Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
30 april 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Sneak Peek April #4

Goedemorgen, maandagmorgen: Sneak Peek tijd!

 


Wat was ik blij toen ik het Renault filmpje voor het eerst te zien kreeg! Ik vond het superleuk geworden, en ik ben echt IK in de video. Superleuk gedaan door Stormchasers!

Woehoe, de Color Bugs!

Vlog afgemaakt voor op de site!

M’n Wreck This Journal er weer eens bijgepakt, wat is dat toch leuk! Moet ik echt weer eens mee verder gaan.

Hihi… Four letter words!

Waaa, kleurrijk!

Zo geinig!

Zo dan, dat werd tijd! Boekenkast uitgezocht en alle boeken die ik niet (meer) lees of niet (meer) leuk vind er uit gehaald om weg te geven of naar de tweedehands boekhandel te doen. Nu nog even opnieuw indelen. Ik doe het niet op kleur (te onoverzichtelijk met zoveel boeken), maar op naam van auteur. Nu nog even een keer de tijd voor vinden!

M’n melkopschuimer er weer eens bijgepakt, alleen de verhoudingen van m’n latte niet helemaal goed gedaan, woeps, haha. Alsnog heel lekker.

Zoooo lekker. Binnenkort ook een recept van hier op de site: gekarameliseerde appeltjes! Hmmm!

Uitdaging: voor de hele week boodschappen doen. Normaal doen wij wel vier keer per week boodschappen en kijken we niet echt vooruit, nu deed ik het voor zes dagen vooruit. Ik kon niet meer fietsen, dus moest lopen en het resultaat was een heel volle koelkast. Scheelt een hoop geld (want: vaker boodschappen doen is ook meer onnodige dingen kopen) en tijd. Maar ik doe het toch niet weer zo. Wel voor 2 of 3 dagen, maar niet voor zes. Mijn vriend en ik zijn beide druk en het komt wel eens voor dat we toch ineens niet thuis eten en dat vind ik zonde van het eten, zeker als dat een paar dagen achter elkaar gebeurt. Maar toch leuk om een keer geprobeerd te hebben!

Volle koelkast 🙂 altijd fascinerend vind ik dat om te zien, koelkasten van andere mensen!

Dinsdagochtend onderweg naar de Jaarbeurs Utrecht, want ik ging samen met mijn compagnon Johan spreken op de E-Commerce dagen! We hielden een presentatie over ‘Van Blog naar Shop’. Spannend, ik had wel een beetje kriebels in mijn buik!

De nog lege zaal… Gelukkig niet zo groot! Prima om mee te oefenen voor een eerste keer 😀

De zaal zat nokkie vol, er moesten nog mensen staan, en ik vond het zó leuk om te doen! We vertelden allebei van alles over het E-commerce proces (hoe bouw je een webshop) met voorbeelden uit de MLG shop, en ik vertelde veel over social media en hoe we blog en shop combineren. Toen ik er eenmaal stond vond ik het echt niet eng meer! Ik geef wel eens advies aan bedrijven, of ik kom iets vertellen over bloggen en social media, maar vaker in kleine groepjes, gewoon aan tafel. Nu was het echt een presentatie voor zo’n vijftig man,  toch wel wat enger, maar zo leuk om te doen, en er kwamen zoveel leuke reacties op! Ik vind het ontzettend leuk dat bedrijven en beurzen me voor dit soort dingen vragen, ik vind het heel erg leuk om mijn verhaal te vertellen. Thanks ook voor bekenden die gekomen waren, heel lief!

Bij thuiskomst stonden er pakketjes op me te wachten, onder andere de Beautybox 🙂 Weer leuke dingen om over te bloggen!

Ik raak deze dingen al-tijd kwijt… Maar vind ze te duur om in de winkel te kopen, en dus bestel ik ze altijd voor een paar dollar op eBay. Goedkoop, goede kwaliteit en handig om een backup te hebben van die kabeltjes.

Iets nieuws geprobeerd, preirisotto met geitenkaas… WOW! Wat was dat ontzettend lekker! En met superveel groente (er gingen drie preien in een portie voor 3 personen), jummmm! Niet moeilijk om te maken ook.

Guacamole gemaakt, hmmm.

Thuis vlak voor dat ik wegging nog even aan het werk, dan ga ik vaak even achter m’n laptop aan de keukentafel zitten. Even lunchen, nog wat dingetjes doen en dan snel de trein halen.

Op het station wachten! Ik breng daar altijd heel wat uurtjes door, ben er altijd veeeel te vroeg… Typisch Cynthia! Te laat komen zit niet in mijn systeem, dus ik ga altijd heeeeel vroeg bij huis weg, dus ik ben overal altijd te vroeg, haha.

Waar is de lente gebleven? Overal is het grijs en grauw, blegh!

Lekker relaxen in de trein, even geen laptop of boek, gewoon even muziek luisteren (de laatste weken steeds The Teddybears, dat is zulke leuke muziek!) en naar buiten staren.

Ik was op bezoek bij een reclame bureau in Amsterdam en wat zitten ze mooi op de Keizersgracht! Wauw, wat een uitzicht!

Op de presentatie van het nieuwe merk Etat Pur, en daar waren hele lekkere geitenkaas hapjes! Hmmmm!

Er was een pop-up store van Etat Pur waar ik later natuurlijk meer over vertel!

