Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
3 juli 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • all yarned up
  • fuzz-sea
  • fuzzy fantasy
  • nagellak
Een MissLipgloss artikel

Sally Hansen Fuzzy Coat

0000Toen ik de Sally Hansen Fuzzy Coat nagellakjes binnenkreeg, maakte mijn beautyhart een klein sprongetje. Waaa! Wat zien deze lakjes er ontzettend geweldig uit! Sally Hansen Fuzzy Coat nagellak laat je nagels eruit zien alsof er een laagje stof vezeltjes op zitten. Ik heb ze allemaal voor je geswatched.

P1150020

Dit zijn ze! In de flesjes zien ze er zo cool uit. De lakjes kosten €9,99 per stuk en in een flesje zit iets meer dan 9 milliliter. Best veel! De flesjes hebben een ovale vorm en een goedkoop ogende zilverkleurige dop.

P1150014

Wool Lite, All Yarned Up, Peach Fuzz, Tight Knit

P1150015

Fuzz-Sea, Fuzzy Fantasy, Wool Knot, Tweedy

Op alle onderstaande foto’s draag ik drie laagjes.

P1140977

Wool Lite is een mix van witte en lichtroze fuzzies. De dekking is wel oké, als je nog een laagje aanbrengt dekt hij helemaal.

P1140980

All Yarned up vind ik de minst mooie Fuzzy Coat. Het is een mix van gele, oranje, groene en blauwe sliertjes (tja, hoe noem je die dingen nou?) en van een afstandje ziet de mix er een beetje viezig uit.

P1140983

Peach Fuzz is een lekker zonnige mix van geel met oranje.

P1140988

Tight Knit combineert felblauw met pastelblauw.

P1140991

Mijn favoriet! Fuzz-Sea. Een combi van turquoise met limoengroen. Deze dekt ook wat beter dan de rest! Deze vind ik zoooo tof.

P1140998

Fuzzy Fantasy is limoengroen met wit.

P1150003

Wool Knot dekt niet zo heel goed en is een mix van pastelblauw met wit.

P1150009

De best dekkende van de hele lijn is Tweedy, zwart met wit.

Ik was een tikje teleurgesteld tijdens het proberen van de Sally Hansen Fuzzy Coat nagellakjes. Ze dekken wat minder goed dan ik had verwacht en sommigen dekken zo matig dat je er wel tien lagen van nodig hebt voor ze je hele nagel bedekken. Alleen Tweedy en Fuzz-Sea (mijn favoriet, yay!) dekken beter dan de rest en die zijn met vier laagjes echt compleet dekkend. Nu kan je de Fuzzy Coat nagellakken natuurlijk ook geweldig goed combineren met een glitterloos lakje er onder. Je kan een matchende kleur gebruiken, maar ook één die juist wat meer contrasterend is.

P1150024

Het lakken gaat vrij goed, maar het is soms wel een beetje lastig omdat de kleine deeltjes niet altijd op de plek gaan zitten waar jij ze hebben wilt. Het kost dus even wat extra concentratie. Gelukkig drogen de laagjes snel, dus je kan meteen verder met een tweede (of derde, of vierde) laag zodat je de Fuzzy Coats helemaal dekkend krijgt. Als je dat wilt tenminste, je kan ze ook als leuke kleurrijke topcoat gebruiken.

P1150023

Verwijderen gaat wat lastig door de ‘stukjes’ die in de lak zitten. Ik kan met recht zeggen dat deze lakjes de vreselijkste waren om te swatchen. Ooit. In zeven jaar. Zelfs glitterlakjes zijn minder erg. De ‘sliertjes’ gaan tijdens en na het verwijderen onder/naast/op je nagelriemen zitten en het is nogal een klus om deze te verwijderen. Ik heb het er voor over, omdat ze zó leuk zijn, maar het is wel een karwei.

Sally Hansen Fuzzy Coat is vanaf augustus bij de drogist te koop voor €9,99 per flesje.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.