1 december 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer

Smashbox Photo Finish 24hour Shadow PrimerIk houd niet vaak heel erg vast aan één bepaald product. Kan ik ook niet, want ik wil van alles testen voor MissLipgloss.nl! Toch deed ik dat wel bij oogschaduwbasis. Too Faced Shadow Insurance is al zo’n vier jaar mijn vaste oogschaduwbasis. Sinds mijn laatste tubetje op is, geef ik eens een andere primer een kans. Hoe bevalt Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer?

De Sneak Peek komt morgen online! Ik ben even aan het uitslapen van I LOVE BEAUTY 🙂

Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer

Mijn favoriete oogschaduwbasis, Too Faced Shadow Insurance, kost €16,50 voor 12ml. Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer kost €20,50 voor 12ml, een stuk duurder dus. Máár: mijn favoriete oogschaduwbasis is niet meer in Nederland te koop sinds Sephora vertrokken is. Natuurlijk kan ik hem wel in het buitenland kopen of bestellen, maar het gemak van ‘even naar de Sephora’ is er natuurlijk niet meer. Anyway, de Smashbox primer blijft vier euro duurder voor dezelfde inhoud.

De verpakking van Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer ziet er leuk uit. Een tubetje met een ‘roestvrij staal’ effect.

Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer

Op de tube staat dat je hem moet aanbrengen op je oogleden en dan even 60 seconden moet laten drogen. Oh, oké! Dat deed ik nooit met TFSI.

P1410144

Het doosje dat om de tube heen zit.

Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer

De beloftes! Deze oogschaduwbasis moet er voor zorgen dat je oogschaduw 24 uur op haar plek blijft zitten. No fading, creasing of smudging! Bestand tegen zweet en vocht. Dat klinkt goed en is precies wat ik zoek in een oogschaduwbasis.

Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer

De bestanddelen. Wow! Veel. De basis is siliconen met talkpoeder.

Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer

Meteen het allergrootste irritante nadeel: de verpakking. Er zit best een groot ‘gat’ in de tube waar de basis uitkomt waardoor ik heel vaak teveel pak. Je moet best wel hard in het tubetje knijpen om er wat basis uit te krijgen omdat het product best stevig is, en dan heb je door zo’n mega gat al snel teveel. Doe mij dan maar de verpakking van Too Faced Shadow Insurance, die heeft zo’n mini ‘tuutje’ waar je met veel precisie een heel klein beetje primer uit kan halen. ‘Life-proven’. Nou, dat zal wel, dus.

Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer

Dit is wat ik er elke keer zo’n beetje uit pak en da’s echt veeeeeel te veel. Maar je ziet wel even goed de substantie. De Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer is vrij dik en stevig.

Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer

Maar hij smeert wel makkelijk uit en is compleet onzichtbaar op je huid. Dat vind ik prettig, ik wil geen basis met glittertjes of kleurtjes. Dat regel ik wel met mijn oogschaduw.

Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer

Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer

Ter vergelijking heb ik drie oogschaduwkleuren (van Flormar) zonder basis (boven) en met basis aangebracht (onder). Ik merk niet echt verschil, de kleuren zijn niet intenser of feller. Dus op dat vlak doet de primer niet zoveel, maar dat hoeft van mij ook niet, mijn Too Faced primer deed dat ook niet.

Aanbrengen op de oogleden gaat gemakkelijk en ik wacht braaf eventjes voor ik met mijn oogschaduw aan de slag ga. In de tussentijd breng ik gewoon mijn blush aan. Oogschaduw aanbrengen gaat prima! Ik merk helemaal niet dat er een basis onder zit. Hij is niet stroef of plakkerig of nat, het is gewoon alsof ik op mijn naakte oogleden aan het werk ben. Top, dus! P1410195

De foto links maakte ik toen mijn oogschaduw er net op zat, om half negen ’s ochtends. Ik heb trouwens een oogschaduwpaletvan Flormar gebruikt, maar dit moet werken met elke soort oogschaduw die er is. Dior of Catrice, dat maakt niet uit.

De foto rechts maakte ik ’s avonds om tien uur. Vlak hierna haalde ik mijn make-up er af om naar bed te gaan. Tja, wie draagt er nou oogschaduw 24 uur lang? Ik niet. Dus ik testte het zo’n dertien uur en dat haalde de Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer met gemak. Mijn oogschaduw zit nog net zo als vijf minuten nadat ik het aanbracht. Top. Precies wat je mag verwachten van een oogschaduwbasis!

Pluspunten

  • Verkrijgbaarheid: bij Douglas, zowel online als in de fysieke winkel
  • Een tube werkt hygienisch
  • De primer is transparant, je ziet er niks van
  • Verdeelt makkelijk
  • Oogschaduw aanbrengen gaat top, de primer is niet stroef, nat of plakkerig
  • Mijn oogschaduw blijft muurvast zitten totdat ik het er zelf weer afhaal
  • De primer is zuinig, mits ik het er zelf heel voorzichtig uithaal. Je doet eeuwen met zo’n tubetje

Minpunten

  • €20,50 voor 12ml primer is niet goedkoop, echter doe je wel echt zo’n twee tot drie jaar met zo’n basis – wel even checken of hij niet raar gaat ruiken want dan is hij niet meer goed
  • Het grote ‘gat’ in de tube is mega onhandig, je kan maar moeilijk een héél klein beetje pakken zo

Smashbox Photo Finish 24hour Shadow Primer kost €20,50 en is bij Douglas te koop.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.