Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
20 mei 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Sneak Peek Mei #3

00000Goedemorgen! Afgelopen week was ik jarig, had ik een hele leuk event op donderdag waar ik veel andere beautybloggers ontmoette en ik heb eigenlijk een hele fijne week gehad! Kijk je mee?

In de vorige Sneak Peeks vertelde ik dat ik rustiger aan moet doen en ik begin er nu een beetje aan te wennen. Thuis doe ik waar ik zin in heb (als ik zin heb om met beauty en bloggen bezig te zijn doe ik dat, anders ga ik iets anders doen) en ik heb eigenlijk geen zakelijke afspraken. Deze week had ik er wel ééntje maar daar keek ik al weken naar uit en ik moest er zelf spreken, dus ik maakte een uitzondering.

Voor dames die niet weten wat er aan de hand is: de afgelopen maanden ben ik te druk geweest zowel op werk als privé gebied (dingen die ik niet deel op mijn blog) waardoor ik nu uit de running ben. Ik moet rustig aan doen anders heb ik als ik langer zo doorga over een paar weken een burnout. Ik heb nu aan de rem getrokken en doe dus rustiger aan.

Ik moet zeggen dat ik er nu al veel van leer. Ik voel me snel waardeloos als ik een dag weinig of niks doe, ik merk nu na twee weken minder van mezelf eisen dat ik me al beter voel. Dat ik besef dat ik er ook mag zijn als ik een dag voor mezelf kies en geen werk verzet. Ik ben er nog niet en ben ook nog zeker niet de oude Cynthia maar ik voel me stukken beter en besef nu ook dat ik in mijn ‘gewone’ werkleven dat ik over een tijdje weer hoop op te pakken vaker ‘nee’ moet zeggen en meer voor mezelf moet kiezen.

Anyhow, kijk mee naar afgelopen week! Ik heb weer geen dagindeling gemaakt omdat ik zo weinig doe nu dat dat er een beetje suf uit ziet, haha. Ik heb deze week veel achter mijn computer gezeten en me bezig gehouden met dingen die ik leuk vond, daar maak ik geen foto’s van.

IMG_5758

Nog een fotootje van vorige week zondag, moederdag! We gingen naar mijn moeder en namen wat lekkers mee, Orsolino van Van Orsouw, de lekkerste taart die je kan kopen in Zwolle. Het is een soort hazelnoot-schuim-meringue taart en zooooo lekker.

IMG_5759

Jummmmmmm! Ik kreeg op mijn vorige Sneak Peek wat bezorgde reacties over dat ik bezig ben met ‘clean’ eten. Don’t worry, ik ben niet obsessief bezig met mijn lijf, ik wil gewoon schoner en beter eten en ik ga niet freaken als dat een keer niet kan. Ik probeer zoveel mogelijk gezond en schoon te eten maar ik heb ook gewoon soms zin in een stukje taart op een verjaardag of een lekkere risotto. Ik probeer het zoveel mogelijk toe te passen maar eet niet 100% clean, het is meer een richtlijn en een uitdaging voor me. Mijn doel is gewoon fitter en gezonder zijn en een strakker lijf hebben. Ik heb geen doel qua kilo’s, ik heb vooral een doel qua gevoel en dat is me gewoon supergoed voelen. Fit, een goede conditie en een mooi gevormd lijf.

IMG_5763

Lieve Chubby en Willem.

IMG_5764

’s Avonds gingen we zoals ik al vertelde vorige week eten bij Poppe! We hebben een ontzettend leuke avond gehad met z’n vijven en we hebben ontzettend goed gegeten!

IMG_5776

Maandag zat ik weer klaar om te gaan trainen! Ik liet in mijn shoplog van vorige week mijn sportkleding zien en ik ben er zó blij mee! Vooral bij het rennen voelt het zoveel lekkerder, ik voel de kleding eigenlijk helemaal niet zitten en het wordt ook niet zo supernat en klam als katoenen kleding. Ik ben er superblij mee en krijg er ook zin van om te gaan bewegen, haha. Het is echt een motivatie.

IMG_5778

Mijn trainer bedenkt ‘Basic Black battles’ en deze keer was dat 57 keer met de battlerope. De battlerope is een soort lang touw waar een ketting in zit en wat vast zit aan de andere kant van de ruimte. Deze moet je omhoog en omlaag bewegen. Als je op YouTube zoekt op battlerope training dan kan je zien hoe het er uit ziet. Ik haalde de 57 reps in een minuut en daarna deed ik ze nog afwisselend maar dat duurde twee minuten. Ik vind de battlerope leuk! We zijn ook begonnen met de basics van kickboksen en dat vind ik ook erg leuk.

