Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
12 december 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • collectie
  • stash
  • vraag
Een MissLipgloss artikel

Schaam jij je voor je make-up?

Dit artikel is meteen een leuk excuus om foto’ van mijn make-up collectie te laten zien, binnenkort weer een stash filmpje! Ik wilde het vandaag eens hebben over je cosmeticacollectie. Heb je een verzameling die een beetje uit de hand loopt, net als ik? En schaam je je daar soms voor?

Make-up is mijn hobby. Nee, mijn passie! Ik word er blij van en vind het heerlijk om make-up te kopen, maar vooral het te gebruiken, uit te stallen, te fotograferen, te filmen, er over te schrijven, het te testen. Ik geniet er écht van, het is iets wat ik gewoon heel erg leuk vind.

Ik heb echt heel erg veel cosmetica. Dat heb ik natuurlijk helemaal niet nodig, maar ik houd er van. Ik heb – een wilde gok – denk ik meer dan 400 flesjes nagellak. Ik heb meer dan 150 soorten lipgloss. Tientallen oogschaduwpaletten, meer dan veertig kleuren blush, tegen de 50 lipsticks, een flinke parfumcollectie en ik kan elke dag van de week een andere shampoo en conditioner gebruiken. Dat maak ik allemaal nooit op natuurlijk, zeker de make-up niet.

Jaren geleden, toen ik net begon met MissLipgloss, maakte ik ook al stash filmpjes. Ik weet nog heel goed dat het toen een stuk minder ‘normaal’ was om veel make-up te hebben. Ik kreeg toen vaak heel negatieve reacties. Vooral in de trant van ‘Wow wat veel, wat kost dat wel niet,’ en ‘Dat maak je nooit allemaal op’ tot ‘Ben je gek ofzo dat je zoveel make-up hebt’. Nu krijg ik die vraag eigenlijk nooit meer. Jullie genieten nu mee van mijn collectie en genieten ervan als ik mijn make-up en cosmetica laat zien in een filmpje of in foto’s, zoals vandaag.

Eigenlijk hoef ik mezelf nooit meer te verantwoorden. Iedereen die ik ken weet hoe gek ik ben op make-up, ik ben er zo ongeveer full time mee bezig, hier op de site en in de shop. Vroeger, een paar jaar geleden, kreeg ik nog wel eens te horen dat ik gek was, dat ik zoveel make-up heb en koop. Nu eigenlijk niet meer. Wel reacties als ‘Wooooow wat heb je veel’, maar meer op een leuke manier. Vroeger mocht ik van mama ook niet zoveel make-up kopen, nu bepaal ik dat natuurlijk zelf. Als ik wel een negatieve reactie er op krijg, leg ik gewoon uit dat ik het heel leuk vind. Een ander spaart en is gek op modeltreinen (of kookboeken, of pannensets, of smurfenbeeldjes, of…), ik ben gek op make-up. En het is mijn werk geworden, wat ook nog een extra excuus is 😉

Krijg jij wel eens opmerkingen over je cosmetica verzameling? Negatief? Positief? En hoe reageer je daarop?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.