Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 september 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • fail
  • Review
  • sephora
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Sephora Eyeliner Patch

Eyeliner is prachtig, als het maar goed is aangebracht. Een wing tekenen kan nog best wel een klusje zijn (ik zeg altijd: oefening baart kunst!). Sephora heeft hiervoor de Eyeliner Patch uitgebracht. Eyeliner die je zo op je ogen plakt. Ideaal! Toch?

De Eyeliner patches zitten in een plastic hoesje en kosten €11,80. Dat is een hoop geld! Ze zijn volgens Sephora wel vaker te gebruiken, net als nepwimpers. Alleen gebruik je hierbij geen lijm, want ze plakken al van zichzelf.

Informatie op de achterkant van de verpakking.

En de gebruiksaanwijzing. Het lijkt vrij simpel. Gewoon pakken met een pincet, langs je wimperrand leggen, even aanduwen, klaar! Er staat bij dat je het ook met nepwimperlijm kan doen voor meer ‘hold’. Er staat ‘self-adhesive’ op de verpakking, dus ik probeer het eerst gewoon zonder.

Het ziet er hoe dan ook leuk uit!

Maar het werkt voor geen meter! Ze plakken zó slecht… Ik heb minutenlang aangeduwd, maar het bleef niet zitten. Sterker nog, ze vielen meteen van mijn oogleden.

Niet zo mooi. Het materiaal is ook veel te dik, een eyeliner zou echt dunner moeten zijn zodat je niet kan zien dat het erop geplakt is.

Nog een groot probleem bij de Eyeliner Patch is de vorm. Als ik mijn oog dicht doe, zie je dat mijn wimperrand bijna een rechte lijn is. De Eyeliner Patch is veel te rond. Maar het is dus ook te dik, het kan totaal niet meebewegen, terwijl je ooglid constant in beweging is. En het plakt dus niet.

Ik heb het even geprobeerd met wimperlijm, maar dat voelt zó naar aan op je oogleden. Het voelt super trekkerig en ook dan blijft het niet goed zitten. Wat jammer, want als het wel zou werken zou het erg handig zijn.

Normaal geef ik producten weg aan vriendinnen of goede doelen als ik ze zelf niet gebruik, maar deze gingen linea recta de kliko in. Ik vraag me echt af hoe het kan dat zo’n groot merk als Sephora zulke niet-werkende producten uitbrengt. Een tijdje geleden hadden we een soortgelijk verhaal met  de ‘Perfect Manicure Nail Protector’ die totaal niet functioneerde. Weggegooid geld, heel jammer als je zoiets in goede hoop aanschaft.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.