F54D76EB-9102-4289-B20D-A3B023867A00

Zelf er op uit om te rennen, met RunKeeper (een app op mijn iPhone die ik gebruik om steeds wat meer conditie op te bouwen met hardlopen). Ik rende bijna 3km met twee keer een minuut rust. De rest van de week kwam ik er niet meer aan toe maar ben gisteravond nog even op pad gegaan. De luie ik kan nog steeds niet geloven dat ik dit echt leuk aan het vinden ben.

IMG_5785

Leuke pakjes en cadeautjes!

IMG_5787

Echt mijn favoriete eten: paddenstoelenrisotto. Deze keer maakte ik het met twee keer zoveel paddenstoelen. De helft deed ik door de risotto tijdens het maken, de andere helft bakte ik apart in een pannetje en deed ik er later doorheen. Geeft net wat meer bite, yummmmmm

IMG_5789

Ik heb weer zo’n periode dat ik geen genoeg kan krijgen van nagellak. Aaaaa. Ik love deze combinatie!

IMG_5792

En weer trainen… Dit ding vind ik echt vreselijk!!! Het lijkt wel of mijn leven nu uit trainen, eten en nagellak bestaat.

IMG_5795

Chubbbbbyyyyyyyyy

IMG_5796

Ik zag vaak lasagnes voorbij komen op twitter en instagram zonder lasagnebladen, dus zonder pasta. Ik wilde dat altijd nog eens maken, dus dat deed ik! Met plakken gegrilde aubergine en courgette. Natuurlijk wel met kaas bovenop. Dit was zo ongelooflijk lekker! Ik had niet verwacht dat ik de pasta niet zou missen, maar ik vond het juist lekkerder zo! Ik heb er ook nog vega gehakt doorheen gedaan voor wat bite. Ik zal het recept binnenkort delen.

IMG_5797

Granaatappelpitjes vind ik een van de lekkerste fruitsoorten die er is. Samen met ananas.

IMG_5799

Donderdag ging ik voor het eerst in een (voor mij) best lange tijd weer naar Amsterdam. En ik had er zin in, want het was voor Beauty & Suits! Een event georganiseerd door Daan van Social1nfluencers voor beauty YouTubers en bloggers, en marketeers en PR professionals. Een moment om elkaar te ontmoeten én om heel veel van elkaar te leren. Er waren lezingen over o.a. YouTube, presentatietechnieken, psychologie, marketing, erg leuk!

IMG_5800

Lezing van Charlie van YouTube. Er waren heeeel veel beautyvloggers en -bloggers en ook heel veel die ik nog nooit had ontmoet. Ik vond het onwijs leuk en ben uiteindelijk nog lang blijven hangen…

IMG_5802

Check de cocktailkaart!

IMG_5808

Samen met Tim ging ik weer richting Zwolle. Het was onwijs leuk om bekenden te spreken (zoals Charlotte, Tim, Mascha en PR mensen die ik goed ken) maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik ging vol energie naar huis!

IMG_5812

Vrijdag was het tijd voor de voorbereidingen voor mijn verjaardag! Ik wilde het eerst niet vieren maar nodigde vorige week toch wat vrienden en familie uit. Dus: tijd om lekkers te maken! Dit was het boodschappenlijstje…

IMG_5813

  Brownies!

IMG_5817

IMG_5821

Cheesecake! En ik maakte nog andere dingen die dag die niet op de foto staan. Ik zal later alle recepten met je delen zodat je deze heerlijkheden zelf kan maken.

IMG_5826

Zaterdag was het zover: ik was jarig! Ik werd 23. Mijn vriend zei de dag vooraf dat we de wekker moesten zetten (en dat is echt niks voor Willem, op vrije dagen wil hij altijd uitslapen) dus ik vermoedde al iets… En ’s ochtends op mijn verjaardag gingen we ontbijten bij de Librije! Waaaaaaaaaa! Een tijd geleden hebben we dat eens gedaan en daar praten we nog zo vaak over, dat was zo geweldig, dat Willem het voor mijn verjaardag weer regelde. TE LEUK!

IMG_5857

Dit was een deel van ons ontbijt. Bosvruchtensoufflé met witte chocolade, toast met uitsmijter en spek, fruitsalade, mini pizza met ham en geitenkaas, ‘kus van Therese’, huisgemaakte duo penotti, pindakaas en jam, yoghurt met huisgemaakte muesli en verder natuurlijk lekker brood en roomboter. Als eerste gerechtje kregen we een soesje met appelstroop, en daar zat een oude kaas crème in.

