Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 september 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • sneak peek
Een MissLipgloss artikel

Sneak Peek September #3

Goedemorgen! Na een nog best wel lekker zonnig weekend is de werk/schoolweek weer begonnen! Ik had een leuke week achter de rug, kijk je mee?

Ik heb zelf nu zo’n twee jaar een iMac maar de laatste tijd gebruikte ik hem nauwelijks en werkte ik thuis ook altijd op mijn MacBook Air. Ook omdat de iMac een beetje traag was geworden. Ik besloot alles eraf te gooien en en Mac OS X opnieuw te installeren. Echt een aanrader om soms even te doen, dan heb je weer een heerlijk schone en snelle computer. Het kost even wat tijd, maar het is niet moeilijk.

Lekkere snack: blauwe bessen en frambozen. De laatste tijd eet ik ook graag een bakje cherrytomaatjes tussendoor. Zo lekker zoet! En gezond, een bakje is vaak 200 gram, dus dan heb je je minimale groente inname voor een dag ook weer gehad.

Ik kreeg een mailtje van een bezoekster of ik voor haar vriendin Eva een korte felicitatie op wilde nemen voor haar verjaardag. Tussen de werkzaamheden door filmde ik dus een felicitatiefilmpje voor haar. Maandag was mijn ‘mail-dag’, ik ben serieus de hele dag bezig geweest mijn mail te verwerken! Ik beantwoord belangrijke mail altijd meteen, de rest lees ik wel maar bewaar ik voor een later moment omdat ik anders de hele dag aan het mailen ben. Maar ja, het is dan wel even veel werk om een keer in de week – of twee weken soms – te doen.

Nu het buiten wat kouder wordt en binnen de verwarming soms al weer aan gaat, vind ik het heerlijk om lekker m’n joggingbroek aan te trekken thuis. Met mijn Plan Nederland Girls First shirt!

Goedemorgen 🙂

Amsterdam in de stromende regen! Dinsdag had ik een dag met allerlei afspraken, waaronder bij C Cosmetics and Care.

Deze natuurlijke beautywinkel & salon zit in de Herenstraat en is een grote favoriet van mij. Later natuurlijk nog meer hierover.

Ik vind het interieur ook zo leuk!

Aan het einde van de middag ging ik even langs bij de Ace & Dik juwelier in de Van Baerlestraat. Alon, de CEO, ken ik al een tijdje via via en we willen graag samen iets leuks opzetten. Dus ik kwam even langs om bij te kletsen. Prachtige winkel (met bijzondere deur, kijk maar eens als je erlangs loopt) en de mensen zijn zo aardig.

Kijk deze prachtige leren iPhone hoesjes!

Met Alon vlak voor ik wegging. Ik wilde even onze ‘lol’ vastleggen, haha. We hadden een heel leuk gesprek en we liggen met veel dingen op een lijn, vooral dat we allebei graag gewoon leuke dingen willen doen, die niet altijd per se tot ‘geld’ hoeven te leiden. Een leuk leven is veel belangrijker dan veel geld. Ook denken we hetzelfde over goede doelen en werken we graag allebei deels om goede doelen te steunen. Wij kunnen het wel met elkaar vinden!

Op Amsterdam Zuid nog even een soja frapuccino en toen weer richting huis. Toch altijd wel weer een flinke trip, maar heel erg vind ik het niet. Op Station Zuid kwam ik een bezoekster van MissLipgloss tegen. ‘Ik bezoek jouw site elke dag!!!’ zei ze toen ze langs me liep. Ik wilde een foto maken maar mijn iPhone liep ineens vast, dus dat lukte helaas niet, maar het was zo’n leuk moment! Als ik mijn bezoekers in real life ontmoet word ik daar altijd zo blij van, daar doe ik het toch wel voor, blije bezoekers!

Woehoeeeee, de nieuwe Sims uitbreidingsset!!! Later meer hierover!

Op de Hema site kan je nu via Instagram fotoboekjes maken! Ik maakte er een, en helaas liep het totaal vast toen ik het wilde bestellen… Deze week nog maar eens proberen dus.

