Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
7 januari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Sneak Peek Januari #1

 Hij zit er alweer op, de eerste week van 2013… Ik begon met het schrijfproces van mijn boek! Spannend, het begin is het lastigst, maar het gaat heel lekker tot nu toe – volgens mij. Verder had ik afgelopen week een superleuke fotoshoot en had ik weer eens zo’n week waarin ik veel foto’s van lekker eten maakte, haha. Kijk je mee?

Ah, heerlijk, een nieuwe Lemony Flutter van LUSH! Hét product voor mooie, gezonde nagelriemen (en dus nagels). Top spul!

Ik kreeg wel een heel bijzonder pakketje met hierin mijn prachtige Frye laarzen. Frye is een merk dat al sinds 1863 bestaat en sinds het begin met de hand cowboylaarzen maakt. Ze hebben nu meer dan cowboylaarzen en alles wordt zorgvuldig met de hand gemaakt met de meest hoogwaarde materialen. Ik draag nooit hoge laarzen, eigenlijk heb ik altijd lage enkellaarsjes, en ik was bang dat deze geweldige laarzen niet om mijn kuiten zouden passen. En: het paste precies! Ze zijn wel wat stug en ik moet ze goed inlopen, maar ik ben zo blij met deze cowboy boots! Ze komen van Boeties.nl. Eens een keer wat anders dan mijn enkellaarsjes!

Oliebollen halen en bij van Orsouw (banketbakker) stond de langste rij. Een goed teken! Na 25 minuten had ik dus oliebollen, en wat waren ze lékker!

Van Sandy kreeg ik hele leuke leren gevlochten armbandjes opgestuurd, ik vind het altijd zo leuk om dit soort armbandjes te combineren met mijn horloge. Arm candy! Check haar Facebook pagina als je ze leuk vindt.

Chubby kijkt het liefst van twee hoog naar buiten, er is van alles te kijken.

Chubby is helemaal niet bang voor vuurwerk! Zelfs om 12 uur toen het los ging bij mijn ouders in de straat en hij lag heerlijk rustig te slapen.

Vuurwerk! Ik koop zelf nooit iets maar vind het wel leuk om het siervuurwerk te bekijken.

Je kon het natuurlijk al lezen en zien, ik was op 1 januari weer te zien bij Koffietijd!

Veel Chubby deze week! Ineens was ik ‘m kwijt toen hij bij mij op bezoek was, lag deze diva languit op m’n bed.

Laatst interviewde bezoekster Birgit me voor haar studie en ze stuurde me nog een pakketje met wat cadeautjes. Onwijs lief! Birgit, ik heb je al gemaild, maar bij deze nogmaals bedankt!

Check dit chocolade iPhone hoesje… Te cool!

En het notitieboekje dat ik van haar kreeg nam ik meteen in gebruik voor de boodschappen! En ja, ‘mozarella’ moet met twee keer z, I know, haha.

Tassen vol! Hiermee fiets ik niet meer hoor, ik loop dan altijd terug.

Geitenkaas prei risotto! Hmmmm!

Ik nam een nieuw klein Moleskine boekje in gebruik voor mijn boek. Om de vooruitgang bij te houden en ideetjes op te schrijven. Dat project verdient wel een eigen notitieboekje!

Dit heb ik áltijd bij mijn beide duimen en het doet zoveel pijn! Het scheurt gewoon in aan de zijkant.

Ik begon afgelopen week aan het schrijfproces van mijn boek! Ik ben al eventjes met alles er om heen bezig (marketing, beeld, fotoshoot), maar nu is het schrijven echt begonnen! Het begin was wel even gek, maar inmiddels zit ik er echt in. Ik vroeg wat auteurs om me heen wat voor ‘dagdoel’ zij altijd hebben en deze professionele schrijvers gaven aan dat ze tussen de 1.000 en 2.000 woorden per dag schrijven, met soms uitschieters. Ik besloot 2.000 woorden aan te houden als dagelijks doel en gewoon te kijken hoe ver ik per dag kom. Inmiddels (het is zondag terwijl ik dit tik) zit ik bijna op de 16.000 en ik heb dus gemiddeld 4.000 woorden per dag geschreven. Het gaat heel vlot, ik weet precies wat ik vertellen wil en het rolt er eigenlijk zo uit. Voor mijn gevoel gaat het heel goed, maar ik heb nog niks aan de uitgeverij laten lezen. Ik vind dat wel echt heel spannend, zouden ze het wat vinden?

Ik vertelde al dat ik heel januari vrij had gehouden voor het schrijven maar in de praktijk gaat het wel wat anders, al maakt dat niet uit. Als ik maar hoofdzakelijk de tijd heb voor mijn boek!

Donderdagavond ging ik met Karen wat eten bij Brasserie Jansen. Karen leerde ik kennen tijdens de culinaire persreis naar de Lorraine (Frankrijk) en nadien hielden we contact. Het was inmiddels wel tijd om bij te kletsen en dus kwam ze gezellig naar Zwolle. We wilden eigenlijk bij het Pestengasthuys eten maar heel veel restaurants zijn nu dicht (ze gaan dan in de tweede week van januari weer open) dus gingen we voor Brasserie Jansen. Ook een favoriet, wat is het eten daar toch lekker, en de sfeer is super.

