreeuwen he?’ Haha, even een droog momentje tussendoor πŸ™‚

 47. MissEvie.nl

  Super leuk om te lezen, fijn dat je zulke positieve en kleine dingen zo groots kan waarderen πŸ™‚ Het fijne wat ik heb meegemaakt, ik heb het lekkerste geurtje van de wereld gekocht en ik heb de stoute schoenen aangetrokken en iets bereikt wat ik anders niet had bereikt πŸ™‚

 48. DaniΓ«lle

  Om blij van te worden, ik zit hier met een lach op mijn gezicht πŸ™‚
  Zelf ben ik echt heel erg bewust van de kleine dingetjes in het leven, ik kan enorm genieten van de mooie natuur hier (ik ben op vakantie in Frankrijk) en als ik een mooie foto heb gemaakt maakt mijn hart een sprongetje. Heel fijn πŸ™‚

 49. Miranda

  Dinsdag had ik diploma uitreiking en woensdag had ik theorie examen, ik had het total niet verwacht maar ik was geslaagd. πŸ˜€

 50. kim

  Wat leuk om te lezen!

  Mijn blije moment was dat ik op vrijdag de 13e te horen kreeg dat ik ipv 20 uur in de week naar 32 uur in de week kwa uren op het werk was gegaan! Ik ben daar erg blij mee. Ik ben namelijk druk aan het sparen voor meerdere dingen. En nu krijg ik dus 300 euro extra in de maand! Is dat niet fijn? πŸ˜€

 51. Joyce

  wat een leuk artikel, word je spontaan blij van! waar ik blij van kan worden deze week is als het na uren, dagen regen eindelijk weer even droog word!

 52. Suus

  Er waren er een paar, maar het belangrijkste moment was toch toen de poes dinsdag voor het eerst weer een paar wankele stapjes nam, na twee weken terug van zes hoog van het dak te zijn gevallen… Ja, toen liet ik toch even een traantje van opluchting.

 53. Rosalie

  Ik kreeg gisteren een sms-je van een vriendin van mij en ik vond het gewoon zo lief er stond in: als je wilt praten, dan kan dat altijd he.

  En ik vond het gewoon zo lief :). Ook zo Happy Moment.

 54. Bianca

  Dit is echt super leuk om te lezen! Mag je van mij vaker doen πŸ™‚

 55. Brechtje

  Leuk om even stil te staan bij die kleine leuke momentjes! Ik ga vandaag ook naar een vriendin toe om gezellig bij te praten, films te kijken, te eten enzovoorts. Van dat soort dingen kan ik ook zo blij worden. πŸ™‚

 56. Chantal

  Wat heerlijk om allemaal van die blije momentjes te lezen, zo op deze zondagmorgen! πŸ™‚

 57. Dita

  Oh ja zo herkenbaar. Ik ben mij zeer bewust van alle kleine mooie dingen in mn leven! Als een kindje op mn werk een dikke kus komt brengen, gister onverwacht samen met mn vriend uit eten.. en ja ik ben ook dol op ranja.. hihi..:P

 58. Brenda

  Mijn happy moment beleef ik elke dag…als mijn zoontje slaapt, ga ik altijd even kijken(soms meerdere keren) en dat vind ik echt super vertederend. Hij is inmiddels 5 maar het blijft aandoenlijk om te zien!

 59. Laura

  ik ben me eigenlijk nooit zo bewust van mijn happy moment, moet ik dus maar eens gaan doen!

 60. Femke

  Dit zijn altijd zulke leuke blogposts! En wat lief dat je mailtjes kreeg van bezoekers, ik snap dat je dat een happy moment noemt! πŸ™‚

 61. Eva

  Wat leuk om te lezen!
  Ik heb sinds gister voor m’n blog een verbeterd fototoestel, en kan zo blij worden als ik de foto’s die ermee gemaakt zijn zie, gewoon omdat ze zo mooi zijn. Ook kan heel blij worden als ik op de bank zit en niets hoef. Geen huiswerk, niet eerder naar bed omdat je vroeg moet opstaan, helemaal niets, en echt doen wat je zelf wil.
  Ik kan daar echt blij van worden:)

 62. Charile

  Wat leuk om te lezen! Ik ga ook altijd veel te vroeg weg πŸ˜€

 63. Marieke

  Dit soort blogposts zijn altijd zo belangrijk voor mij! Even stilstaan bij alle mooie momenten die je meemaakt. Daar word ik weer blij van:)
  Voor mij was zo’n moment gisteren, ik mocht mijn make up skills uitproberen op 2 hele mooie meiden, en mijn man ging er dan echte fashion foto’s van maken. Wat werd alles mooi! Veel mooier dan ik had durven dromen:) FIjne boost voor je zelfvertrouwen!

 64. Lydia

  Lianne is een hipster naar mijn hart, ik doe niks met de wet van aantrekking maar ze schrijft erg leuk. πŸ™‚ Yay voor leuke, inspirerende mensen!
  Mijn geluksmoment van deze week was dat mijn verloofde onverwacht werk vond. Bye bye geldzorgen!

 65. Daphne| Zusjes in Paradijs

  Heel leuk zulke posts! Sommige dagen kan ik me er heel bewust van zijn, maar ik vergeet het ook nogal eens. Goed om dan op deze manier herrinnerd te worden πŸ™‚

 66. Britt

  Leuk gedaan, Hahah. Ik kreeg ook een gratis appeltaartje bij de appie XD.

 67. Lifesplash

  Leuk om te lezen, even stil staan bij alle mooie positieve dingen in het leven! ^^

 68. Henrike

  Wow, ik vind het echt prachtig om te zien dat er nog meer mensen zo positief zijn en van kleine dingetjes blij kunnen worden. Mijn geluks momentje was zonder twijfel toen ik bij de kapper zat om mijn haar te doneren. De gedachte dat ik met zoiets simpels mensen blij kan maken, maakt mij blij (:!

 69. Limei

  Echt super leuk dat je zo happy bent! Mijn happy moment was toch wel dat m’n vriendje spontaan zei dat ‘ie heel gelukkig met me is! :blush:

 70. Meryem

  Heel fijn om te lezen:) Ik vind het erg leuk dat je zo positief bent ingesteld, je bent echt een goed rolmodel!