Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
8 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • oogschaduw
 • Review
 • sigma
 • swatch
Een MissLipgloss artikel

Sigma Beauty on the go Kit – Smokey Eyes


Ik ben een beetje laat met het ontdekken van Sigma. I know. Maar ja, beter laat dan nooit! Vandaag een review over de Beauty On The Go Kit in Smokey Eyes. Dit is een kitje met vier kleuren die je zelf in een paletje kan klikken en die je dan handig overal mee naar toe kan nemen. In ieder geval, dat is de bedoeling, aangezien het ‘Beauty On The Go’ heet.

De kit komt in een fancy doosje die je open kan klappen.

Informatie aan de zijkant

Info over de oogschaduws

Sesam open u… Tadá!

Dit is wat er in zit. Een boekje met tips en informatie, het paletje en de vier oogschaduwkleuren.

Het paletje zit in een heel schattig doosje met make-upjes erop. Zo leuk!

Dit is het paletje. Leeg. Je kan er zelf de oogschaduws inklikken, die je op hun beurt weer heel makkelijk uit hun eigen doosje kan poppen. Niet echt origineel (een beetje afgekeken van Bobbi Brown), maar wel erg handig.

De losse oogschaduws

En zó klik je hem eruit!

En hop… Zo gaan ze in het palet. Handig, snel, werkt prima. Nu heb je een mooi gevuld paletje met vier kleuren oogschaduw, perfect voor smokey eyes. Nu mijn eerste opmerking: ik vind dit palet wat groot voor ‘on the go’. Je kan een aantal foto’s hierboven zien hoe groot het palet is in vergelijking met mijn hand (ik houd het doosje vast) en dit is juist niet een palet wat ik in mijn toilettas zou doen wanneer ik een nachtje (of meer nachtjes) weg zou gaan. Gewoon te groot. Natuurlijk doet dat niets af aan de kwaliteit, maar wel iets opmerkelijks, vind ik dan.

De achterkant van het palet, je kan nog heel simpel en snel zien welke kleuren je in het palet hebt.

Dan… de swatches. Zoals je ziet enorm veel pigment! Maar ook heel veel glans en glitter. Van mij had Sigma de kleuren wel wat af kunnen wisselen, en wat matte tinten er in te doen. Bijvoorbeeld twee glitter/glans (wit en zwart) en twee matte (de grijskleuren). Ik denk dat het persoonlijke voorkeur is, want je kan hier natuurlijk alsnog een supermooie smokey eye mee maken. Vooral de zwarte en witte kleur vind ik supermooi!

De oogschaduw is heel zacht en silky en brengt daardoor enorm makkelijk aan en is ook heel simpel te blenden. Maar ook is het heel poederig. Wanneer ik één keer met mijn kwast in de oogschaduw dip, laat er heel veel poeder los:

Ik heb echt niet hard lopen duwen, gewoon op een normale manier heb ik met m’n kwast in de oogschaduw gedipt. Het komt denk ik mede omdat de oogschaduw zo zacht en glanzend is, matte oogschaduws zijn vaak veel ‘vaster’ en minder poederig. Het is niet echt een probleem, maar wel een beetje jammer.

De kit kost trouwens zo’n €27, wat neerkomt op ongeveer €7 per oogschaduw, wat natuurlijk helemaal niet duur is!

Een look met deze kit komt er natuurlijk aan.


Pluspunten
 • Een fijne basic kit voor smokey eyes
 • Veel pigment
 • Handig kliksysteem
 • Zachte oogschaduws, dus makkelijk te blenden

Minpunten

 • Niet echt een ‘on the go’ maat
 • Prijs
 • Alleen online verkrijgbaar (www.sigmamakeup.com)
 • Oogschaduw brokkelt snel wanneer je er met je kwast in gaat

Iets voor jou als… je nog geen basic smokey eye kleuren hebt en die graag in één paletje wil

Skippen als… je al smokey eyes kleuren hebt en echt op zoek bent naar iets voor onderweg. En ook als je niet houdt van alleen maar glitterende en glanzende oogschaduw.

Zou ik dit opnieuw kopen? Nee

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.