Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
7 mei 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • MAC
  • olie
  • Review
  • sephora
Een MissLipgloss artikel

Shimmering body oils


Ik ben geen fan van olie. Het is vaak wat vettig en laat zo’n naar glad laagje achter op je huid. Maar ik ben wél gek op de zomerse body oils die je steeds meer voorbij ziet komen! Dit zijn vaak droge oliën (dus je hebt niet zo’n vies olielaagje op je huid waar je vlekken van in je kleren krijgt) die een mooie glans geven én glittertjes! MAC kwam een tijdje geleden met een Bronze Body Oil in de To The Beach collectie, die is helaas niet meer te koop, maar veel andere merken hebben ook soortgelijke olien. Zoals Sephora, die heeft de Body Sparkle Oil. Lees verder voor foto’s en meer informatie.

Links de MAC olie en rechts de Sephora olie. De MAC olie kostte zo’n €15 en die van Sephora €6,50.

Ziet dat er niet al zomers uit? In het flesje lijken de olien wat ‘eng’- alsof je er een donkere glitterlaag mee op je huid smeert, maar het effect is juist heel fijntjes en subtiel.

Dit is de MAC To The Beach Bronze Body Oil. Zie je al die glittertjes? Je moet het flesje ook goed schudden voor gebruik, want die glitter is gewoon een soort poeder (pigment) wat gemengd moet worden met de olie. Als je hem een tijdje laat staan zie je echt een laag poeder en een laag olie, dat ziet er heel bijzonder uit!

En zo is het effect als je het uitgesmeerd hebt. In de zon zie je de glittertjes nog beter, het is heel subtiel en je huid gaat er mooi van glanzen. Mooi op je benen en decolleté, sexy bij een mooi wit (kijk uit voor vlekken!) of zwart zomerjurkje. de MAC olie heeft een handig pompje, wat heel makkelijk werkt. Hij ruikt trouwens niet.

De Sephora olie heeft geen pompje, maar een gaatje. Dat is wat lastig omdat het flesje te hard is om in te knijpen en dus moet je nogal geduldig zijn wanneer je het product uit het flesje wilt krijgen.

De substantie hiervan is duidelijk anders dan die van MAC, de glitterdeeltjes zijn groter (en dus opvallender), maar er zitten er minder in. Ook is ‘ie wat vettiger.

En dit is het effect. Je ziet de glittertjes op deze foto totaal niet, maar in de zon zie je ze zeker wel mooi glitteren! De Sephora olie ruikt trouwens heerlijk, naar vanille, toffee en een beetje chocola. Ik vind het wel een wat zware geur voor de zomer, maar hij is wel érg lekker!

Gebruik jij wel eens glitterende (olie)producten wanneer je bijvoorbeeld een feestje hebt?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.