Dit vind ik zó lekker: advocaat met slagroom. Heel ouderwets en echt een bejaardenhapje, maar ik vind het heerlijk. Bij Jansen stond het op de kaart en ineens had ik er zoveel zin in. Dit was dus mijn toetje. Verrukkelijk.

In bed nog even Grey’s kijken <3

In mijn boekje houd ik de vooruitgang bij. Inmiddels zit ik dus bijna op 16.000.

Van de leuke sieraden webshop Sparkle By Susie kreeg ik een heel leuk armbandje en oorbellen. Nu ik weer wat langer haar heb vind ik oorbellen wel weer leuk, wel even wennen! Thanks Susan, super leuk en lief!

Vrijdag kwam fotografe Mariët Mons bij mij om foto’s te maken. Al een hele tijd geleden (zeker anderhalf of twee jaar) mailde ze me of ze me mocht interviewen voor een project, én of ze me op de foto mocht zetten. Natuurlijk! Doordat we allebei druk waren kwam het er alleen niet van. Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover. Ze maakte foto’s voor haar eigen project en ik wilde zelf ook wel weer graag wat professionele en up to date foto’s (met mijn nieuwe kapsel) en dus stond vrijdag in het teken van de fotoshoot. Mariet is een onwijs leuke meid, het klikte meteen en we ontdekten dat we heel erg op elkaar lijken.

Als je nog een heel goede én leuke fotografe zoekt voor bijvoorbeeld een bruiloft of iets anders bijzonders, denk aan Mariët! Ze is superleuk en onwijs goed. Check hier haar Facebook pagina waar je ook meer werk van haar kan bekijken.

We hebben zelfs dezelfde horloges, alleen in een andere kleur.

We gingen even ergens lunchen (‘Hee, jij weer!’ zeiden ze bij Jansen) om daar ook even het resultaat te bekijken. Wat heeft ze geweldige foto’s gemaakt, ik ben er zo blij mee! Ik heb er al een paar gekregen en je zal ze zien verschijnen hier op de site, sommige foto’s heb ik al in gebruik genomen, bijvoorbeeld op de ‘over mij’ pagina.

Hmmmm! Mariët, ik vond het onwijs leuk je eindelijk te ontmoeten! Soms ontmoet je iemand waar het meteen geweldig mee klikt, jij bent zo iemand. Thanks!

Na de fotoshoot nog even naar kantoor. De stage van Pleunie zit er bijna op en ze is nu bezig met haar stageverslag. Onwijs leuk om te lezen, en de voorkant is een pláátje, toch?

Helemaal aan het einde van de middag was het tijd voor een SEO (search engine optimalization) meeting met de SEO expert, zowel voor de shop als voor mijn blog en YouTube. Na zo’n meeting ben ik altijd helemaal blij, ik leer er zoveel van en kan dan meteen aan de slag met de tips en stappenplannen die ik krijg.

Willem en ik konden onze ringen ophalen! Op Terschelling gaven we elkaar allebei (toevallig!) een setje ringen en we kozen zijn setje. Ze moesten nog op maat besteld worden en vrijdag konden we ze ophalen. We gaan niet trouwen, maar we willen wel graag iets van elkaar bij ons dragen. Ik moet héél erg wennen aan een ring. Ik draag nooit een ring, en altijd als ik er wel een draag gooi ik hem na een paar dagen af omdat het me irriteert. Ik heb hem nu 2,5 dag om en ik begin er een beetje aan te wennen. Ik ben er super blij mee, ik vind hem gewoon heel erg mooi en ik vind het bijzonder om altijd iets te dragen wat me aan mijn vriend doet denken.

’s Avonds had ik eigenlijk geen zin om te koken maar ik móest van mezelf (anders zou het pizza of patat worden). Ik begon maar eens aan de paddenstoelensoep die ik al een tijdje wilde maken. Check deze siamese tweeling paddenstoel!

Paddenstoelen, ui, bleekselderij, knoflook, tijm en peterselie in de pan…

Na tien minuten ziet het er zo uit.

Bouillon erbij, koken, pureren, room erbij, klaar!

Lekker met knapperige broodjes (ciabatta in de grillpan gedaan)

Superlekker! En dit soepje is echt erg gezond, het zit propvol groente (600 gram champignons, een ui, bleekselderij) (en ja, er zit ook room in, maar het is maar 75ml op een portie voor 4 – 5 personen).

Terwijl Willem op mijn MacBook wat dingen aan het doen was, wilde ik zaterdag ook graag hangend op de bank een stuk schrijven. Geen zin om achter mijn bureau te zitten. Dus pakte ik mijn draadloze toetsenbord van mijn iMac, verbond die aan mijn iPad en ging aan de slag. Werkt prima! Een laptop is fijner, maar dit werkt ook heel goed. Ik doe dit in Pages (tekstverwerker), mail dat naar mezelf en zet het op mijn computer dan gewoon in het Word bestand waarin ik mijn boek aan het schrijven ben. Werkt goed, zo kan ik in de trein ook wel schrijven (alleen is dat toetsenbord zo groot in vergelijking met de iPad mini, haha!).

