Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
22 november 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • bodylotion
  • deodorant
  • douchegel
  • etos
Een MissLipgloss artikel

Sex and the City Bodyproducten

Ik liet je eventjes geleden al de lekkere Sex and the City parfums zien, en vandaag wil ik je graag kennis laten maken met de heerlijke bodycollectie die daar ook bij is uitgebracht. 

 

Er zijn in totaal acht producten, vier van de ‘gewone’ geur en vier van de ‘By Night’ geur. De geur die aan de producten zit is gewoon exact hetzelfde als van de parfums. Als je precies wilt weten hoe die geuren ruiken, check dan even de review die ik daar laatst over schreef. De gewone geur is vrij fris en droogt warm op, de ‘By Night’ versie is wat zwaarder, warmer, en meer mijn smaak. Die is echt mijn favoriet! 

De vier producten van de gewone geur. Ze zitten in chique zwarte verpakkingen met een gouden dop, de By Night producten hebben een zilveren dop. Ik vind het een leuke uitstraling hebben en ze passen goed bij de parfums. Maar weer heb ik – net als bij de geuren – hier geen ‘Carrie-gevoel’ bij. Volgens mij is dit niet de stijl van Carrie, zij zou dit niet in haar badkamer zetten, denk ik. Ik had het leuker gevonden als de producten gewoon wat meer ‘Carrie’ waren. 

Dit zijn de By Night producten. Van beide geuren is er een bodylotion, bath- & showergel, body spray en deodorant en elk product kost €5,50. Niet duur! Op de foto’s zie je elke keer alleen de By Night producten maar de ingrediënten van de gewone geur zijn hetzelfde.

 

Eerst de bodylotion. Deze zit in een tube van 200ml. Ik houd van tubes, want dat werkt hygiënisch, alleen houd ik nóg meer van pompflacons omdat je dan niet eerst een dop van de verpakking af hoeft te draaien en hem neer moet leggen. Maar ik snap ook wel dat het product duurder zou zijn als het in een pompverpakking zou zitten, dus die tube is prima (alles beter dan een potje!).

Ik vind hem fijn! Vooral om de geur, die is gewoon echt onwijs lekker, maar ook omdat ‘ie mijn huid echt lekker zacht maakt en dat blijft gedurende de dag ook zo. 

Even kijken naar de ingrediënten. Er zit helaas wel minerale olie in maar gelukkig niet helemaal bovenaan de lijst, je ziet hem staan op de tweede rij aan het eind. Er zit ook veel parfum in, maar dat hoort nou eenmaal bij een bodycollectie die bij een geurlijn hoort. Ik zou deze producten afraden als je een héél gevoelige huid hebt, of eczeem. Ik heb zelf helemaal geen last van de ingrediënten, mijn huid wordt er gewoon lekker zacht en gevoed van.

De bath- & showergel kost dus ook €5,50 voor een tube van 200ml. Bij een douchegel vind ik een tube nog een tikje vervelender omdat je dan onder de douche staat, en dan heb je je handen vol douchegel, en hoe ga je dan die dop er weer op krijgen zonder te smeren, en je kan hem ook niet neerleggen want dan loopt de douchegel eruit… Ja, we hebben een zwaar leven! 😉 Ik had het bij de douchegel dus wel echt heel fijn gevonden als deze in een pompflacon zat, maar nu ben ik wel heel kritisch.

Wel SLS, maar dat had ik eigenlijk wel verwacht voor die prijs. Hij droogt mijn huid helaas wel wat uit (is wat trekkerig na het douchen) maar hij ruikt heel erg lekker en schuimt goed. 

Dan de deodorant, die ik niet heb getest. Ik gebruik nooit deodorant sprays omdat ik ze gewoon niet fijn vind en omdat ze bij mij letterlijk nooit werken (ik zweet er altijd doorheen!), ik gebruik liever sticks. Eigenlijk gebruik ik ook alleen geurloze deodorant, maar als je het in combinatie gebruikt met een parfum, douchegel en bodylotion is een deodorant met parfum wel heel erg leuk. Deze kost dus ook €5,50.

En er is ook een deodorant stick (€5,50), yes! Deze ruikt ook heel sterk naar de geur, dus leuk om in combinatie te gebruiken. Ik heb hem een paar dagen gebruikt en ik vind hem wat lastig uitsmeren, de stick is vrij hard, maar wanneer ‘ie er eenmaal opzit beschermt de deodorant me vrij goed tegen geurtjes. Toch blijf ik hem niet gebruiken vanwege de vrij sterke geur, en ik heb zelf fijnere soorten deodorant.

Als je moet kiezen zou ik lekker voor de bodylotion en douchegel (als je SLS geen probleem vindt) gaan (en deodorant als je van spray deo’s houdt). 

Er zijn trouwens ook leuke cadeausets, er is een kleine giftset met de 30ml eau de parfum en een deodorant voor €15, en een grote giftset met 100ml eau de parfum, showergel en bodylotion, voor €30. Verpakt in een leuke Sex and the City doos, super als cadeautje dus!

De Sex and the City producten zijn bij Etos te koop. De parfum heb je al voor €12,50 (30ml fles).

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.