In de trein onderweg naar huis gebeurde zó iets leuks! Ik zat gewoon in de trein toen een dame tegenover me ineens zei: ‘Hey! Ik zit volgens mij op jouw site te kijken!’ en toen liet ze haar iPad zien waarop ze op mijn site zat te browsen. ‘Ik check elke dag in de trein je nieuwe blogposts!’ Ik kom wel vaker bezoekers tegen, maar dit vond ik nog wel iets meer bijzonder, omdat ze ineens ontdekte dat ik gewoon tegenover haar zat terwijl ze op mijn site aan het kijken was! Echt ontzettend leuk, ik zat eigenlijk een beetje in een dipje maar dat vrolijkte me echt weer helemaal op!

Mijn sleutelbos. Of nou ja, één van mijn sleutelbossen. Ik heb er meerdere, ook een met sleutels die ik minder vaak gebruik, zoals die van het huis van mijn ouders, of met reservesleutels van fietsen. Aan de bos die ik het meest gebruik heb ik een stuk sushi hangen, haha! Die heb ik in Tokyo gekocht toen ik daar 2,5 jaar geleden was. Het is elke dag weer een leuk aandenken 🙂

Het was afgelopen vrijdag de laatste stagedag voor Aranka! Zij liep stage bij de Miss Lipgloss Shop en ik kon haar natuurlijk niet met lege handen naar huis laten gaan. Naast een bon voor de shop van €20 kreeg ze van mij ook een goodiebag met wat lekkere beautyspullen (met daarin Daisy van Marc Jacobs omdat ik wist dat ze die zo graag wilde) en een kaartje.

Maar voor ze ’s middags haar presentatie deed eerst een dagje werken op kantoor. Vrijdag is shopdag! Ik zit nu al een paar weken bij het designersblok, omdat we tijdelijk bij onze shop twee stagiaires hadden, dus mijn plekje was even ingenomen. Nu Aranka klaar is, en we alleen Linda hebben, kan ik mijn ‘eigen’ plek bij het retailblok weer innemen. Een stuk rustiger werken, haha! Wordt de hele dag afgeleid door de zeven creatievelingen daar 😉

En omdat ik voor eventjes bij het designblok zat ging ik vrijdag mee met de designlunch! Een keer in de zoveel tijd gaan de designers even buiten de deur lunchen met z’n allen en ik werd mee uitgenodigd. Gezellig! We gingen naar Brasserie Jansen, nieuw in Zwolle, dus ik was wel benieuwd.

De inrichting is in ieder geval te gek, heel gaaf zo, die kale, grove muur. En die vloer! Wauw!

Ik had paddenstoelenrisotto en wat was die lekker! Hmmmm… Ik ben echt gek op risotto.

Supertoffe poster! Ik wil die ook!

Nieuwe teksten geschreven voor op de bedankkaartjes die je bij een bestelling krijgt. Ze waren op, tijd voor nieuwe dus!

Leuk om soms even Google Analytics Realtime te bekijken, vrijdagmiddag rond een uur of 16u waren er 336 bezoekers tegelijk op MissLipgloss.nl. Toch wel raar om me voor te stellen, zoveel mensen tegelijk die even door de site heen bladeren!

Vrijdagmiddag om 16u was het zover, de presentatie van Aranka’s eindopdracht voor stage! Het hele kantoor was aanwezig en ze was super zenuwachtig, maar ze heeft het zo goed gedaan!

Presenteren… Ze heeft haar stage voldoende afgerond, gefeliciteerd Aranka!

Bij mijn favoriete sushirestaurant in Zwolle (Lin Shing) eten met twee vriendinnen en het vriendje van één van mijn beste vriendinnen. De eerste keer dat ik hem ontmoette, heel officieel dus 😉 Was weer heerlijk, op het eind ontdekten we dat we in totaal vier uur gegeten hadden, en ooo wat hebben we genoten!

Zaterdagavond was mijn ‘Smeren voor het goede Doel’ avond! Hier vertel ik in een los artikel even meer over, het kwam er kort op neer dat ik producten verkocht die ik ‘over’ had voor kleine prijsjes, waarvan de opbrengst vervolgens naar Plan Nederland ging. Het was echt iets kleins voor familie en vrienden. Een gezellige avond met lekker te eten en te drinken, en cadeautjes kopen voor jezelf én geld geven aan een goed doel. Beter kan niet, toch?

In totaal kwamen er zo’n twintig mensen, en daarmee zat mijn huiskamer ook wel vol! Heel gezellig was het, maar ik vertel daar later even meer over.

Inmiddels is het alweer maandag, koninginnedag! Ik doe niks bijzonders dit jaar. Vorig jaar heb ik het echt flink gevierd met vriendinnen, dit jaar doe ik wat rustiger aan. Ik ben nu bij mijn ouders, zij wonen in een klein dorpje vlakbij Zwolle waar het altijd lekker rustig is. Ik ben de drukte even ontvlucht dus, haha! Afgelopen week was uiteindelijk nog wel drukker dan ik oorspronkelijk gedacht had, haha! Komende week staan er ook wel wat afspraken, zo ga ik donderdag naar Voorthuizen voor een Hannah Experience, ben heel erg nieuwsgierig!

Bij deze iedereen een hele fijne week gewenst, wat je ook gaat doen! Enjoy en tot volgende week maandag 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.