Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
23 augustus 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Royal Jelly

L’oreal Elvive Re-Nutrition shampoo met Royal Jelly, €4,99


Op buitenlandse beauty sites kwam ik het al eens tegen en laatst ook al in een Nederlandse reclame van L’oreal: producten waarin Royal Jelly verwerkt zit. Ik besloot op onderzoek uit te gaan, want Royal Jelly klonk me niet erg bekend in de oren. Ik wist wel dat het me niet echt aanmoedigde om het product te kopen, Royal Jelly klinkt meer als een soort glijmiddel… maar niets is minder waar!


Wat is Royal Jelly?
Royal Jelly, in het Nederlands Koninginnegelei, is gemaakt door jonge werkbijen. Zij scheiden de melkachtige substantie af om de koninginnebij te voeden. Door de Royal Jelly wordt de koningin heel sterk en leeft ze 24 keer langer dan andere bijen (die worden maar acht weken, de koningin kan wel vier tot vijf jaar leven door de Royal Jelly).


Gezichtsmasker via Trimmendous webshop, €4,95

Wat doet Royal Jelly?
RJ is een bom van vitaminen en andere voedende stoffen. Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B12, vitamine C, 30 aminozuren, ijzer, chroom, nikkel, mangaan… Okay, je snapt me. Er zitten heel erg veel goede dingen in Royal Jelly. Het is bewezen dat het verjongend en revitaliserend werkt op het menselijk lichaam.


Vitotaal Royal Jelly capsules (bij vermoeidheid), €13,95 voor 40 stuks


Waarvoor kan ik het gebruiken?
Voor heel veel dingen, net als bij Tea Tree. Bijvoorbeeld bij concentratiestoornissen, stress, bij een tekort aan vitaminen en mineralen (perfect dus als voedingssupplement!), maag- lever- en spijsverteringsstoornissen, huidproblemen, lichte bloedarmoede en het heeft een stimulerende werking op onder andere de haargroei, een gezonde huid (goede doorbloeding en celvernieuwing) en de stofwisseling. Google maar eens op ‘Royal Jelly’ of ‘koninginnegelei’, dan kom je heel veel dingen tegen waarvoor je RJ kan gebruiken.


L’oreal Nacht Elixer met Royal Jelly, €8,99

Hoe gebruik ik Royal Jelly?
De eerste manier om RJ te gebruik is als voedingssupplement. Vraag ernaar bij de drogist (of natuurwinkel), er is vanalles verkrijgbaar (capsules, tabletten, softgels).
Manier numero twee is producten gebruiken waarin RJ verwerkt zit. RJ is steeds meer in opkomst in de cosmetische wereld: het wordt verwerkt in maskers, shampoos, conditioners, cremes… Ga eens naar een reform- of natuurwinkel, daar vind je verschillende producten met RJ, maar langzaamaan gaan grote merken er ook gebruik van maken.


Kende jij Royal Jelly al of is dit helemaal nieuw voor je? Gebruik je (producten met) Royal Jelly?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.