Mooie lelies gehaald! Ik ben zo dol op bloemen in huis. Ik ben niet zo goed met planten, maar bloemen vind ik te gek. De bloemist op de hoek heeft altijd goede aanbiedingen, deze bos haalde ik voor vijf euro. Mooie bloemen in huis hebben hoeft niet duur te zijn, en deze staan nu al een week (op de foto staan ze er net).

Een recept van HelloFresh en Laura Vitale gemengd. Gevulde portobello van HelloFresh met de tomaten-knoflook pasta van Laura Vitale. Ik kreeg ook ineens leuk nieuws, ik heb een maand lang gratis HelloFresh gewonnen! Woooooo! Ik vind dat onwijs leuk, want ik zat zelf al te twijfelen of ik een abonnement zou nemen omdat de proefbox me zo goed beviel. Ik denk dat ik er nog een blogpost aan ga wijden want ik vind het zo leuk en inspirerend! Trouwens, als je je wil aanmelden, met mijn code (WMCRAJ) krijg je €20 korting op je eerste box. Dat scheelt nogal!

Heerlijk, bittere chocola. En het voordeel ervan is dat je na een stukje niet nog meer wil (omdat de smaak zo sterk is) én het is gezond! Als je het tenminste bij één stukje houdt.

Afgelopen week keek ik Supersize Me, een documentaire die ik al een tijdje op mijn lijstje had staan. Het gaat over een man die een maand lang de hele dag alleen maar McDonalds gaat eten. Dus ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds. Puur om te onderzoeken wat het met zijn lichaam doet. Veel dingen wist ik al door boeken die ik heb gelezen en door mijn eigen nieuwsgierigheid, toch vond ik het heel erg boeiend om het echt bij iemand te zien gebeuren. Wel een aanrader als je er nieuwsgierig naar bent. Zelf heb ik al een enorme tijd geen McDonald’s meer gegeten, kan me de laatste keer niet meer herinneren. Toch vind ik het soms wel eens lekker, maar ik zou er eigenlijk gewoon niet meer zo snel heen lopen…

Ik ben dól op champignons en andere paddenstoelen. Als kind lustte ik het niet, nu ben ik er gek op. Het lekkerst vind ik om ze in de pan met een beetje olijfolie goed te bakken tot ze een beetje bruin worden, maar in de oven (een kwartiertje) zijn ze ook heerlijk.

Random lunch op een random dag. Gebakken champignons en twee gebakken eitjes. Ik zat alleen na de champignons al vol, haha. Ik ben daar zo slecht in, inschatten wat ik kan eten… Ik maak bijna altijd teveel. De volgende keer dus eerst champignons eten en dan kijken wat ik nog op kan 😉

Yay, ze bloeien! Inmiddels ruikt mijn hele huis naar lelies, de natuurlijke manier van een lekker geurtje in huis.

Donderdag zou ik met vriendin Judith bij Itoshii sushi gaan eten, maar na even rondvragen wilden collega’s en vrienden ook wel mee, en dus belandden we met z’n elven in het restaurant. Super gezellig en super lekker! Mijn favoriet in Zwolle is Kota Radja, maar dat zit altijd vol (logisch), dus dan is Itoshii een goede tweede.

Een paar weken geleden is mijn shop nogal plotseling van magazijn verhuisd. Dit is allemaal vlekkeloos gegaan gelukkig, en vrijdag gingen we er even een kijkje nemen. Ik was er zelf nog niet geweest, maar mijn compagnon wel (natuurlijk, om te bekijken waar onze spullen zouden komen te liggen). Het is in Elst en het is ook een Kiala punt en ze hebben er een Jelly Beans muur. Lekkerrrrrr!

Sleek spulletjes…

Anatomicals! Alles ligt er netjes bij. Klaar om naar jou toe te gaan!

Lovea!

Na in de file gestaan te hebben kwam ik moe thuis. Even languit op de bank…

Mijn pakketje van MobileFun was er! Ik wilde al een tijdje een systeem voor in de auto, zodat ik muziek van mijn iPhone (Spotify) op de autoradio kon luisteren. Ik ging voor een FM transmitter. Je sluit je iPhone daar op aan, je selecteert een frequentie, zoekt die frequentie op op je autoradio en voila, daar is de muziek van je iPhone. Superhandig, en je kan het ook nog met een kabeltje opladen zodat je iPhone niet leeg is na gebruik. Helemaal ruisloos is het niet, maar het werkt wel!

