Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
8 oktober 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Sneak Peek Oktober #1

Jee, is het al oktober? Afgelopen week deed ik voor het eerst m’n echte warme jas weer aan en als ik naar buiten kijk is het vooral druilerig. Het is herfst, en het is gewoon écht al oktober.. Kijk mee naar mijn eerste week van deze maand.

Een gerecht van HelloFresh, en deze vonden m’n vriend en ik echt niet lekker. Dat komt niet vaak voor! Het was een gerecht met noodles en bamboescheuten. Nee, niet onze smaak!

We zijn samen op zoek naar een woning (we wonen nu samen in mijn appartement en we willen graag wat meer ruimte en een tuin, zo wil ik graag een aparte werkruimte in huis etc), en maandag hadden we een bezichtiging. Was helaas niet wat. Te klein, in een straat met allemaal studentenwoningen én het was maar voor één jaar. Helaas…

Maandagmiddag ging ik naar Amsterdam voor de OPI lunch, wat ik je al had laten zien! Kijk hier voor de hele blogpost er over. Superleuk en nuttig was het, voor zoiets reis ik graag 4 uur heen en weer.

Allemaal lekkers en gezelligheid 🙂

Ik neem altijd mijn laptop mee dus ik ‘verlies’ ook niet echt tijd doordat ik in de trein kan doorwerken.

Zo dook ik weer even in mijn statistieken. Dit zijn de best bezochte blogposts van afgelopen maand! Allemaal persoonlijke blogposts, behalve die over de Sephora eyeliner patches. Vind ik altijd weer leuk om te zien, dit soort statistieken!

De mooie OPI goodiebag met daarin de Man With The Golden Gun topcoat en een bioscoopkaartje voor de film! Zo leuk, en wat ziet ‘ie er mooi uit hè?

Zo mooi! Dat is ook wel leuk aan in de trein zitten: in alle rust even de goodiebag bekijken, haha.

Ik vind het altijd weer fijn om terug te komen in Zwolle, hoe leuk ik het ook vind in Amsterdam.

Zoooooo mooi!

Vriendje maakt eten, het werden falafel wraps! Lekkerrrrr!

Deze zag ik op Instagram, haha, ik vind hem zo leuk! Net als een mooi motto dat ik zelf heb, ‘niet lullen maar poetsen!’.

Dit soort geweldig lieve comments toveren echt een glimlach op mijn gezicht. Zo lief!

Je hebt al weleens gelezen over Brownies Per Post op MissLipgloss.nl. Bij Brownies Per Post kan je brownies bestellen, die met de hand worden gemaakt door Marjolein. Je kan ze naar jezelf sturen, maar ook als cadeautje naar iemand die je lief vindt. Er zijn doosjes van zes mega brownies (€17,95 incl verzenden) en doosjes met vier mega brownies (€10,95 inclusief verzenden) en je kan ze ook in kleinere stukjes laten snijden. Ik stuurde tien doosjes de deur uit afgelopen week voor wat mensen waar ik mee samenwerk. Om ze te bedanken. Dat mag ook weleens! En zo stuur ik eens pakketjes, in plaats van dat ik de pakketjes binnenkrijg, haha. Door de hele week heen kreeg ik er reacties op van de mensen waar ik ze aan had gestuurd, zo leuk! Dat was het echt waard. En ze zijn o zo lekker. De lekkerste brownies van de wereld, hands down!

Arm candy!

Ik heb een nieuwe tattoo! Haha. Nee hoor, het is een neppert. Later meer hierover op MissLipgloss.nl.

Dinsdag ging ik naar het EYE filmmuseum in Amsterdam. Niet om het museum te bezoeken, maar om een presentatie te geven tijdens een workshop voor de Nederlandse Uitgevers Vereniging. Een tijdje geleden werd ik hiervoor gevraagd, en met kriebels in mijn buik zei ik volmondig ja. Nou ja, via de mail leek het volmondig, maar natuurlijk was ik er nogal zenuwachtig voor. Vorige week bij SBS heb ik kunnen oefenen voor een kleiner groepje, bij de NUV waren er in totaal 35 mensen aanwezig. Ik hield hier een iets kortere presentatie over MissLipgloss. Hoe ik het heb opgezet, hoe dat de afgelopen zes jaar is gegaan, welke keuzes ik heb gemaakt, met wie ik samenwerk, et cetera.