We hebben anderhalf uur zitten genieten, wat was dit geweldig en wat een onwijs tof cadeau. Hij weet precies wat ik leuk vind en het mooie van zo’n stevig ontbijt op mijn verjaardag was dat ik de rest van de dag geen honger had, haha. Ook kreeg ik van Willem een weekendje Terschelling met z’n tweetjes binnenkort. Perfecte cadeaus. Totaal niet nodig en veel te veel maar natuurlijk vind ik het wel ontzettend leuk en lief.

IMG_5834

Eenmaal thuis ging de bel, ‘Ik kom een taart bezorgen’… Kreeg ik van Van Orsouw, de bakker op de hoek, deze taart! Wooooooow! Zo gaaf!

IMG_5835

En een pakketje van lieve Lotte!

IMG_5837

IMG_5838

Yummy food! Dit viel allemaal erg in de smaak en het ging bijna op, net als de slagroomtaart. Ik moest zelf natuurlijk wel een stukje proeven van de cheesecake en die was zó lekker…. hmmIMG_5846

Wat ik aanhad op mijn verjaardag. Maar weer eens een spijkerbroek, dat was alweer wat weken geleden!

IMG_5833

Nog een verrassing: de Santé viel in de brievenbus en daar sta ik deze week in! Zo leuk!

  IMG_5860

Feest nagels!

IMG_5862

Mijn hoofd ging er aan…

IMG_5863

IMG_5864

De hele dag zijn er vrienden en familie over de vloer geweest. Ik zei tegen iedereen: kom maar vanaf 15u, wanneer je zelf wil. De hele dag waren er lieve mensen en ik heb zo’n ontzéttend leuke verjaardag gehad. Ik had mijn vriendinnen, vrienden en familie om me heen en heb veel gekletst, gelachen en lekker gegeten en gedronken. Het kon niet beter en ik heb er onwijs van genoten. Rond een uur of één was iedereen weg en toen gingen we moe maar blij naar bed.

IMG_5869

Zondagochtend ontbijtje: roggebrood met een gepocheerd eitje.

IMG_5872

Dit boek kreeg ik van Jacky en Jill. Supervol gezonde ‘clean’ recepten en ook veel tips en uitleg. Geweldig cadeau!

IMG_5874

Zondag wilde ik boodschappen doen maar toen bedacht ik me ineens dat het eerste pinksterdag was… oeps! Restjes eten dan maar, gelukkig hadden we nog lekker veel in huis van mijn verjaardag. Het werden caprese spiesjes (mozzarella, tomaat en basilicum) en mini kebabs (gemaakt van mager rundergehakt, knoflook, sambal en peterselie).

IMG_5877

Gisteravond was het weer tijd om te rennen. Willem ging op de fiets met me mee en ik was weer in een ’45 minuten beweging’-training. Ik heb een 5K training op RunKeeper en bij deze training doe je wat je kan. Vijf minuten warming up en verder wandelen wanneer nodig. Ik besloot een iets groter rondje te maken dan de vorige keer (iets, bijna dubbel zo lang uiteindelijk) en rende 5,35 kilometer in 31 minuten met om de paar kilometer anderhalve minuut wandelen.

IMG_5890

Het klinkt stom maar ik kan echt niet helemaal geloven dat ik meer dan 5 kilometer heb gelopen en niet dood thuis kwam. Het doel is nu dus 5K aan een stuk lopen maar ik blijf rustig doorgaan en de vooruitgang is zo’n onwijze motivatie! Ik snapte nooit wat er leuk was aan hardlopen maar nu begin ik het door te krijgen.

Mijn zondag was verder niet zo spannend. Ik heb vooral lekker uitgeslapen, in mijn badjas rondgehangen, een rondje gerend, een beetje aan MissLipgloss gewerkt en verder maar weinig gedaan. Morgen ga ik lekker veel boodschappen inslaan om gerechten uit mijn nieuwe kookboek te maken en weer trainen. Komende week heb ik alleen op donderdag een event staan in Amsterdam, maar één afspraak in de week in Amsterdam dat gaat nu wel. Ook ga ik vrijdag weer naar kantoor voor het eerst in drie weken. Eens kijken hoe komende week gaat.

Iedereen bedankt voor de lieve berichtjes en felicitaties het afgelopen weekend, dat vind ik echt superleuk en -lief!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.