Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
27 oktober 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chicklit
Een MissLipgloss artikel

Skinny Bitch

Skinny Bitch
Rory Freedman & Kim Barnouin
Uitgeverij Truth & Dare
ISBN 978 90 499 9891 2
€ 12,95 Koop bij Cosmox: geen verzendkosten


Skinny bitch is geen standaard dieetboek, maar een scherpe, humoristische aanval op het eten van rommel. Met uitspraken als ‘frisdrank is vloeibare satan’ en ‘je bent achterlijk als je denkt dat je door het Atkins-dieet slank wordt’ worden vrouwen aangespoord om niet zozeer te lijnen, maar gezond te gaan eten en er daardoor weer fantastisch uit te zien.


In de Verenigde Staten zijn al bijna 1 miljoen exemplaren van dit boek verkocht en het is hét lijfboek van Victoria Beckham. Op verschillende fora waar ik wel eens kom, werd veel gesproken over dit boekje. Meiden gingen er écht gezonder door eten en vielen ook echt af met behulp van dit boekje. Ik werd zelf wel érg nieuwsgierig naar dit boekje en besloot hem te lezen.

Ik eet minder vlees na het lezen van Skinny Bitch en ik heb al staan zoeken in de supermarkt naar soja als vervanger voor drinkyoghurt. En mij haal je niet snel van mijn eetgewoontes af. Dit boek is shockerend, maar erg goed voor elk meisje dat nu écht eens wat gezonder wil gaan eten. Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken, bijvoorbeeld over vlees, zuivel, koolhydraten, eiwitten, suiker… Alles wat je er over moet weten staat er in.

De auteurs, Rory Freedman en Kim Barnouin zijn, zacht uitgedrukt, een beetje rechtstreeks. Enkele quotes uit het boek: ‘Goed. Gebruik je verstand. Je moet gezond worden als je slank wilt zijn. Gezond = slank. Ongezond = dik.’ Pakkende eerste zin van een boek, niet? En ‘Je moet wel een volslagen idioot zijn om te denken dat je van het Atkins-dieet slank wordt’. Het hele boek staat vol met keiharde zinnen, de lezer wordt hier en daar uitgescholden voor ‘domme koe’ en ga zo maar door. Of je daar van houdt, is aan jou, maar dit boek schudt je wél wakker.

Het rare is dat je na het lezen van verschillende dieetboeken (noem een Sonja Bakker, een Mathijs Vrieze en dit boek) niet meer weet wat je geloven moet. Van de een mag je wel vlees, van de ander niet. Van de een mag je maximaal 2 bananen per week, van de ander mag (moet!) het onbeperkt. Wie moeten we geloven?

Iets wat zeker is, is dat Skinny Bitch je ogen opent over al het eten dat je naar binnen stopt en zéker over dingen als vlees en zoetstoffen. Na het lezen van dit boek denk je twee keer na over wat je in je mond stopt. Niet dat ik nu meteen veganist wordt (want dat willen de auteurs van dit boekje het liefst), maar ik ben absoluut minder vlees gaan eten. Een echte must-read, dit boekje. Al is het maar om het gewoon allemaal te weten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.