Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 februari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • gezond
 • guacamole
 • lekker eten
 • recept
Een MissLipgloss artikel

Simpel recept: Guacamole


Het is al een hele poos terug dat ik een recept deelde hier op de site. Het werd dus wel weer tijd! Vandaag vertel ik je hoe je guacamole kan maken, iets waar ik echt dol op ben!

Guacamole maak ik zelf heel vaak, ik vind het superlekker én het is heel gezond. Guacamole maak je van avocado, en dat zit vol met goede vetten en vitamines. Guacamole is een soort sausje, wat je kan eten bij bijvoorbeeld wraps of taco’s. Het kan ook heerlijk op brood of op een cracker, of dippen met tortillachips! Hmmmm.

Wat heb je nodig voor mijn recept:

 • Een avocado, goed rijp
 • Sambal oelek
 • Peper
 • Zout
 • Knoflook
 • Een sjalotje
 • Chili poeder
 • Citroensap

Dit is een recept die ik zelf samen heb gesteld, het is niet dé manier om guacamole te maken, maar wel mijn favoriet.

Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Als ‘ie goed rijp is kan je de schil er zo aftrekken. Doe de avocado in een bakje en prak dit met een vork goed fijn zodat je een papje hebt. Als je avocado nog niet zo goed rijp is, kan je er wat room of crème fraiche door doen, maar met een goed rijpe avocado is dat niet nodig. Snijd het sjalotje in mini stukjes en doe dat erdoor. Nu doe je er een theelepel sambal bij, snuf peper en zout, beetje Chili poeder, een teentje verse knoflook of knoflookpoeder en wat druppels citroensap. Roer dit door elkaar.

Naar smaak kan je meer of minder van de pittige ingrediënten gebruiken (sambal en chilli), ik vind het erg lekker als het goed pittig is.

Nu is je guacamole klaar! Snel en simpel en ontzettend lekker. Trouwens, als je avocado nog niet rijp is, leg hem een dagje bij een banaan in een papieren zak. Op die manier is ‘ie zo rijp.

En heb je wat avocado over? Gebruik hem dan als maskertje op je gezicht!

Eet smakelijk!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.