Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
4 december 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • How To
 • tips
 • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Scheertips

Bron foto

Wij, meisjes, doen het (bijna) allemaal: onze benen, oksels en/of bikinilijn ontharen. Waarom? Omdat haar op die plekken – volgens ons – overzorgd en zelfs een beetje vies staat. Jullie weten natuurlijk allemaal wel de verschillende manieren om je lichaam te ontharen (scheren, laseren, harsen, waxen, et cetera). Maar weten jullie ook wat de beste manier is om je benen, oksels of bikinilijn perfect te scheren? Ik ga het je vandaag uitleggen. En waarom uitleg over scheren? Omdat scheren de snelste en makkelijkste en minst pijnlijke manier is om je haartjes weg te krijgen.

Scrubben


Sweetie Pie Salt Glow scrub van The Secret Garden, mijn favoriet! €4,50

Als je je huid écht glad en strak geschoren wilt hebben, ga je eerst je huid scrubben. Gebruik hiervoor een grove lichaamsscrub. Met scrub verwijder je de dode huidcellen, en dus ook de dode huidcellen rond de haartjes. Hierdoor ‘snijd’ je de haartjes nog ‘dieper’ af waardoor je benen nóg gladder zijn. Daarnaast ‘verstopt’ je scheermesje ook niet met dode huidcellen! Pas wel op met je bikinilijn en oksels. Je oksels zijn te gevoelig om meteen na het scrubben te scheren. Wacht hier dus minimaal een halve dag mee! Je bikinlijn scrubben is sowieso geen goed idee.

Gel, olie of schuim?

Wat gebruik je nou? Dit is een kwestie van smaak. Je zal het gewoon moeten uitproberen om tot de conclusie te komen welke methode jij het fijnste vindt. Ik ben zelf fan van gel: je hebt weinig nodig, het schuimt als een gek en je komt overal precies bij. Let wel: je bikinilijn is niet echt fan van schuim, gel en olie. Gebruik voor je bikinilijn dus gewoon water.

Hoe scheren?

Veel magazines en websites zeggen dat je absoluut niet tegen de haarrichting in mag scheren. Ik verschil hiervan van mening 🙂 Op je benen kan je – wanneer je verder geen last hebt van een geïrriteerde huid of rode bultjes – makkelijk tegen de haarrichting in scheren. Je begint dan dus bij je enkels. Je krijgt dan minder snel stoppeltjes én je benen zijn gewoon gladder! Logisch. Bij je oksels en bikinilijn moet je veel voorzichtiger zijn, om de de haartjes daar vaak dikker zijn, en dus heb je sneller kans op ingroeien.


Tips

 • Scheergel voor vrouwen te duur? Ze verschillen niks van mannenscheergel, alleen de geur. Dus wanneer je geen goedkope scheergel kan vinden, kan je makkelijk een mannenversie gebruiken!
 • Smeer na het scheren altijd met moisturizer of bodylotion. Na het scheren is je huid droger dan normaal.
 • Last van ingegroeide haartjes? Zorg dat je regelmatig scrubt, zo voorkom je het.
 • Verwissel regelmatig je mesje. Met een scherp mesje scheer je ten eerste gladder, en ten tweede snijd je jezelf sneller met een bot mesje (echt!).
 • Koop een kwalitatief goed scheermes, en geen wegwerpmesjes van bijvoorbeeld Action. Ik dacht vroeger zelf ook altijd: ‘Ze zijn zo goedkoop, dat verschilt vast niks!’, maar het verschilt wel degelijk. Koop bijvoorbeeld een Gilette Venus waar je elke keer nieuwe kopjes op kan zetten.
 • Scheer nóóit op een droge huid. Je snijdt jezelf erg snel en het scheer gewoon niet ‘lekker’.
 • Berg je scheermesje goed op. Je wilt niet dat je jongere broertje/zusje met je scheermesje aan de haal gaat. Zorg ook dat je mesje niet van een plankje in de douche naar beneden kan vallen.
 • Deel je scheermes niet met je vriend (of een andere persoon van het mannelijk ras).

Succes met scheren!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.