Toen ik dit publiek zag, werd ik een beetje benauwd. Vooral serieuze zakenmannen in pak. Ik zat bij de presentatie die voor mij was, en het publiek was een beetje stil. Serieus. Ik was bang dat ik ze nooit aan het lachen zou kunnen krijgen en dat ze me nors aan zouden blijven staren. Ik had wel ’s ochtends al besloten om geen zwart jasje aan te doen, maar mijn nieuwe vrolijke bloemenjurkje. Da’s toch ook wat leuker om naar te kijken.

Met lood in mijn schoenen, maar wel met goede moed, begon ik. En wat was het LEUK! Ik probeerde mijn verhaal zo enthousiast mogelijk te vertellen en ik heb iedereen meerdere keren aan het lachen gekregen! Toen dat lukte, werd ik nog enthousiaster en kreeg ik er nog meer zin in, haha! Er kwamen veel super belangstellende vragen uit het publiek die ik ook weer enthousiast beantwoordde.

Na mij sprak de CEO van Glossybox. Ja, het is een man! 😉

Achteraf was er een borrel en tot mijn verrassing kwamen veel mensen uit het publiek nog even naar me toe om te vertellen hoe inspirerend en enthousiast ze mijn verhaal vonden. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik glom van trots. Sta ik daar toch maar, als 22-jarig meisje, tussen al die 30+ers met hoge functies. En zij vinden MIJ inspirerend. En ik heb een angst overwonnen! Ik vind het nu echt léuk om voor publiek te spreken! Wat heb ik er een lol van. De reacties achteraf gaven me een enorme kick en ik ging met een grote lach weer naar huis. Wat is het toch eng om buiten mijn ‘comfort zone’ te gaan, maar wat voelt het goed!

In november sta ik weer voor een publiek te spreken op een Corporate Day van een groot bedrijf. Ik ga weer een soort ‘business case’ vertellen, maar voor elk ‘spreekmoment’ maak ik een andere presentatie toegespitst op het publiek. De voorbereiding is al enorm leuk om te doen. Ik heb er gewoon een nieuwe hobby bij! Als je me dat een jaar (of twee, of tien) geleden had verteld, had ik je vierkant uitlgeachen. Spreken voor mensen? Leuk? Dat is juist vreselijk! Ja, dat had ik dan gezegd.

Ik had er voor mijn presentatie weinig oog voor (ik was vrij nerveus), maar achteraf zag ik hoe prachtig het EYE is. Geweldig gebouw! Wil ik zeker nog eens heen.

Terug in de trein las ik enthousiaste tweets. Mijn lach kon niet groter. Ik wil vaker ‘enge’ dingen doen, haha! Wat geeft dat een goed gevoel.

En thuis stond mijn vriend in de keuken curry te maken. Echt fijn om laat thuis te komen en gezellig met hem te eten en te relaxen.

Ik stond met een mega lang interview in het Drogisten Weekblad! Zo leuk!

Yeeeeeeeey, mijn Zara bestelling was er! Ik bestel bijna nooit iets online maar als ik het dan doe is het zó leuk! Ik krijg natuurlijk vaak pakketjes opgestuurd van bedrijven, maar een echte bestelling plaatsen waar je voor betaalt is toch anders, haha!

Nieuwe schoenen! Yaaaaaaaaaaaaay!

Lasagne met walnoten, spinazie en provolone kaas. HelloFresh gerecht, was echt erg lekker! Alleen veel te veel, haha.

Hmmmm

Ik kreeg een foto toegestuurd van iemand die mijn brownies had gekregen. Nu wil ik ze zelf ook, haha!

Ik hikte al eventjes op tegen het wegwerken van mijn mail… Dagelijks beantwoord ik de meeste belangrijke mailtjes, de rest laat ik liggen tot een moment dat ik er tijd voor heb. Ik gebruik daarvoor The E-Mail Game, een site die van je e-mail beantwoorden een soort spelletje maakt. Donderdagochtend mocht ik van mezelf niks anders doen voor ik mijn mail gedaan had. Na drie uur was het gefixt, haha…

Wat een heerlijk gevoel, geen nieuwe e-mail! Ik kan er niet tegen als ik echt heel veel e-mail in mijn inbox heb. Alleen zaten er na een paar uur alweer 50 nieuwe in, haha.