En (weer) een nieuw iPhone hoesje! Yay! Je vindt op MobileFun.nl ook al accessoires voor de iPhone 5.

Even relaxed op de bank pakketjes uitpakken…

In het Pour Vous magazine!

En in de Kosmetiek! Dit wist ik helemaal niet. Wel heel erg leuk, maar vooraf moet zoiets eigenlijk wel gevraagd worden. Je mag niet zomaar tekst overnemen zonder dat te vragen (vanwege auteursrecht). Natuurlijk doe ik er niet moeilijk over want ik ben heel blij met zo’n publicatie! Leuk om dat via Twitter even te horen, nu moet ik er nog zelf even aan zien te komen.

Het gaat goed met Weight Watchers! Bijna -6 kilo! Gaat snel zeg! Ik ben nu tien weken bezig, dus dat komt neer op een halve kilo per week, wat heel gemiddeld is.

Zaterdag was het weer tijd om presentaties te oefenen. Binnenkort spreek ik op een evenement waarbij 30 grote Nederlandse uitgevers aanwezig zijn. Er zijn dan twee ‘case studies’ waarbij ondernemers hun verhaal vertellen. Naast de CEO van Glossybox Nederland sta ik daar. Ik vind het onwijs leuk en spannend, en echt een nieuw leerpunt voor mij. Het is buiten mijn ‘comfort zone’, en daar leer ik superveel van. De laatste tijd lees ik heel veel boeken over hoe je nu een goede presentatie kan voorbereiden en geven en daar heb ik nu al veel aan gehad! Mijn presentaties zijn nu klaar, nu is het nog een kwestie van oefenen en finetunen.

Het contrast tussen mijn ‘snelle’ slordige handschrift en mijn ‘langzame’ nette handschrift. Haha!

  Soep aan het maken! Veel te veel, zodat ik het kan invriezen en later als lunch kan eten. Heerlijk en makkelijk!

Daar is ‘ie weer, lieve Chubs 🙂 Zaterdagavond was ik bij mijn ouders en daarna had ik twee verjaardagen, van mijn nicht en van een van mijn beste vriendinnen.

En wat was daar veel lekker eten! Ik had echt een superleuke avond met onder andere twee vriendinnen die ik al sinds groep één van de basisschool ken. We zaten ook bij elkaar in de klas op de middelbare school en trokken altijd samen op. We zien elkaar nu een stuk minder vaak, maar toch met enige regelmaat. We beseften ineens dat we alle drie zo ‘volwassen’ zijn geworden. Waar we vroeger altijd samen uitgingen, verliefd waren op jongens uit de klas en stoeiden met onze tentamens, wonen we nu alle drie samen en zijn we ineens volwassen.. We hebben veel meegemaakt met z’n drie, het hele ‘proces’ van basisschool naar het moment waar we nu zijn, en onder andere het overlijden van een goede vriend van ons drieën in het examenjaar. Wat gaat de tijd toch snel. Ik kan me de tijd dat we elke dag een uur naar school fietsten samen nog zo goed herinneren, alsof het gisteren was… We hebben meteen een date met z’n drieën gepland, ik heb er nu al zin in. Zulke vriendschappen moet je koesteren, ik vind het zo bijzonder dat we al zo lang vriendinnen zijn 🙂

Vanavond ga ik naar het concert van Lady GaGa en verder heb ik deze week weer wat afspraken in Amsterdam én ik ga donderdag bij de Librije eten! Ik kijk daar al een half jaar naar uit en kan nu eigenlijk niet meer wachten. Het is een cadeau van ‘zakenrelaties’ van mij, het is om te vieren dat we al zo lang met elkaar samenwerken. Verder is het deze week weer lekker tijd om te bloggen. Ik heb er zin in 🙂

Geniet van deze week, tot volgende week maandag! X


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.