De soep was de volgende dag nog lekkerder! Ik maak altijd expres teveel eten en de dag er na komt het altijd wel op. Heerlijk!

Zaterdagavond had ik écht geen zin om te koken, ook omdat ik alleen was, dus bestelde ik sushi en at ik dat lekker op onder het genot van Grey’s Anatomy.  Daarna schreef ik nog een stuk en toen kwam vriendinnetje Marije om bij te kletsen.

…en om New Girl te kijken! Ik heb de dvd’s van het eerste seizoen dus daar keken we een paar afleveringen van.

Op zondagochtend de wekker gezet, want we gingen ontbijten bij de Librije! Haha, heel decadent, maar we wilden dat al een hele tijd een keer doen. Ik heb vorig jaar zowel bij het Zusje als bij De Librije zelf gedineerd en ik vond dat zo’n geweldige ervaring. Ik hoorde van mensen om me heen dat het ontbijt daar ook te gek is (en een stukje betaalbaarder) dus gisteren besloten we gewoon te reserveren. In eerste instantie wilde ik wachten tot een speciaal moment, maar waarom wachten op een speciaal moment als je ook gewoon iets kan doen wat je ontzettend leuk vindt? Right! Dus: opmaken op zondagochtend. Check deze pan p0rn, haha!

Een van mijn favoriete blushes: Deep Throat van NARS. Ik wacht tot het moment dat ik de pan raak, het kan niet meer lang duren, ik heb deze blush al een jaar of vier en gebruik hem heel vaak.

Librije’s Zusje! Lekker rustig op zondagochtend. Je hoeft er niet te slapen om er te ontbijten, je kan ook ‘van buitenaf’ reserveren.

En oh… Wat was het geweldig leuk! En lekker vooral! Ik heb nog nooit zo’n bijzonder en verrassend ontbeten. We aten onder andere mini hamburgers (de ‘Belleburgers’)(grote foto), heerlijk brood met huisgemaakte jam met specerijen en pindakaas met citroengras, toast met ‘chorizo’ en paprika, toast met geitenkaas en ‘piccalilly (foto rechts onder)’, eitje met hollandaise (foto in het midden rechts), witte chocolade soufflé (rechts boven), vers fruit met vanille en verveine (boven midden), te gekke vruchtensappen (zoals bloedsinaasappel met kaneel en specerijen, ik had appel met verveine), letterlijke ‘stok’broodjes met zolderspek, heerlijke koffie… Een bizar ontbijt, verrassend, zo lekker! Ergens ook traditioneel, want het was eigenlijk een ontbijt met brood, eieren en spek, maar dan op de Librije manier. Te gek, echt te gek, ik wilde dit al zo lang! Het overtrof mijn verwachtingen en we hebben er onwijs van genoten. Mijn favoriet was trouwens de witte chocolade soufflé. Ohhh..

Kleine oogjes, haha! We zaten er juist vrij laat (11u) maar ik zat tot zaterdagnacht een uur of drie te schrijven dus echt lang slaap had ik niet gehad. Normaal ben ik geen nachtmens en lig ik altijd voor twaalven in bed, nu ben ik ineens productief na twaalven. Het voelt dan ook een beetje als ‘gewonnen’ tijd om dat ik normaal dan slaap, maar ik wil er geen gewoonte van maken.

Hoe tof is deze hoes voor mijn iPad mini?! Ik heb hem zelf ontworpen bij Egosketch. Je kan heel makkelijk je eigen hoes ontwerpen (voor allerlei soorten tablets). Ik had de hoes de volgende dag in huis, precies zoals ik hem ontworpen had en hij is heel stevig. Mijn iPad mini past er precies in! Onwijs tof. Ik geef op de Miss Lipgloss Facebook pagina trouwens drie Egosketch sleeves weg, die je natuurlijk zelf mag ontwerpen!

Ik kwam ineens deze pasfoto tegen van drie jaar geleden. Deze zit ook in mijn paspoort. Wat zie ik er daar anders uit!

Zondag is echt onze luie dag. Willem kijkt een film in bed, ik zit lekker te shoppen op eBay. Ik koop daar altijd accessoires voor mijn iPad en iPhone, zoals hoesjes, screen protectors, dat soort dingen. Dat scheelt een hoop, in de winkel is dat allemaal een stuk duurder. Verder schreef ik zondag nog een stuk voor mijn boek en maakte ik natuurlijk weer de Sneak Peek.

Komende week heb ik een aantal afspraken voor mijn boek (bij de uitgeverij, met de vormgeefster, bij de shop) en ga ik weer lekker veel schrijven. Het is nu echt begonnen, zo leuk, ik heb er nu al veel plezier van. Een goede eerste week van het nieuwe jaar!

Een fijne week gewenst! Liefs!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.