Lekker, champignons met knoflook.

Na vier dagen zat het er nog perfect op! Toch was ik het een beetje zat en haalde ik het eraf.

Ik ging voor deze van Bourjois. Nu na vier dagen zit die er ook nog perfect op!

De outfit die ik afgelopen vrijdag droeg. Jurkje is van Vero Moda, tas van Zara, sjaal van Hema, panty van Hema, laarsjes uit Kopenhagen (weet het merk niet), horloge van Michael Kors (timeforwatching.nl) en mijn jas is van Forever21. Nu het kouder wordt kan ik mijn foute panterjas weer aan, heerlijk!

Weer een neptattoo geprobeerd, haha…

Martin en Remko wilden graag in de Sneak Peek. Hier zijn ze! Remko is Technisch Projectleider, Martin is Projectmanager. Tijd voor koffie 😉

Rond een uur of vier ’s middags was ik niet zo helder meer en typte ik dit… Ik ging even in een hoekje huilen 😉

Een van mijn favoriete gerechten van dit moment maken!

Zo simpel en té lekker: gevulde portobello (met geitenkaas) en volkoren spaghetti met een zelfgemaakte saus van tomaten en knoflook. Oh, ik krijg er al helemaal weer zin in! En dit is echt binnen 25 minuten klaar.

Mijn sausjes en olietjes stash… Wordt steeds meer, haha.

NEW GIRL!!! Het nieuwe seizoen is nu in Amerika op tv. Wanneer komen Jess en Nick nu samen?!

Les van Steve Jobs! Op gebied van presentatietechnieken kan ik ongelooflijk veel van hem leren, wat een genie.

Ik was dit weekend niet zo lekker. Ongeveer twee keer per jaar word ik echt ziek (de laatste keer was in april volgens mij, toen was ik op persreis met Dove), en ik voelde het nu aankomen… En ik ga woensdag weer op persreis! Dus ik bleef in bed. Wel met laptop, gewoon even doorbloggen 🙂

’s Avonds kwamen vriendinnen Henrieke en Marije om samen te koken. Dit is een HelloFresh gerecht en konden we prima met z’n drietjes eten. Het is zilvervliesrijst met peultjes, taugé, makreel en een sausje van gember, ketjap, peper en knoflook. Voor herhaling vatbaar, dit was HEERLIJK!

Jum jum!

<3 mijn nieuwe Zara enkellaarsjes.

Home sweet home…

HelloFresh maaltje van zondag. Veel te veel (wederom, haha) maar dit was superlekker! Ik at nog niet eerder rode kool, maar in combinatie met de appeltjes, kaneel en appelstroop vond ik het onwijs lekker! Heerlijk zoet, net een toetje. Echt heeeerlijk!

Alvast m’n koffer klaargelegd, woensdag voor 4 dagen naar Lorraine, Frankrijk, voor een culinaire perstrip! Volgende week zal je daar vanalles over lezen en zien hier op de site. Ik heb besloten niet ‘live’ te bloggen vanuit daar. De vorige keren vond ik dat nogal heftig (de dagen zijn op perstrips altijd nogal vol gepland, dus je bent de hele dag druk, en dan kom ik ’s avonds rond 23u terug op de hotelkamer en was ik nog tot een uur of 3 ’s nachts aan het werk, en ’s ochtends weer om 8u aan het ontbijt). Dus nu ga ik het achteraf doen! Kan ik er ook wat meer van genieten. Maar als ik er daar spontaan wel zin in heb, doe ik het natuurlijk wel.

Ik ga alles in dit koffertje proberen te doen maar weet niet zeker of het lukt… We gaan met de trein, dus een slagje groter kan ook best.

Zondagavond ritueel: de Sneak Peek in elkaar zetten. Nu ook even m’n ereader opladen zodat die mee kan naar Frankrijk – het is zes uur met de trein, dus als ik klaar ben met kletsen met de rest van de mensen die mee zijn en als ik klaar ben met werkdingetjes, kan ik lekker lezen.

Ik had een memorabele week, met de presentatie, dat ga ik echt niet gauw vergeten, haha. Ik heb zin in komende week, naar Frankrijk! Nu ik dit typ voel ik me weer heel veel beter, dus vanavond vroeg naar bed, lekker lang slapen, en de komende dagen ook nog even lekker rustig aan doen.

Een fijne week gewenst!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.