Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
3 mei 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Snijden, spuiten, schaven, wat vind jij er van?

spuitBobbel in je neus? Dan laat je daar toch even een stukje afschaven. Te dunne bovenlip? Hup, spuitje er in. Fronsrimpel? Is zo op te lossen met een beetje botox. Maar ook de overtollige kilo’s kan je er zo af laten snijden of zuigen. Weg ermee! Nog nooit heb ik op MissLipgloss aandacht besteed aan plastische en cosmetische chirurgie. Is dat oké?

Het is alom bekend welke grote sterren wat hebben laten doen aan hun lijf en gezicht. Het lijkt wel alsof uiteindelijk iedereen er voor zwicht. De een iets meer dan de ander (lees: de een laat haar complete buik wegzuigen en -snijden, de ander gaat voor een beetje fillers in haar bovenlip), maar het gebeurt een hoop. Ook steeds meer ‘gewoon’ in onze eigen omgeving. Cosmetische chirurgie en een spuitje hier en daar lijkt steeds ‘normaler’, geaccepteerder. Iets wat je zo even tussendoor laat doen, alsof je naar de schoonheidsspecialiste gaat.
Maar is dat wel echt zo? Ik kreeg inspiratie voor deze blogpost naar aanleiding van wat ophef dat ik voorbij zag komen op Twitter. Carice zou een spuitje botox in haar bovenlip hebben. Mijn eerste reactie: nou en? Een spuitje in d’r bovenlip. Boeiend. En: botox breekt vanzelf af dus het is niet iets permanents.

In een gezond lichaam snijden

Woman wearing bandage and lipstick

Ik heb een wisselende mening over verschillende soorten ‘verbouwingen’. Ik vind het zelf ontzettend heftig als mensen onder narcose gaan voor een ‘full body reconstruction’. Platte buik, dikkere billen, grotere borsten, neus een beetje bijschaven. Ik heb wel eens video’s op YouTube gezien van meiden die plastische chirurgie waren ondergaan en na de operatie letterlijk en figuurlijk kapot waren en dit deelden. Mijn eerste reactie was toen: ‘Je laat in een gezond lichaam snijden. En niet zo’n klein beetje ook’.

Maar, aan de andere kant…

Maar, aan de andere kant: stel nou dat je jaren vecht tegen de kilo’s. Eindelijk heb je je streefgewicht bereikt, maar heb je vel over. Je bent slank, maar nergens is je huid strak doordat je lange tijd overgewicht hebt gehad. Je borsten zijn theezakjes geworden. Niks helpt, ook sporten niet. Als dan het enige wat er nog op zit, snijden en wat opvullen is, dan snap ik best wel dat je dat doet. Al lijkt het me doodeng.
En ook: dames op leeftijd die een ooglidcorrectie laten doen. Of als je je ongelooflijk erg stoort aan een bobbel op je neus, snap ik ook dat je dat een beetje bij laat schaven. Als ik later zelf een diepe fronsrimpel zou hebben die me een permanent strenge blik geeft, zou ik daar best een spuitje in laten zetten. Mijn tante heeft een ooglidcorrectie gehad omdat haar oogleden zó ver over haar ogen hingen dat ze bijna niks meer zag. Daar kan ik alleen maar begrip voor opbrengen.
Het is alleen nog een grotere uitdaging om je tekortkomingen te accepteren. Maar als je dat écht niet kan, en het is een kleine ingreep, dan heb ik er niks op tegen.

publieke figuren

374000_DeWereldDraaitDoorheleuitzending1742013_680x383

In het geval van publieke figuren zoals Carice, die op metersgrote doeken te zien is en op full HD televisies, snap ik best dat je af en toe jezelf iets mooier laat maken. Zolang het niet te ver gaat en je niet eindigt als Heidi Montag, heb ik er niet zoveel problemen mee. Wat ik wel eng vind is als sterren er in doorslaan en maar blijven snijden en schaven. Alles moet gedaan worden, alles moet perfect zijn. Wij zijn nu eenmaal niet perfect en ik denk ook niet dat we dat na moeten streven.

Wat vind jij?

Ik ben benieuwd: hoe denk jij er over? Zou je in jezelf laten snijden, schaven en spuiten? Wat vind je er van bij anderen? Zijn hier dames die iets hebben laten doen? Ik ben ontzettend benieuwd.

 Bron foto’s 1, 2, 3


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.