Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 april 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • foundation
 • make-up
 • Sephora Brightening & Hydrating Foundation
 • Test
Een MissLipgloss artikel

Sephora Brightening & Hydrating Foundation

Ik heb al heel wat foundations getest de afgelopen jaren en daar komt er nu nog één bij: de Sephora Brightening & Hydrating Foundation! Een nieuwe foundation die er voor zorgt dat je huid gehydrateerd blijft en je huid een beetje oplicht. Klinkt goed, in de review dus!

 

De foundation zit in een pompflesje met een flinke dubbele wand. Zo lijkt het alsof er veel in zit, maar dat valt een beetje tegen. Het is namelijk maar 20ml! Dat is erg weinig voor een foundation, normaal gesproken zit er zo’n 30 of 40ml in een foundation verpakking. Hij kost wel €17,50, dus dat vind ik in verhouding wel duur. Sephora is een mooi merk, maar ik vind het wel een hoge prijs voor een vrij kleine verpakking.

De verpakking is prima, praktisch en hygiënisch met een pompje. Dat vind ik altijd het fijnst werken! Wel moet je je bij het eerste gebruik rot pompen voor er een keer wat uit komt, dat is een beetje irritant.

Op de onderkant staat de kleur. Ik heb 15, light.

De foundation is vloeibaar, maar wat dikker dan foundations die ik gewend ben.

Dat zie je goed terug op deze foto.

Wel smeert ‘ie makkelijk uit en blend hij mooi, hij dekt ook goed. Je hebt maar een heel klein beetje nodig, hij is zuiniger dan ik had gedacht.

Hier draag ik de Sephora Brightening & Hydrating Foundation zonder poeder en ook zonder concealer, ik heb dus echt alleen de foundation op. Ik werd blij verrast door het effect. Hij smeert makkelijk uit (ik doe dat met een buffer kwast), is zuinig, dekt mooi maar geeft geen pancake effect en geeft mijn gezicht een mooie glow zonder dat ik er uitzie alsof ik met mijn hoofd boven de frituurpan heb gehangen. Gewoon een heel mooi effect en eigenlijk doet deze precies wat ik zoek in een goede foundation! Verrassing!

Ook blijft ‘ie de hele dag mooi zitten (wel in combinatie met een primer) en ook poeder ik hem alsnog graag af. Dat is gewoon persoonlijke voorkeur, en het zorgt er ook voor dat het geheel wat langer blijft zitten.

Wel vind ik €17,50 voor 20ml best veel geld, maar ik vind de foundation dan wel weer heel erg goed. Dus het is maar net wat je er voor over hebt!

Pluspunten

 • Mooie, praktische verpakking
 • Dekt mooi
 • Geeft geen pancake effect
 • Geeft een subtiele glow aan je gezicht
 • Blijft lang zitten in combinatie met een primer
 • Is zuinig in gebruik

Minpunten

 • €17,50 voor 20ml is vrij veel
 • Alleen bij Sephora te koop

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een fijne foundation die er natuurlijk uit ziet maar wel mooi dekt, en die lang blijft zitten.

Skippen als… je liever een heel dunne foundation wilt

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja (maar ik heb nog heel veel foundations liggen die ik wil testen, dus ik denk niet dat dat zal gebeuren).


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.