Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
16 juli 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Slim je koffer inpakken – beauty-editie

Ik heb al eens tips gegeven over hoe je nu het handigst je koffer kan inpakken voor een tripje. Maar ik heb nog nooit tips gegeven over hoe je dat nu specifiek voor je beauty spullen kan doen. En ik heb er heel wat!

Een toepasselijke blogpost deze ochtend in plaats ven de Sneak Peek. Ik ben er een weekje tussenuit en heb geen internet! Ik kon mijn Sneak Peek dus niet maken voor vandaag. Maar maak je geen zorgen, Jill en Jacky (zij werken voor MissLipgloss.nl) zijn deze hele week stand by om de comments te modereren en waar nodig vragen te beantwoorden!

Ten eerste: hoeveel mag je meenemen? Het is nogal een verschil of je alleen handbagage meeneemt of dat je een koffer mee mag van 32 kilo. Ik stem mijn keuzes altijd daar op af. Mag ik heel veel kilo’s mee? Dan neem ik gewoon lekker de producten mee die ik altijd gebruik, een kilootje meer of minder maakt niet uit. Alles full size, geen probleem. Ik ga er bij deze blogpost voor het gemak maar van uit dat je een beetje light je koffer in wil pakken. Niet teveel meenemen, dus!

 

Altijd: maak een lijstje. Hoe kort je tripje ook is, schrijf op wat je mee wilt nemen. Op die manier kan je afstrepen en vergeet je helemaal niks! Ik gebruik altijd de ‘Pack This!’ Knock Knock Pad, helaas is die niet in Nederland te koop. Je kan natuurlijk ook je eigen lijstje maken.

 

Als je alleen handbagage meeneemt, dan is het nog een iets ander verhaal. Dan gelden er namelijk regeltjes voor wat je mee mag aan vloeistoffen! Namelijk de volgende:

  • Geen enkele verpakking mag groter dan 100ml zijn
  • Het moet in een transparante ziplock zak die je bij de security uit je handbagage moet halen
  • In totaal mag je niet meer dan 1 liter mee

Daar moet je dan dus rekening mee houden bij de keus welke producten je meeneemt. Wat het aller makkelijkst is: koop van die kleine reisflesjes bij de drogist en vul die met jouw favoriete producten. Ik ‘spaar’ zelf altijd kleine verpakkingen van fijne producten, zodat ik die mee kan nemen in mijn handbagage.

Als je ruimbagage mee neemt, maar geen onbeperkt aantal kilo’s, moet je natuurlijk wel gaan bedenken wat je mee wilt nemen. Je kan helaas niet je hele beauty stash in je koffer gooien… Het liefst neem ik zelf producten mee die ik thuis ook gebruik. Die giet ik dan in kleine flesjes en potjes, zodat ik precies genoeg heb, en niet teveel mee sleep. Of ik koop juist kleine verpakkingen van die producten, en als ik mazzel heb, heb ik gewoon sample sizes van mijn favorieten liggen.

Wat ook kan is juist producten meenemen die bijna op zijn. Een fles shampoo waar nog een beetje in zit, een potje crème met genoeg voor een weekje. Die kan je dan op de plek van bestemming weggooien voor je weer naar huis gaat, omdat je ze dan hebt opgemaakt!

Je moet natuurlijk selecteren wat je meeneemt. Bedenk je vooraf wat voor trip je gaat maken. Je neemt andere producten mee op een zonvakantie dan op een wintersport of een weekendje weg in Nederland. Op een zonvakantie neem je genoeg (hoge!) SPF mee, op een wintersport juist lekkere body crèmes voor in het koude weer. Bedenk bij elk product dat je pakt: zal ik dit gebruiken? Gebruik ik dit normaal ook? Heb ik het echt nodig? Je kan ook gewoon een toilettas volgooien en er nog even goed naar kijken voor je het in je koffer stopt (mijn manier). Soms trek ik er vlak voor vertrek dan nog wat dingetjes uit die ik toch niet nodig ga hebben (waarom zou je vier parfums meenemen voor een week? Één is genoeg!).

Qua make-up zijn sample sizes een beetje lastig, maar gelukkig zijn make-up verpakkingen nooit zo groot. En wat heb je nu eigenlijk echt nodig? Als ik een paar nachten (of meer) wegga neem ik altijd mee: basis, foundation, poeder, blush, mascara, oogschaduwbasis, 1 oogschaduwpalet, kwasten, lipgloss. Daar kan ik prima mee uit de voeten en meer heb ik op een korte trip niet nodig. Als ik een week (of langer) ga neem ik wel wat meer mee zodat ik iets meer keus heb, maar het hangt ook af van het soort reis. Bij een echte strandvakantie neem ik juist weer minder make-up mee. Neem gewoon de basics mee waarmee je een prima dagelijkse look kan maken, en een leuke look voor een etentje of iets dergelijks. Ik vind Sleek paletjes daarvoor heel handig.

Wil je graag een föhn en stijltang meenemen? Neem dan niet je grote bakbeesten mee, maar ga voor travelsizes. Zo heb ik een kleine reis fohn van Remington en een reis stijltang van Tigi. Hartstikke handig! Ze voldoen prima voor op reis, ze zijn natuurlijk niet zo fijn als de producten die ik thuis heb, maar ze zijn goed genoeg.

 

Hoe vaker je weggaat, hoe beter je na een tijdje weet wat je nodig hebt en echt gebruikt. Wees vooral niet té streng, want het is vervelend als je op de plek van bestemming echt een product mist. Maar gooi ook niet je koffer vol, want het is ook niet prettig om heel veel mee te slepen, waarvan je dan maar heel weinig echt gebruikt. Heb jij nog goede pak-tips?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.